@Maeve 31+5 мислиш да обично така се прима по 2 дози . Кај мене малку покассно беше загоа не ми дадоа втора доза. Првата доза ми беше во 31+3 .
И јас од утре официјално 36 +0,многу се осеќам уморно само ми се спие без енергија се осеќам.Кога ќе дојде бенишка ќе ме размрда шлус со две дома ќе нема спање среќа големата ми преспива цела ноќ.
Обично права линија има кога мајката не е јадена, затоа мора пред одење на цтг убаво да се најади. Ова прво цтг ти е? Пред тоа сѐ ли е било во ред?
@forumce не ми е прво. Правам уште од 34 недела. Можеби 12то до сега. На почетокот линијата беше разиграна. Сега е така, по мирна. Многу револтира различно кажување од доктори...
Jas imam, vcera maticniot mi kaza deka ako ne se pod 70, ne e strasno. Ako e taka doktorot koj ke poraga ke treba da zeme vi predvid I da si napravi podgotovka..
Мислам да почекаш до петок, да видиш што ќе ти кажат, да не те чепкаат сега.. Јас примив една доза на 30+5, утре сум 32+6 ќе примам уште една дозс (две ампули). До 34та недела треба да бидеш покриена, така ми кажаа.
Можеби ете сега така се погодило да биде успано. Сигурно нареден пат ќе биде добро. А зошто толку рано почна со цтг?
Da ne lezese na grb koga ti go pravea. I mojot ednas bese uspan taka pa mi napravi panika sestrata ama ehoto si bese super. Koga se lezi na grb znae da vide taka
Јас примив 26та недела две ампули, во рок од 24 саати, пишував во друга тема, не знам колку сте зАпознаени останатите со ситуацијава моја, ама докторката ми рече, ако примиш уште едно мора да ја завршиме бременоста, у меѓувреме ме симнаа на друго одделение, не можат да ми се снајдат во историја, зашто ми земале крв не знаат, последно ехо не можеа да најдат... и не и било јасно на докторкава зашто толку рано сум примила зреење, уште едно да ми стаеле... не дозволив дур не дојде мојата докторка..
Мене 111 ни се денес бев кај гинеколог на приватно а синоќа кај матичниот и глупости ми трескаше а другиов ми рече дека нема место за паника дека се супер и за две недели ке правиме крвна слика и димери тебе колку ти се
Здраво мешиња ,ретко пишувам во темава ама ве читам редовно..од денеска полна 35+1 ден и незнам како да сметам дали сум 9ти или 8ми сеуште ?! Како и да е уште малку остана.Незнам дали е до мене или не ама мн сум нервозна во последно време кога ме распрашуваат за бременоста луѓе што не ми се ни блиски ни пријатели..еве пр денес од сабајле на работа една пријателка на свекрвами се ме испраша ,уште колку имам до термин,како ќе се вика ,колку пари у систина било па на крај мал ми бил стомакот за девети месец ,ќерка и седми била поголем и бил ..леле мн се изнервирав ..ви смета ли и вас кога ве распрашуваат така или мене жешково во глава ми удрило
Ми сметa кoгa некoј ни виден ни чуен пoзнaник ме прaшувa a знaм декa ме му е гaјле aмa сaкa дa се нaјди вo муaбет. Блиските рoднини не ме нервирaaт и им кaжувaм, a нaјмн ме нервирa кoгa ќе ми искoментирaaт зa нoзете кoлку ми се пoтечени