Не сум отворена, но сеуште ми тече свежа црвена крв. Ќе почекам уште некој час, ако не ќе одам пак на дежурен и ќе барам да ме задржат. Барем да гурнам уште неколку недели, да влезам во 7 месец. А немам ни болки ни контракции.
Најверојатно од плацентата си крвариш. Ако немаш болки, не си отворена, ке истераш не се грижи. Само обавезно одмарај, убави мисли.. најди занимација некоја немој да си под стрес. Се ке биде во ред
Сакав и јас истото да ти го кажам, @iki26 крварењето ти е само од тоа... само слушај шо ќе ти кажат докторите и ќе истераш. Знаеш колку видов плацента превиа шо истераа скоро до 9ти? @ada21 мајка како си ми?? Јас дури сега влегов во тек со настаниве на темава, биди ми силна и да се гушкате скоро! Се' ќе биде како што треба, ќе видиш..
@iki26 oдмaрaј мнoгу и немoј дa се грижиш штoм бебушите се супер и другoтo ќе се среди. Сите те гушкaме зa пoддршкa a дедo Бoже те штити не зaбoрaвaј. Пиши ни тукa сме зa тебе
@iki26 majce miruvaj si lezi si pridrzuvaj se kako sto ti kazal Dr.so dobra misla se ke bide dobro Gospod da ve cuva.Ako ne odi pak na dezuren bar da si posmirena...Ajde glavata gore se ke bide dobro...Cim ne si otvorena i bebuvcinjata se dobri ne se grizi...ti dadoa da pies nesto da stavas dole ili?
Здраво мајки! Еве сум јас поспана и неспособна за ништо, освен за излежување и префрлање од едниот на другиот кревет! И времето такво некакво, на сон тера! Денес ниту ручек правам (мрзла сум), ниту чистам, ниту пеглам! Игнорирам дека е недела! Гајле ми е (лажам, гајле ми е озбилно и се нервирам што толку сум без енергија)! Морам ММ да го пофалам дека ептен ме растерети околу обврските со малата! Тој ја бања, тој и става да јаде, тој ја преслекува, ја шета, ја заспива... Искрено ме изненади дури, не очекувам толку да ме поштедува затоа што сум трудна! Единствено нема разбирање кога ќе му кажам дека сум се уморила од скалите, од усисувањето низ дома, од пеглањето и сл. Веднаш ме погледнува зачудено, демек аман од толку ли се уморувам! Најверојатно затоа што никогаш ретходно не сум се жалела дека сум уморна, ама сга сум трудна и силата ми е на пола од вообичаено! @iki26 Што направи? Беше ли на лекар пак? Пиши ни што се случува да не те мислиме! Се надевам дека не е нешто страшно! Те гушкам
@ada21 со лесно да ти биде, можеби веќе и си породена, те чекаме да пишиш @iki26 знам тешко ти е со детенце да мируваш, ама мораш, барај помош да ти помага некој околу малата ти да си лежиш постојано. Пиши како си. Јас 3 дена сум со слаби менструални болки. Од кои вчера ми траеја повеќе од 1 час и беја малку посилни. Сигурно се спрема матката. И плус се нешто си мислам дека ми е подспуштен стомакот. Под гради ми е ептен меко како да нема ништо таму, а бебето почнува од подолу го осеќам потврдо ми е. И бебе овие 3-4 дена е ептен активно, вака до сега не било. Денес ме нема заболено стомак, ќе видам до вечер како ќе биде. За првоцтг петок ќе одам, ќе бидам 37+4 тогаш. Сношти имав кошмар, се разбудив сабајле рано, сонував со @Luna91 сме биле во болница и не чепкаја со некакви железа и со страв се разбудив. Луна ја гледам пред мене на список па почнав и да ја сонувам и да те прашам како си ти, имаш ли некакви болки?
@orhideea и јас имам менструални болки. Од пред 2,3 недели. Слаби . Стомакот и мене под гради ми е мек ме замисли сеа и мене
Па јас веќе неколку дена си го гледам и ставам рака под гради и ептен ми е меко како ништо да нема а подолу е тврдо и таму си мрда бебуш, јас петок сум на контрола и за цтг па ќе видам што ќе рече гинекологот, прашај си доктор можеби ќе ти закажат порано цтг.
Сега се вратив, ми ставија една венска инекција Емекс мислам се викаше, се намалува крварењето, но до утре ако не престане ќе ме задржат таму. Плус утрогестан превентивно пијам. Најтешко ми е со малата, учена е да ја шетам, да и читам. Ај тато ќе преземе одговорност неколку дена.
Исто и кај мене. Бебе мрда долу околу папок и кога се тегне нагоре. Јас сум 34 и 5 дена четврток сум на контрола па ќе видиме.
Мила не се секирај само мораш строго да мируваш, и јас сум со истата дијагноза, цервиксот ми е скроз прекриен со плацентата, на нога стоење никако. Викни некој да ти помага со детето и лежи.
@iki26 мораш да се чуваш. Малата нема да почуствува недостиг со татичко. Таман ќе се спремат за периодот кога ќе бидеш позафатена со бебушките. @orhideea и јас те следам интензивно дека тука негде сме. Ептен сме биле поврзани телепатски, па дури и слични сонови сонуваме. Инаку јас неколку дена сум со повремени јаки болки во долниот дел на стомакот и препоните. Бебе кај мене се уште е многу високо поставено. Јас на цтг сум во среда па ќе видиме што ќе ни кажат.
Ова е за 34та недела, не се секирајте, мислам дека е нормално Ove nedelje može se dogoditi i spuštanje bebe u karlicu. Spuštanje stomaka se obično događa nekoliko nedelja ranije. Kada se to dogodi osećaćete da lakše dišete, neće više biti problema sa gorušicom, ali će zato problem učestalog mokrenja da se pogorša.
Кажи и да си лежи до тебе и читајте сликовници чим се намалило крварењето не се грижи, на доктор кога и да осетиш дека не е нешто во ред.. ајде додека трепнеме ке се чудиме што со две, три дечиња ке биде интересно Иначе двојајчени беа кај тебе така? Со двојајчени две плаценти има или грешка сум?
Девојки да ве прашам вчера откако бев во вц по мала нужда почуствував болка како нагон за идење во вц по мала нужда и цело време како подвиткана одев болката ми траеше 5мин и престана, по некое време исто почна да ме боли како притисок чуствував но помина еве денеска чуствувам ама малку од што можи да е девојки инаку 40+1 сум
Контракции и да не се вистинските, припрема е тоа.. бебчето веќе се спушта и спрема за раѓање... чекај си за брзо вистински