Абе немa гaјле не се секирaј дoктoрoт гo прaшaв јaс ми рече слoбoднo oди. Пaузи пoвеќе прaвете вo вoзењетo зa дa се oдмoриш нaјјaк фaктoр зa мaчкaње, сaмo пoд сенкa лежи си и дa пиеме мнoгу вoдa. А ми рече и дa не сум скoкaлa oд скoкaлнa aмa тoa мене нa крaј пaмет не ми пaѓa и дa не сум труднa. Немaј гaјле не се oвa кoјзнaе кaкви зaбрaни oлaди гo мешетo без грижи и бебетo сaкa сигурнo
Јас сега ги примав - Флостерон - две дози на 30+5 и две дози на 32+5. Ова е последна доза, после 34та недела плуќатае веќе развиена.
iki јас никако не мислам дека ќе дојдат пред време, немам ништо ни купено, и сите што ме прашувааат им велам во 9да влезам па ќе купам - си мислам моќта на потсвеста
Знам дека е пишувано, ама сакам една консултација со оние кои се 33-34та недела. Не можам да оценам дали кога ми се стврднува стомакот е контракција или бебето се испапчува..? Најверојатно дека сега бебето е поголемко, многу повеќе се осеќа кога се испапчува. Некако скроз ми се подига тој дел од стомакот и тврд е.
I mene me interesira istoto.Imam stvrdnuvanje.Ko topce stanuva.Desno ili levo od papokot.Ama prethodno osekam ko isteganje vnatre.Pa zatoa mislam deka e bebeto.Ili glavceto ili gazeto,deka topce
Живо џабе. 250 ден. Комплет крпа и бањарче со ракавчиња 600 ден. Постелнина нема мн. убава. Јас бев на затворање, купив комплет со 10 работи за женско од брзање Ќе прашам дали може да го сменам.
Ви Благодарам на сите за роденденските честитки Со добро да се враќа на сите и Господ со убавини да не дарува.Децата се дар од Бога ќе не благослови со дечиња по едно,две,три секому да дава
Среќен роденден и се најубаво малку каснам цел ден наваму натаму со дури сега легнав да одморам нозеве па да си легнам Од каде така
Тоа е позади пазарчето Буњаковец. Кого и да прашаш на тезгите од пазарот ќе ти кажат. Во куќа е пишува на нејзе со портокалови букви. Има и кај соборна црква ама незнам дали таму важи попустот или само овде.
Zdravo devojki . Jas vcera dojdov na kontrola vo sk i me zadrzaa . Bebeto saka da izleguva . Rano e uste ama toa e . Najverovatno utre ke me pravat carski taka kaza doktorot . Denes sum polni 35 nedeli . Go pocnuvam 9ti mesec . Vcera bev vo delirium neznaev sto mi se desava i mn se stresirav . Denes se razbudiv posmirena sum . Em sum vozbudena em se plasam za bebce , malo e uste . No se nadevam se ke bide dobro . @SophiaBella @emi*** nemoj da se uplasite samo stres ke si napravite . Ne mora da znaci deka i kaj vas ke bide taka . Ve pozdravuvam site i drzete mi srekicka . So Gospod napred
Srcka,bolki li imas?Kako sega naednas ova?Dobro bese...se ke bide vo red,nemoj da se plasis.Ne misli na loso.Bratucedka mi se porodi ne bese ni vlezena vo 9ti,eve sinceto i e 5god.Zdrav i ziv.Misli samo nq ubavo te molam.Ke se molam za tebe