Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.811
    Допаѓања:
    77.196
    А брисеви си правела во скоро? Да не е некоја бактерија... гинеколог што вика? Не е убаво да е зелена боја, ни па со крвче... јас имам, но бело е и водесто...

2. Jagotka1234

Jagotka1234 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Да, немаше ништо а имав зголемен исцедок па користев нео пенетрен форте ...ама само коа одам по голема нужда ми се јавува тоа инаку ништо немам.

3. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Мислам дека најдобро да те види гинекологот, зелена боја не е нормална за исцедок.

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    22.821
    Мамички, мн сум напната, цела ноќ не сум спиена. Кај мајка ми сме на гости, и вчера случајно видов дека тоа што сум искасана уствари не се комарци. Болви, мамички, или стариве ги викале вошкарици, иделе кај кокошки гулаби...ставив крпа на уста и испрскав во собата со раид. Седев во друга, со отворен прозор. Вечерта, излегов за да може мајка миуште еднаш да напрска и да усиса убаво. Сирота све мораше да усиса, истресе, испере. Јас се вратив после 5 саати, дома неше се отворено, ваљда нишо нема да ми биде од раидот....леле ептен мисла ми е и за бубиве....у аптека зедов течна пудра, викаат нишо не му е на бебе...абе аман више цела бременост со нршто се расправам. Мозоков ми помислува на све нешто, си викам дете мое какво ли ќе те родам, се осеќам ко една бременост да не сум способна да истерам....ми се плаче ако ми верувате...дома само ме караат, не мисли лошо, а не сфаќаат душа немам, што од мисли што од ме чеша све ко шугава да сум...некоја да ме утеши :( извинете и вас ве гњавам сега :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    @Igle фала за информацијата купив и јас доста работи денес. Не е се на 50 посто ама има доста работи. Јас земав по 300 ден комплетчиња. Попустот трае до 31ви па кој сака нека оди

На eli25, Ano, Igle и 2 други им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.771
    Допаѓања:
    40.265
    Бањарчињата по колку се? Постелнина има?

7. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    @forumce Има постелнини а за бањарчиња ич не се сетив да прашам. Купував само облека зашо сама бев и полесно за носење. Ќе идам некој ден со маж ми пак. Постелнините мислам беа 400 и 800

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Пред малце се јавив кај сестрата од Поповиќ и закажав ехо наредна Среда. Ова ќе ми биде последен преглед во Систина, ако е се во ред, не планирам повеќе да одам таму на прегледи. Ќе прашам само дали треба да примам инекции за побрзо созревање на плуќата и белите дробови на бебушите. Скоро сум 7 месец, па да се спремам за евентуално порано излегување на срцињата.

На Belabelinakinder, Leo_29, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  9. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Мамички денеска се чуствувам како да ме згазнал камион хехе имам многу болки во половината,колковите и во препоните одвај станувам од кревет и одвај се движам инаку сум 39+6 да не знаете од што може да биде?

На stevemila и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.985
    Исто се чуствувам и јас. :sweat:
    Имам закажано прво цтг за 5 дена. Можам да одам порано да ме ѕирнат во Чаир? :wasntme:
    Некако многу јака болкава.

На Belabelinakinder, fina erika, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    И кај мене многу е јака болката а дури понеделник сум на преглед ама сношти многу движев и стоев па си викам да не е од тоа

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Или од тоа што си стоела на нозе или ќе јадиме мекици :D

На Chantal, duffi, Melinda85 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Одвај чекам да се породам не се издржува ова повеќе хехе а и цела ноќ чуствував болки во стомакот ама не беа јаки а сега немам болки ајде ќе видиме деновиве што ќе биде,а за мекици ќе има за сите ❣❣❣❣

На Chantal, Ano, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Гледам 40та недела си.Не ли правиш цтг и ехо често ? Контракции ти покажува ли цгт-то ?

Мислам дека од тежината на бебе се болките во долниот дел , а веројатно од што е по големо веќе и затоа се и во стомакот.

15. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    За цтг последно бев во понеделникот кај докторката што ќе ме пораѓа и не покажа никакви болки како што ми рече сестрата требало 5 до 10дена пред да ае пораѓам да покажело цтг дека имам болки но моево маже нема абер за да излези изгледа убаво му е

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Не е ли многу тоа 5 до 10 дена порано да покажува болки.Па ако е така тек да почнат болките бебе ќе излезе дури 42ра недела.
    Мислам дека не се чека до толку, нека каже некоја искусна :)
    А и, болки мора ли да се присутни ако прво пукне водењакот ? Јас мислам дека не.

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.341
    Допаѓања:
    119.339
    Ништо не мора и се е можно. Можни се болки 10 дена пред раѓање, можни се болки после паѓање на чепот, можни се болки и пред и по пукање на водењакот. Секоја комбинација е можна да се случи и нема правило.

На mariz, forumce, tanja11991 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Мене ни ми има паднато чепот ни па водењакот ми има пукнато изгледа уште не му се излегува ајде ќе почекам уште малку па ќе видиме како ќе биде изгледа како што викаат старите од што многу ме мислат неможам да се породам дека прва бременост и сите се во исчекување хехе

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Болки има цело време, помали или поголеми но вистинските се непосредно пред пораѓај.

Кај мене, кратко после полноќ започнаа вистинските, јаките.
    Првиот пат стасав во болница 07.00 а на бокс од 09.00. Се породив пред 20.00.
    Вториот пат исто, почнаа после полноќ. На бокс околу 09 мислам, за неполн саат се породив.
    Деновите пред да семпородам бев најфит иако надминати термини. Шетав трговски центри секој ден, по 4-5 саати. Си легнував без никаква болка а од сон ме будеа контракциите и млаз, протекување вода. Едниставно знаев тоа е тоа. Моментот дошол.

На Leo_29, Chantal, forumce и 3 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.341
    Допаѓања:
    119.339
    Првите деца сакаат да си поседат малку повеќе во мешето на мама. Ќе биде за брзо секако :inlove:

На mariz, V.odolija и tanja11991 им се допаѓа ова.