Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Имавме, ама воглавно за глупости и одма се смирувавме. И сега беше глупост, ама во последно време ко при крај со нервите да е. Мислев дека сега ќе биде поинаку, бидејки и тој беше оној кој сака бебе.
    Не разговарав. Никогаш не разговара, се прави како ништо да не било. Еве си заспа, а јас плачам и цело време галам меше.
    Не разговарам додека не се покае.
    Досега попуштав, ама сега бебево ми е поважно од сѐ.

На snegulkata, duffi, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мое мислење е да отидеш кај твоите на неколку дена да се
    одмориш психички така и он ќе има време да размисли малку. Сега ти е највеќе потребен тој ама не на таков начин. Смири се не се нервирај жногу

На Momichka, stevemila, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.212
    Секако дека бебчето е најважно, мора отворено да разговарате за ова... маживе такви се, некои работи не ги приметуваат... не се ни свесни дека грешат... освен случајов дека кренал рака, се надевам сакал да те заплаши и дека не би те удрил. Разговарај со него, ти си моментално чувствителна и хормоните ти се до плафон, можеби и ти претеруваш и не приметуваш... затоа најубаво разговор. Јас отворено му кажувам: Трпи ме малку повеќе, вријам од хормони :D глеј ми низ прсти малку периодов.. знаеме да се рчнеме, ама без претерување и после со разговор се сфаќаме :) Ако те повредува слободно мирно разговарај со него, прашај си дали него нешто му смета... Ако не бива оди одмори си кај твоите..

На snegulkata, Momichka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Девојки добро утро :) денеска почнав да пијам Флорадикс сируп за железо по порепорака на матичниот оти на долна граница ми се и хемоглобинот и железото. Ама ми се згади ќе го повратев едвај се воздржав. Остана сепак :). А го купив за со ќерка ми да пиеме заедно нема шанса она уста не отвара. Денес ќе одам по резултати од Приска и се надевам да го начекам докторов на Клиника да види резултати и ако е во добрите да ме види уште еднаш на ехо :). Од утре пак на работа, едвај чекам не знам јас дома да седам. Поздрав мешиња

На snegulkata, Mari*, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    Мaжoт ти гo имa фaтенo пaникa зa се oкoлу бебетo зa тoa кaкo ќе ви се прoмени живoтoт дaли ќе се снaјди и сличнo. Пoрaзгoвaрaј сo негo и кaжи му декa aкo не зa тебе зa НЕГOВOТO бебе требa дa се смири и трезвенo дa рaзмислувa. Oди мaлку кaј твoите и гaли гo мешетo се нaдевaм декa ќе се среди ситуaцијaтa. Пиши ни :hug:

На Bellucci*, Momichka и fina erika им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.830
    Ама ја удрил и си легнал да спие ко ништо да не е . Бремена кренал рака на неа.

На Mari*, duffi, Bellucci* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Бремена или не, сепак кренал рака. Ја имам читано членката низ другиве теми, мислам дека и пред ова се во проблеми со маж и и со неговите. А како се осмелил сега во оваа ситуација да си дозволи да крене рака не знам за понатаму. Не сакам да делам совети дали да тера со него или без него, они си знаат. Лесно е од овде да кажуваме оди си од таму, иди кај твоите или одете под кирија. Не знаеме како е реалната ситуација. Сепак бебе е на пат, така да уште покомплицирано станува. Само бебе да е во ред, тоа е најбитно! Дај боже побрзо да се реши и да се вразумат сите што поскоро.

На Mari*, duffi, Bellucci* и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    А компликација од тоа кафеното не ти се направи така?

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    16тa неделa :inlove: тoa си преткa нoн стoпaмa немa секoј удaр дa гo oсетиш мoже и дa не е секoјдневнo, aмa пoнaтaму ќе гo oсеќaш секoј ден се пoчестo и се пoсилнo и ќе бидеш пресреќнa

На Chantal, stevemila, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Јас на 14недели го осетив. И еднаш во 13недела ама не бев свесна за тоа. Сношти си преткаше убаво го осетив дури едно време како што го гледав стомакот и цел се стреси хахаха.. Ова ми се случува 1неделно :$ тоа нормално си претка ама мама уште не го осеќа многу :)

Секако дека не.
    - Кафеното било од тоа, ако не сум била трудна тогаш ми бил периодот кога дум требала да добијам. Нормално било до 3месеци да биде така :)

@Bellucci* Мила не влегувај во конфликт со мти, овие денови одбегнувај го и гледај си го бебето. Кога ќе се смири ќе седите и ќе разговарате како социјализирани луѓе.
    Мечка од планина не се тепа а не човек :@
    Господ само нека ве чува и повеќе ум на маж ти да му дај. Ве гушкам со бебуш :*

На 0ли, Mari*, Bellucci* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Епа ок.. Фала многу <3

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мамички го терам 8месец. Се е ок само една работа почна да ме нервира. Абе нонстоп да се одело во тоалет. На пола саат некогаш и на 15мин. Бебушка кога мрда одма ми се иде во тоалет. Дали натаму ќе се зголемува уште повеќе таа потреба. Несмеам да одам некаде на подолго ако нема тоалет во близина . Ако не идам почнува стомакот мн да ме боли. И почнав да имам болки во препоните посебно од лева страна. Дали е од ширењето сега последните месеци.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    И јас сум иста а мрдне бебе јас трчанката во тоалет и многу боли кога се превртува. Веќе му се смалува изгледа просторот бидејќи оно си расте. Но ние мамички ке издржиме се за бебушите и јас сум 8 ми иначе 33+1 :)

На Seduction, Belabelinakinder, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Знае ли некој да ми каже што значи "видлива флокулација" на уринарен статус?

15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    @karibian а кога одиш некаде да си земаш мало шише домашен природен сок од лимон? или пред да одиш да пиеш сок наместо вода?
    јас навечер пијам сок од лимон за да не станувам цела нок.
    Количински е помалку течности, значи помалку ќе мокриш + ептен ќе те освежи.
    Нормално кога си дома пак пиј си вода, му треба на организмот, ама барем кога одиш некаде.
    Ако советот ми е грешен оправете ме. Никој ми нема препорачано вака да правам, моја идеа си е.

На stevemila, karibian и pile30 им се допаѓа ова.
  16. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Фала ви. :hug:

Дома сум сега. Цел ден на работа не ме побара. Му пишав јас, му звонев и не креваше. После крена и му викам не ти беше битно зошто те барам, може ми се случило нешто. И знаете што ми одговори... НЕ. Му спуштив и не сакам повеќе да го видам. Замислете, јас му се јавив и покрај се, наместо тој мене и уште ми се понаша.
    Ај за мене да не му е гајле, ама за бебето... Не можам да верувам.

Да не сум само оф топик. Јас сум добра. 6+2 сум и немам болки. Гадењето помина, ама имам киселини во желудник. Од симптомите само градите ми останаа отечени и болни. Нормално е нели?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.792
    Допаѓања:
    40.301
    Збери си парталите и правец кај твоите. И додека не дојде да се извини не му се јавувај и барај. Не си должна да го трпеш него и неговите глупости. Ај да не му биде гајле за тебе, ама за бебето? Страшно

На joy1, Stara, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Белучи гали го мешето и фокусирај се на него.
    Стварно не знам што друго да ти кажам во оваа ситуација.

Инаку и јас сум тука некаде со неделите. Се гониме. :) Немам и јас секогаш мачнини. Зависи од денот. Еве денес имам само некој чуден вкус во истата.
    Веројатно нормално е.

На Melinda85, Bebulleee, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    До кај 8 недела бев слаба со мачнини. Ама од 8 до крај на 11 беа доволни да ги запомнам.
    Се надевам дека цела бременост ќе ви е вака лесна (fingers)

На Bebulleee, stevemila и duffi им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене тоа ми беше ужасно ао вкусот во устата :(

На pandelka и duffi им се допаѓа ова.