Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Редовно ве читам, па само да ве поздравам сите :*
    Мило ми е што го најдов катчево, ме релаксира помислата дека сите заедно поминуваме ист период од животот и дека тука сте си (сме си) :) за секоја недоумица, прашање, грижа или радост :D
    Туку до вчера ич не броев дали бебче мрднало повеќе од 10 пати во еден саат, ама ми се уврте тоа да почнам да бројам ко за беља нели и се некако ми излегува помалку или дека не мрда воопшто и плус се збунив не знам дали секој саат треба над 10 пати или откако ќе мрдне еднаш само за тој саат да бројам...... се надевам и за ова нема посебна тема, некако често одам оф топик :(

На Troi, pile30, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne se zamaraj so takvi gluposti.Mene moze bez prestan da mi mrda celo vreme.A moze i cel saat da ne mrdne.Pa neli treba da odmorat i tie?!Da spijat.Voopsto ne misli na toa.

На ludoto19, pile30, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Битола е

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас родив во 37+2 ама цезареа бев. Имам познаничка, роди само што влезе во 9 (36+) машко. Не е правило.:)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.831
    @Ano ти благодарам што се сети на мене :hug: За добро не сум баш, се трудам ама ете тешко е. Си бевме многу блиски, се сум и кажувала на неа. Разбирам старост и дека е нормално, ама ете не се е фер некогаш..... Да не замарам, денес попладне сме за брисеви, последни.

На LadyC, stevemila, ludoto19 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    Добро утро:sun:
    Сакав да ве поздравам од раното8)
    Пишав пред некој период на темата за пол, дека не сакаме да знаеме за полот на бебето, сакаме изненадување. И дека ако дознаеме порано, нема да кажеме, сакаме да биде тајна до крај :$
    И така вчера на скрининг, докторката видела мало к и вели аааа машко е.
    И мм во позадина, аа докторке тоа не не интерсира, да е здраво :D
    Уште се смеам:D
    Мм најчесто молчи и посебно на прегледи уста не отвора. Ама вчера на време отвори уста :D

Инаку да, по преглед дека малото се држи добро, сите болки и симптоми се забораваат :inlove:

На 0ли, stevemila, ludoto19 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Исто беше и кај мене, се гледаше но ме се счушаше срцева реакција. Тоа плабо/црвено ми го кажаа. Потоа во 9тта крајот или 10тта се слушна срцева реакција, .... и.....еве ја до мене си нани веќе четврт ден :inlove: Не грижи се:hug:

На 0ли, stevemila, ludoto19 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    17.997
    Се обидувам да се контролирам поради бебето,а и денеска сестра ми е подобра па малку здивнав. Фала ти за поддршката. Те гушкам.

На cvekence 03, stevemila, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Оф душа. Ајде наскоро ќе се роди нов живот, нова радост која ќе ти ги исполнува деновите. :hug:
    И јас се мислам кога да идам за брисеви. Матичниот ми рече 32-33да сум одела за нанвреме ако треба да примам терапија. Се мислам рано да не е. Денес бев за крвна слика, да видам до кај сум со железото.

@Luna91 најкритичното поминало колку што разбрав. Добро е штом е подобра. Гали меше, а дадичка ќе е тука за помош.

На ludoto19, Luna91, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мешиња :hai:
    Ние од денес 9 ти месец почнуваме :sun:
    Ќе си бидеме во исчекување на првата средба со синко, одвај чекам и само му зборувам не мора до термин да чека, може и порано :l: :o:

На Troi, Stara, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  11. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Јас во 28 повторував брисеви заради цервиксот што се кратеше . Сега незнам пак дали да повторувам. Или да чекам петок контрола па што ќе ми кажат. 34+6 ќе бидам да не е касно после . А и мислам брисевите нели се повеќе за тие што ќе одат природно ?

На stevemila, Capricorn Taurus и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.837
    Допаѓања:
    77.234
    Јас 36+ правев брисеви. Инаку највеќе е за стрептокока, поради ризик да не се префрли при природен пораѓај на бебето. А за царскиот незнам како оди и зашто има потреба и при царски да се прават...

На ada21, stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @mariz и јас тоа се мислам. Но ќе чекам тогаш во петок како ќе каже докторот . @eli25 ти праша ли зошто и при царски се испитуваат .

На stevemila, eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  14. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    @ada21 @eli25 @Ano јас сум закажана за последни брисеви на 17.07 тогаш ќе бидам 34+4 матичниот смета дека тоа е најдобро време ама ми рече не е фиксно секако може и некој ден плус минус.

На Ano, stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  15. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Мене не ми е јасно како може едно ЦТГ, повеќе доктори да го гледаат различно? Во приватна ми викаат дека ЦТГ-то не е како што треба, бебето успано не се разбудува ни со благо,газирано и дека ако овака продолжи наредни денови, најдобро ќе биде да закажеме термин за пораѓај. Истиве ЦТГ резултати на државна, ми се потпишува доктор и ми вика дека се е океј. Дури онака ме кара зошто толку рано сум идела на ЦТГ, немало потреба. Инаку сум 36+2. Не знам веќе што да мислам :(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Колку му е heart rate на бебето?

17. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    @Capricorn Taurus Измеѓу 120 и 150, но линијата е скоро права нема варијации (горе долу)

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Жени да ве прашам... Има ли некоја ниски тромбоцити, односно тромбоцитопенија?

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Ај и јас да ве прашам, има некој што примил флостерон два пати, во смисол еднаш во почеток на седми еднаш во почеток на осми?? Јас примив 26-27ма недела две ампули во рок од 24 саати, сега сум 31+5 сака една докторка да ми даде уште една доза, дека не и било јасно зошто толку рано сум го добила..

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  20. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Не знам дали си ме читала деновиве јас веќе бев на 3 цтг, а во понеделник сум на 4то. Почнав од 32+ да одам. Инаку референтна вредност на отчукувања на срценцето е од 110-150 (некаде стои до 160) така што според тоа кај тебе е во ред. Кај мене вчера беше една константа од 140 но се качуваше и симнуваше на 160 и на 120. И ми рекоа дека е супер. Толку можам да ти помогнам :) сепак докторот најдобро знае.

На Ano, stevemila, ada21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.