Дани трудна си? Не сум во тек, честитки ако да, баш ми е мило. Тргнувам на работа сега, после на паузата ако имам време ќе пишам поопширно ако не сабајле од дома со кафенце. Стварно ептен ми е мило.
Сега читам прв пат после викенд, и ќе се изначитам. Инаку и јас почнав Провен, веќе една недела, и никогаш не размислив дека може од пробиотикот да имам редовна (читај поредовна) столица, бидејќи претходно беше оф леле мајко - на неколку дена со маки.
@Leo_29 и @stevemila ми светнаа очите. Ако пијам провен би можела да имам поредновна столица. А дали ви прави гасови?
Гасови не. Воопшто немам гасови, што е чудно, нели Само малку гадно што мирисаат, ама ги фатив на финта, вечерам едно кривче, диња, сладолед или што било, и во сред јадење ги пијам двете, и после не ги чувствувам. Првиот пат беше бљак, на голо ги пиев.
Leleee sega gledam... eden kup novi trudnici.So ubav den.Daj Boze vaka da ima sekoj den novi.Cestitki na site i so lesno neka vi e.Inace jas slusnav srcence vo 6+5 .Kako toa vo 12ta nedela da e rano da se slusne,ne mi e jasno.Celo oformeno bebe e.Jas denes za prv pqt uspeav da ja snimam malata kako luduva.Prativ na maz mi.Presreken bese.Se iznaplakav.Ne e ovde vo najubavite momenti.No toj me tesi.Sreken e so e se vo red.I broime denovi.Uste malku se vraka. Vecer sme na kontrola
Само го фалам феррум лек сирупот и никоја не ме послуша... за еден месец ми крена железо од толку ниско на 16 и сега 3м и више ми е над 20ка без ништо да пијам.. испив шише ипол сируп и прекинав зашто ептен брзо ми качи и немаше потреба веќе... не е скапо, во упатството има дека смеат трудниците да го пијат..пиев доза од 10мил дневно со, 1000ка вит Ц. Јас 2,3год се мачев со ниско железо и што не испив...
Јас испив 1 шише, по 1 к.лажичка пиев дневно со 500 вит.Ц. За неколку дена сум на контрола па ќе проверам како ми е крвта. Можеби мала количина пиев јас.
Јас две лажички.. така ми рече матичната, а и во упатството имаше дека трудници може доза 5-10мл. Како се осеќаш? ако се осеќаш поубаво качило, јас одма по мене осеќам ако не ми е добра крвната слика. Толку лошо се осеќав кога бев со катастрофа крвна слика... се ми се спиеше, вртоглавици, немав сила ич..
@mariz @forumce а не ви се гадеше од лекот? Знам дека на повеќето им е лошо од такви препарати. Уште то ми фали и така ми е цела бременост со гадење. Утре сум кај матичниот ќе видам шо ќе предложи, па ќе одлучам.
Мене не... одма после сирупот пола лимонче цедено пиев за вкусот во уста да го снема (зашто ми беше слично како тотхемата - поретко, а мн ми е грда и тотхемата), на желудник не ми правеше проблем... @Smilleeeeee како си, до каде си? Видов си била укл денеска...
@SophiaBella Мене ми е убав вкусот и мирисот на сирупот, не ми се гадеше и не ми пречеше на желудникот. @mariz Подобро ми е сега, ама пак ќе продолжам да пијам. Малку се има качено, проверував хемоглобин само што почнав да го пијам, беше покачен. Наредната контрола ќе испитам и железо.
Здраво мешенца, денеска бев да ги земам резултатите од микробиологија. И шуќур се е во ред чисто е Ние срце слушнавме уште во 6+0 Ама ете чим си во странато можеби имаат друг начин на работа.
Mene maticniot mi kaza samo tothema ako sakas brzi rezultati.Za drugo vika ne ti garantiram.Ama jas sepak heferol zemav.Aj ke vidime za 10tina rezultatite so ke kazat.
Јас веќе 2 недели ги пијам и имам таква потечна столица а пред тоа одев но тешко беше дури и болки во цревата што имам морав глицеринско чепче ставав за да ми олесни..Тие глицерински ми ги препорача Петановски по ЕТ зошто страшно јас во 10дена еднаш одев и со течна храна и се џабе беше.А сега супер...А магнезиум пиев и пред овие 2 недели а храната иста ја конзумирам...Јас се мислам а и мм ми кажа дека Lactobacillus апчињата содржат тоа може да ми предизвикува по течна столица
@fana и @Snow white девојчиња фала ви на поддршката. За жал во бремеността не можеме да се изолираме од стресни ситуации, ама мора да издржиме и контролираме. Господ само нека ни ги чува малите.
Јас сум во Германија и јас не го слушнав срцето, кога прашав ми рече дека пуштаат звук само ако мора. Денес на скриниг бев приватно зошто тука не е задолжителен до 35год. И денес прв пат го слушнав срцето, баш детално ги гледаше сите органи и да ти кажам вреди за парите зошто матичната секако кратко ме гледаше на ехо.
Samo ako mora pustaat zvuk?A so podrazbiraat ako MORA?Ako ne e vo red ili?!E blesavi se nema so.Sekoj roditel saka da slusne ,sreka golema e.Dur sum ziva ke go pamtam toj zvuk.Prvoto slusanje na bienjeto na srcenceto na naseto cedo.Sega si imam i videa.Postojano si slusam
Pravat razni ispituvanja preku za briz krv i urina reci si preku dve nedeli skoro no gledanje na exo peavat preku 4 nedeli. Jas od ovde doznav mnogu raboti sto bev zbuneta sto ne se gi pravile ovde duri i malku sum podisplasrna zosto ovaa mi e prva bremenost i sakam da bide se vo red. Prv pat od ovde procitav za skrining i priska i seuste ne mi se jasni poimite. Mozebi na nekoj ke mu bide ova smesno no ete jas od ovde procitav i morav preku net da baram sto e toa.