Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Јас сум сега 39+3 и уште не му се излегува на малиот убаво изгледа му е ❣❣❣❣

ludoto19, karibian, LadyC and 5 others like this.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Pa neznam dali e steten mene ginekolog Dimcev vo Sistina mi gi pisa ovie Cystcare da gi zemam i ne gledam strasno da e zosto sepak vo zelencuk spaga magdanosot...sestra mi vo salata se davese so dvete deca pa ete ednoto e 8god.rugoto 10meseci...eve utre i maticnata ke ja prasam bas me zamisli sega...

Last edited: Jul 11, 2017
    stevemila likes this.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Магданосот е диуретик. Нема што да биде штетен.
    А и се што е земено во нормални количини од храна нема штета.

ludoto19, mariz, stevemila and 8 others like this.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Нема таму кај вас да појдиш или пушти некој од твоите мене ми напомена не дај боже ако дојде до уште пониско се давало пред пораѓај некоја инекција и на приватно да ја платиш не била скапа

5. Paka

Paka Истакнат член

Pa odi na privatno, plati i zavrsi si rabota, sto da pravime, koga se mora.
    Koja nedela si? Kaj ke se akas na hematologija, dodeka dojdes za termin ke se porodis, plus uzas guzva, ne se obrnuva vnimanie. Mene 95 nekade mi se, jas primam kleksani od neeodamna. Maticniot za mojte rece ne e strasni, sega neznam kolku e strucen. Koga ke odam kaj doktorot vo Sistina ke prasam I tamu, bidejki tamu si ja vodam I bremenosta.

stevemila likes this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Добар ден мамички.

Јас денес правев крвна слика и незнам што да мислам. Имал ли некој хемоглобин под долна граница (10.8), а серумско железо 31.2 а горна граница е 31.3:?:

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Ако. Знам нетрпелива си, совет од мене еден само - уживај во бременоста сеекој ден, после доаѓаат неспиени денови ама и најубави. :). :*

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

исто и мене ми беше, прочити понагоре баш прееска пишувавме. Прво матичната не ми даде ништо, исто и во Ремедика ми рекоа во ред е до 100 (10) после две недели ми препиша некои апчиња, но јас си направив лек со мед

Ano likes this.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Те прочитав, ама не сфатив дали си се консултирала со доктор дали е возможно. Фала на инфо. И јас сум утре на контрола па ќе видам што ќе ми кажат.;)

Momichka likes this.
  10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

претходниот месец ми беше 100 хемоглобинот, со 1 над границата железото. СЕга ми е 104 хемоглобинот а за железото немам резултати. и јас утре ќе одам кај матичната

Ano likes this.
  11. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

12. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Здраво буцки!
    Како ги минувате топлите денови? Јас многу рано се соочувам со неспиење навечер, по цели ноќи шетам низ станот, од дневна до спална, па во детска па на балкон... аман! Кај ми е крајот, тек сме на почеток!

Сакав да ве прашам за изложување на сонце додека сте на плажа! Постои ли некоја опасност за бебето ако тоа изложување е умерено и ако сте заштитени со крема за сончање? Не зборам за целоднево сончање, ама ете малку да се опуштоте и да го исончате мешето!
    Се спремаме за одмор, па ММ крева паника за мојата и безбедноста на бебето во меше! Реално сметам дека не би требало да е некој проблем тоа умерено сончање, ама сакам да слушнам и ваше мислење!
    Поздрав од мене! Ве гушкам :hug:

ludoto19, pile30, stevemila and 2 others like this.
  13. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Мила јас повеќе време од летото го минам на плажа, така што секогаш сум заштитена со 50 фактор и нормално повеќе под сенка , а не на сонце. Од сабајле до 11 -12 седам на плажа, а потоа од 17 часот. Нема никаков проблем., не се секирај, се што е умерено не е штетно.Јас сум 19+. Нормално една консултација направи си со доктор.:*

14. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Здраво мешиња.

Како сте? Јас деновиве подобра. Немам повеќе исцедок, фала Богу. Многу ми се гади. Со апетитот како стоите на горештиниве?
    Јас едвај јадам, посебно на сабајле. Навечер колку толку ми се враќа апетитот.
    Туку, дојдов друго да прашам. Во дневната се појавиле мравки и свеки испрска со пипс. Сега сме надвор дури да се излуфтира, ама нели е штетно да го дишам?! Ќе се излуфтира до после, ама пак страв ми е.

Momichka likes this.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Девојки денеска бев на прв скрининг и ПРИСКА правев. Е сега на ехо докторката не ми рече ништо ама долу кога ми земаа информации за Приската ми рече дека плодот бил мал за гестациската недела, 44мм. Јас сум 11+3 досега ме гледале неколку доктори и никој ништо не рекол. Сега малку ме фаќа паника. Не знам што да мислам

16. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

https://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
    јас тука си проверував, според ова не е мал плодот :)

да можо е, всушност голем дел од суплементите за железо го прават тој ефект. Тоа значи дека организмот го прима железото но не го складира како резерва, а резервите се поважни. Хемоглобинот е поважен показател од железото за крвта.

Last edited by a moderator: Jul 11, 2017
    Leo_29, pile30, Ambra20 and 5 others like this.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Фала ти @Capricorn Taurus според ова во ред е со големината на плодот :hug::*

Capricorn Taurus likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Ако правеше на Гак не се потпирај на нивните мислења.. многу се пожалиле тука од гак. Обавезно секоја трудница мора да ја заплашат на скрининзите, за било што...

EuHenIa likes this.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Мене ми е претопло и дома и на работа. Џабе клими едвај седам,цел ден сум со кисела вода или кока-кола.
    На одмор супер поминав, 21 недела бев. Сабајлето влегував во вода околу 15-20 мин, па под чадор некое време, па пак ќе влезев исто по 15-20 мин. Од кај 13:00 часот одевме во апартманот да не седиме на најжеското, ќе ручавме па кај 16 :00 пак одевме на плажа до кај 19:30 одприлика.
    Цело време се мачкав со 30 фактор. Последните два дена и со кантарион се мачкав демек поубава боја да имам :)
    Имам и боја малце на мешето, ама тоа во вода што ме фаќало, не се сунчав воопшто. Искрено не менував ни купаќи на плажа заборавав да земам нови. Ми се сушеа за 10 мин од што беше топло. Течносто пиев повеќе вода, цедевита од дома направено сокче, кафе, и обавезно свежо цеден сок од некое овошје на плажа. Во глобала така терав цел одмор без проблем.

20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Да @mariz на ГАК правев. Јас сум многу емоционална околу ова иако требаше да ми биде јасно дека ако имаше било што матичниот или во Систина или Тофоски што ме гледаше пред три недели ќе ми кажеше нешто.
    Кажете ми која недела се прави нареден скрининг за органите итн

pile30 and mariz like this.