@DaenerysT добредојдее , со лесно да е @Snow white тоа не ти е стомак од бебето , подуена си од хормони .
Тие недели ми се знаеше и мене стомакот ама после јадење. Сега ми се знај и на сабалје на гладно Хормони мајче
Мене и на гладно еве ми се познава се гледам во огледало и да се чудиш дури наеднаш ко преку ноќ да рипна еве неколку дена да не речам една недела цела се познавам а баш сакав да потрај барем уште 1недела ај сношти реков лубеница јадев ај некни ова јадев можи од то ама не ќе да е од јадењето и ко стекнат почнува да ми стој затегнат и смао нанапред тера ич не е проширен
Добредојде Daeneris јас сум 12 недела и никакви симптоми немам. Фала богу до сега се е во ред со плодот. Камо еднаш да повратев ама нема шанси а ми се јаде се. И си јадам богами . На килажа не покажува разлика ама јас се осеќам потршка. Само ми се спие многу иако и вообичаено сум спанка. Стомакот не ми се познава, ист ми е ко претходно, дебеличок .
МЕШИЊА ЈАС НЕ МОЖАМ ДА СЕ ПОЖАЛАМ ЗА СПИЕЊЕ ЛЕГНУВАМ ВО 21 ЧАСОТ А СЕ БУДАМ ВО 9 СЛЕДНОТО УТРО. НО ЌЕ СЕ ПОЖАЧАМ ОД ГРБ НЕ ЗНАМ КАЈ ТОЧНО МЕ БОЛИ БОЛКАТА СЕТА НА СЕКАДЕ А МИСЛАМ НАЈМНОГУ ОСЕЌАМ КАЈ ПРЕДЕЛОТ НА БУБРЕЗИТЕ ДАЛИ НЕКОЈ ГО ИМА ИСТИОТ ПРОБЛЕМ. ИНАКУ СЕ Е ВО РЕД СО БЕБЧЕТО. ЕДВАЈ ЧЕКАМ 4Д ДА ГО ВИДАМ ПОУБАВО. ЗА ПОЛ НЕ СУМ ЉУБОПИТНА НО ММ СТАЛНО ПРАШУВА СЕГА КОГА КЕ НИ КАЖАТ ШТО Е СЕ РАДУВА ПРЕМНОГУ РАБОТИ НОЌНА СМЕНА И ШТОМ СЕ РАЗБУДИ ОДМА МИ ГО БАКНУВА СТОМАКОТ ВО ДЕНОТ НЕ ЗНАМ КОЛКУ ПАТИ. ИНАКУ КАЈ МЕНЕ СЕУШТЕ НЕ СЕ ПОЗНАВА ДАЛИ ШТО СУМ ВИСОКА 1.75 А И НА КИЛАЖА СУМ КРУПНА 84 КИЛА ДУРИ СИМНАВ ВО ПОЧЕТОКОТ СКОРО 4 КИЛА ОД МАЧНИНИ И ПОВРАЌАЊЕ ШТО ИМАВ. СЕГА ФАЛА БОГУ СЕ Е ВО РЕД. ПОЗДРАВ ДО СИТЕ МЕШИЊА И МАМИЧКИ УБАВ ПРИЈАТЕН И ЛЕСЕН РАБОТЕН ДЕН.
И од мене добар ден мамиња ....Мене ме интересира кога се оди за срцева акција, дали може да се чуе срцето на бебето или тоа само докторот може да види? Треба да одам наскоро, па сум љубопитна како ќе се одвива процесот а и не знам дали таткото исто треба да присуствува...ајде ве молам поголеми мешковци за искуство
После која недела се слуша срцевата реакција, јас сум 12 недела а во 14 имам термин за контрола дали тогас ке мозе да се слушне. Мене во 8 недела ми кажаа дека има срцева реакција и прашав дали мозе да се слушне но ми кажа дека е рано.
Jaс ко бев на ехо и тоа абдоменално бев 7 3+ ми го пушти срценцето го слушнав оти обично нели вагинално се слуша порано ама и на стомак ми го го пушти 5д мислам дека има докторкава
Јас во 6+ недела го слушнав срцето. Како е можно докторката да вели има срцева акција, а да е рано да се слушне. На какво ехо гледа таа.
На вагинално ехо. Го видов бебцето ми објасни има плава и црвена линија кажаа која е за срцето можеби не сакала или овде во Германија на друг принцип работат. Преку две нелели крв зимаат разни испитувања праваат, мислам само колу повешќе да се стресеш
Претпоставував дека си во странство, таму поинаку работат. Требало тогаш да ти го пушти срцето да го слушнеш. Тоа црвено со сино е колор доплер, за проток на крв низ вени и артерии. Нареден пат инсистирај да ти го пуште срцето да го чуеш.
Можи поинаку е таму незнам за сигурно да ти кажам мене првиот пат ко бев бремена вагинално ме прегледа и имаше срце за жал миссед имав, а сега за второво воопшто не ме чепна вагинално на стомак се познаваше и се гледаше и срце ми пушти сега за брис пап и за нухална и приска ќе одам на 26 ти
Zdravo mamicki I jas da se priklucam sega vo grupata Samo so dojdov od na lekar I sum bremena 7 nedeli I 5 dena A sinko za 15 dena ke praj 9 meseci ....Se sokirav ama I se preradvav Se nadevam se ke bidi dobro kako I so prvata bremenost