Абе само јас неколку што знам, им рекле бебето помало, главата помала, истото на сите... и затоа се предомислив за гак јас, а имав упат за таму, но си отидов во Систина. Нареден скрининг ти е 20-22ра нед
Здраво труднички Не сум пишала одамна ама ве читам редовно ...ние стасавме до 38+5 на бебе не му се излегува уште ,иначе со жешково и јас сум катастрофа не памтам кога последен пат сум спиена само шетам низ дома по собите и само се пресоблекувам жива вода сум ноќно време ,со отоците на стапалата мака мачам уопште не спаѓаат,ама мора да сме храбри и да издржиме Поздравче до сите
мешиња дојдете кај мене баш е свежо јас сум на долги ракави и така ми е досадно барем друство ке си имам
Јас со солна киселина чистев а не ни знаев дека сум трудна. Ќе се излуфтира не се секирај. Не е опасно. Цела бременост користев ајакс, арф, циф и сл за чистење вц. И арис мн користев за шпорет и сл. Еве не прави и здрави.
Упс. И сега? Ај ќе видам утре на контрола што ќе ми кажат. Инаку со топлово и јас тешко се снаоѓам. Преку ден не ми пречи толу, ама ноќно време ужас. Синојка прв пат поубаво поспав, ама нова финта на клима од дневна со отворена спална најдов. Се надевам и ноќеска ќе се преживее така
Мешиња, во која аптека можам да најдам пластичен спекулум. Во галениум немаа поим што е тоа. Во еурофарм немаат. Вие од каде сте купиле последен пат?
Ми треба помош... постелнина од чико сакав да ја пуштам на 60 степени во машина (не оградиците туку само чаршавчето и навлаката за јорганчето) но на етикетата пишува да се пере на 40степени... а јас не планирав да перам ништо бебешко под 60 степени... ќе ја уништам ако ја исперам на 60? :/ да не се собере? Некој со искуство....
Веќе 2-3 месеци ми е таква крвната слика. Од следен преглед докторката ми рече дека ќе мора да ми вклучи додаток со железо, без разлика што железото ми е на горна граница. Претпоставувам заради другите ниски параметри.
Оградичката може да се уништи, но другите работи можеш на 60 степени, бар јас ги перам на толку и две години се како нови. Не ми се од Чико, од стружанка.. но сепак ако се памучни немаат гајле Инаку не се замарај на колку степени.. и на 40 да ја испереш, ке си ја поминеш со пегла на најжешко и ете ти дезинфекција
Majki zdravo na site. 28 nedela sum i sum so pokacen seker. Ne e mnogu posle 2saati se spusti na 6.4 ama sepak me stavija na dieta. Dali i nekoja druga go ima istiov problem? Problem e zosto stvarno mi se jade sakam ovosje da jadam a smeam samo 1 na den
Шеќерот ама ич не ти е покачен. Јас после два саати имав 9.2. Исто сум на диета ама во неа има 3оброци овошје. Незнам кој ти кажал дека смееш само едно. Јас јададм три пати на ден помалку. По два саати мислам нормално е до 7 и нешто. Оваа диета ми е од ендокринолог.
Bev na endokrinolog i ona me stavi na vakov rezim. Leb i brasno nikako. Jogurt ili mleko samo po 1 casa. Rucek meso so zelencuk. Vecera slicno ili samo salata so parce sirenje. Jatki i po edno kiselo ovosje od sabajle. Sokovi i blago mi naglasi nikako. Celo vreme sum gladna
Јас не сум лекар ама мислам не ти е толку толку покачен за таква строга диета. Тестенини брашно газирани сокови не тоа секако ама другово незнам. Ти сепак мораш да вмесуваш и шеќери не може така организмот. Јас одам во центарот за дијабет ми се сменија 3 различни ендокринолизи и сите истото ми го кажаа. Ако го најдам листот со диета ќе ти го пратам Леб јадам инттегрален по две кришки на јадење некогаш и не ако имам компир ориз тогаш леб пола кришка или ич