Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

А брисеви си правела во скоро? Да не е некоја бактерија... гинеколог што вика? Не е убаво да е зелена боја, ни па со крвче... јас имам, но бело е и водесто...

2. Jagotka1234

Jagotka1234 Активен член

Да, немаше ништо а имав зголемен исцедок па користев нео пенетрен форте ...ама само коа одам по голема нужда ми се јавува тоа инаку ништо немам.

3. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Мислам дека најдобро да те види гинекологот, зелена боја не е нормална за исцедок.

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Мамички, мн сум напната, цела ноќ не сум спиена. Кај мајка ми сме на гости, и вчера случајно видов дека тоа што сум искасана уствари не се комарци. Болви, мамички, или стариве ги викале вошкарици, иделе кај кокошки гулаби...ставив крпа на уста и испрскав во собата со раид. Седев во друга, со отворен прозор. Вечерта, излегов за да може мајка миуште еднаш да напрска и да усиса убаво. Сирота све мораше да усиса, истресе, испере. Јас се вратив после 5 саати, дома неше се отворено, ваљда нишо нема да ми биде од раидот....леле ептен мисла ми е и за бубиве....у аптека зедов течна пудра, викаат нишо не му е на бебе...абе аман више цела бременост со нршто се расправам. Мозоков ми помислува на све нешто, си викам дете мое какво ли ќе те родам, се осеќам ко една бременост да не сум способна да истерам....ми се плаче ако ми верувате...дома само ме караат, не мисли лошо, а не сфаќаат душа немам, што од мисли што од ме чеша све ко шугава да сум...некоја да ме утеши :( извинете и вас ве гњавам сега :(

stevemila likes this.
  5. karibian

karibian Популарен член

@Igle фала за информацијата купив и јас доста работи денес. Не е се на 50 посто ама има доста работи. Јас земав по 300 ден комплетчиња. Попустот трае до 31ви па кој сака нека оди

eli25, Ano, Igle and 2 others like this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Бањарчињата по колку се? Постелнина има?

7. karibian

karibian Популарен член

@forumce Има постелнини а за бањарчиња ич не се сетив да прашам. Купував само облека зашо сама бев и полесно за носење. Ќе идам некој ден со маж ми пак. Постелнините мислам беа 400 и 800

stevemila and forumce like this.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Пред малце се јавив кај сестрата од Поповиќ и закажав ехо наредна Среда. Ова ќе ми биде последен преглед во Систина, ако е се во ред, не планирам повеќе да одам таму на прегледи. Ќе прашам само дали треба да примам инекции за побрзо созревање на плуќата и белите дробови на бебушите. Скоро сум 7 месец, па да се спремам за евентуално порано излегување на срцињата.

Belabelinakinder, Leo_29, Ano and 7 others like this.
  9. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Мамички денеска се чуствувам како да ме згазнал камион хехе имам многу болки во половината,колковите и во препоните одвај станувам од кревет и одвај се движам инаку сум 39+6 да не знаете од што може да биде?

stevemila and Luna91 like this.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Исто се чуствувам и јас. :sweat:
    Имам закажано прво цтг за 5 дена. Можам да одам порано да ме ѕирнат во Чаир? :wasntme:
    Некако многу јака болкава.

11. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

И кај мене многу е јака болката а дури понеделник сум на преглед ама сношти многу движев и стоев па си викам да не е од тоа

fina erika likes this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Или од тоа што си стоела на нозе или ќе јадиме мекици :D

Chantal, duffi, Melinda85 and 3 others like this.
  13. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Одвај чекам да се породам не се издржува ова повеќе хехе а и цела ноќ чуствував болки во стомакот ама не беа јаки а сега немам болки ајде ќе видиме деновиве што ќе биде,а за мекици ќе има за сите ❣❣❣❣

Chantal, Ano, Bebulleee and 1 other person like this.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Гледам 40та недела си.Не ли правиш цтг и ехо често ? Контракции ти покажува ли цгт-то ?

Мислам дека од тежината на бебе се болките во долниот дел , а веројатно од што е по големо веќе и затоа се и во стомакот.

15. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

За цтг последно бев во понеделникот кај докторката што ќе ме пораѓа и не покажа никакви болки како што ми рече сестрата требало 5 до 10дена пред да ае пораѓам да покажело цтг дека имам болки но моево маже нема абер за да излези изгледа убаво му е

V.odolija likes this.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Не е ли многу тоа 5 до 10 дена порано да покажува болки.Па ако е така тек да почнат болките бебе ќе излезе дури 42ра недела.
    Мислам дека не се чека до толку, нека каже некоја искусна :)
    А и, болки мора ли да се присутни ако прво пукне водењакот ? Јас мислам дека не.

tanja11991 likes this.
  17. fana

fana Форумски идол

Ништо не мора и се е можно. Можни се болки 10 дена пред раѓање, можни се болки после паѓање на чепот, можни се болки и пред и по пукање на водењакот. Секоја комбинација е можна да се случи и нема правило.

mariz, forumce, tanja11991 and 2 others like this.
  18. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Мене ни ми има паднато чепот ни па водењакот ми има пукнато изгледа уште не му се излегува ајде ќе почекам уште малку па ќе видиме како ќе биде изгледа како што викаат старите од што многу ме мислат неможам да се породам дека прва бременост и сите се во исчекување хехе

19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Болки има цело време, помали или поголеми но вистинските се непосредно пред пораѓај.

Кај мене, кратко после полноќ започнаа вистинските, јаките.
    Првиот пат стасав во болница 07.00 а на бокс од 09.00. Се породив пред 20.00.
    Вториот пат исто, почнаа после полноќ. На бокс околу 09 мислам, за неполн саат се породив.
    Деновите пред да семпородам бев најфит иако надминати термини. Шетав трговски центри секој ден, по 4-5 саати. Си легнував без никаква болка а од сон ме будеа контракциите и млаз, протекување вода. Едниставно знаев тоа е тоа. Моментот дошол.

Leo_29, Chantal, forumce and 3 others like this.
  20. fana

fana Форумски идол

Првите деца сакаат да си поседат малку повеќе во мешето на мама. Ќе биде за брзо секако :inlove:

mariz, V.odolija and tanja11991 like this.