За една недела ми бегаш пред мене. Ајде па пиши В среда што ќе ти кажат, јас сум петок. Досега добро се држев немав страв, ама ете сабајле уплашена се разбудив, се надевам нема да паничам.
Се надевам за брзо ќе биди овие се први вакви контракции затоа незнаев од што можи да биди фала мила ❣❣❣
Тоа што осеќаш дека ти се оди во веце бута бебчето и стиска доле Дај боже за брзо и лесно да си се породиш биди си активна деновиве, шеткај, туш со потопла вода мавај
Мене кога ми мрда бебето одма во веце ми се оди. И го осеќам ниско доле. Ама рано ми е 32 недела сум. Вчера бев на роденден и многу ме болеше стомакот изгледа од седењето на стол или незнам. Ме фати страв уште е рано.
И јас имам одвреме навреме слаби менструални болки, исто кога подолго седам или ако се изморам. @iki26 се ќе е во ред само одмарај, слушај доктори и почесто на контроли.
Мене исто чудно ме боли стомак, баш како некои менструални болки.. ама и јас цркнав во кола вчера и денес по 3ч (еве уште во кола сум...), до Охрид бевме Проба за до Грција дали ке издржам
Да двојајчани се, не знам да ти кажам искрено колку плаценти има,никој ништо не ми рекол досега. Би требало две да се. Баш ќе прашам следна контрола.
Јас уште завчера се пожалив за болкиве и ме држат од тогаш, ама веќе за нормални ги сметам.. доста пауза од две недели имав без ни едно набоцкување расте бебушка.. а и богами како клоца уште сега
Стварно ова да не се пожале некоја, одма и другите од истото се жалеме. Мене ме боле стомакот кога ми се оде по голема нужда и многу гасови имам, некогаш и грчеви. Во последно време и многу потешко дишам, мислам ќе се задушам некогаш. А и малата многу почна да клоца. Ај доста се жалам и јас.
Хаха @forumce Супер сме, подобри сме отколку што мислиме. Најверојатно многу слободно време имаме и мислите ни се во стомакот Сметам дека многу е нормално да имаме болки. Сепак има живот во нас, кој црпа од нашата енергија и се храни од нас. Некако не можам да си визуелизирам да ми расте стомакот а да немам болки. @ada21 @iki26 мирување мила. Јас очекував после 3 месеци да станам од кревет, ама кога ве читам се помирувам со фактот дека 2018 ќе шетам Позитивни мисли Времето овој викенд е на наша страна. Нема горештина
@Momichka Богами времево многу убаво ми делува на мене. Цел ден сум свежа и ни да ме заболе глава, ни да ми се приспие. Од жешкото не можам да мрднам, како утепана сум.
Јас не се плашам од самиот пораѓај и болките воопшто. Ми идат некогаш мисли дали ќе биде се во ред со малава, ама се обидувам да не мислам негативно. Ќе пишам во среда обавезно. Си правам филмови дека тогаш ќе ме задржат за породување.
А не сте сите, еве мене не ме бoли ништo сaмo веќе пoчнaв дa не мoжaм вooпштo дa легнaм нa грб и нoзете штo ми oтекувaaт пoвременo. Мoжи и мене ќе ме бoли зa некoјa неделa aмa ќе се издржи се шo се мoрa зa срцињaтa мaли вo мешињaтa. Ќе си oдмaрaме мaлку пoјќе срaбoти oдмoри срaбoти oдмoри пoбaвнo мaлку aмa тoa е ве
Како бе не ви смета времето? Вчера беше 35 денес 15 степени. Ова е болест. Јас цел ден не сум арна како зашеметена, па ми се слошва, па ми се врти. Катастрофа. За монтка е.