Мене не ми е проблем ладново, туку наглата промена. Сабајле бев како зашеметена, дури и ми се слоши од што ми падна притисокот
И јас после толку време да поспијам 2 часа, и тоа во спална на удобен кревет, а не во дневна под клима Од утре отварам боледување од матичен гинеколог, па после ќе земам од општи матичен, и на крај ги отворам трудничкото боледување ( ако издржам толку) И така за близнаци е 15 месеци, еден месец помалце не ми игра улога, подобро сега да го искористам. Најветојатно крварењево и плацента превија ми е од замор и турбо во се. Работа-градинка-дома-дете и се по ред. Едит: денес маливе најактивни се, прв пат да мрдаат на секои 20 мин. Досега по 4-5 пати едвај во денот, денес нон стоп
Јас да се пожалам од времево ...мислев дека залади полесно ќе ми биде јас денес се осеќам ко воз да ме згазил омалаксана до немај каде не сум помрдната од креветов ,39 +3 тераме а бебе абер нема за излегување ,мене нервоза почнува да ме фаќа се обидувам да се чуствувам спокојно ама некако од внатре ми доаѓа нервозава .
Iki mila se ke bide dobro.Samo smireno.Nemav vreme da pisam,mi dojde vnukickata.Pa cel den so nea.Ne osekam ni vreme ni nisto,dosta se zalite.Do vcera zeskoto sega ladnoto.Ne bidete razmazeni
Imam edno prasanje dali moze da se oseti kako cuka srceto na bebenceto pri dopir na meseto i toa ne sekade samo na eden del kade sto mislam deka lezi ili se raboti za psiha moja no go custvuvam porano mislev deka e mojot plus bo go naterav i mm da iseti i toj veli daka osetil. Inaku sum 13 +2 nedela. Pozdrav do site i imajte prijatna i dobra nok
Тоа е твоето срце Јас ко ќе сум на грб легната мешето цело ниша во ист интервал и ко ќе допрам си чука срце. Ама открив дека е моето
И јас сум во тие без болки. Ама затоа синко од вчера ептен активен. Порано барем во движење не го осеќав, овие два ден нон стоп активен и само се испрчува негде. Денес отспав на 4 пати, ама наплатив за непроспаните ноќи во жештините. И прошетана сум, а и ме фати манија да досредам алиштенцата за синко. Да пребројам што сме наследиле и да видам што треба да се докупи.
Мене ладново супер ми дојде за наспивање Болки имам повремено низ целиот стомак, некогаш пониско некогаш понасредина, половината само после долго лежење ме боли... ама си ги игнорирам сите болки додека не се некои многу јаки, бебе мрда и јас си уживам Деновиве цел стан генералка направив со помош на маж ми, завеси, теписи испрани, се детално пребришано од прозор до паркет... креветче склопено, постелнина испрана и испеглана чека во ќесе да не фаќа прашина од сега наместена, алишта на бебе исто испрани и испеглани, 95% спремни сме.. уште две три ситници од козметика остана да купиме, а денес купив логона масло за нега на пеленска региа..којзнае дали згрешив и така се изнапишав... и може прерано ама место не ме фаќаше од паника дека ништо не е спремно, сега вака сум спокојна ептен Ви посакувам на сите лесна и пријатна ноќ
Мене ми препиша кардиолог Метил Допа, 150тина денари се. Ама искрено незнам дали да земеш апче на своја рака, или да тркнеш на дежурен. Може и од времево да е, а може ќе има гушкање за брзо време. Само смирено.
Мене кога ми е покачен лежам само, мирувам и се нормализира. Ми бил и мене приближно толку. И срцето над 100
Бев пред малку со мм прошетав и каснав малку леб но уште ми се врти а прв пат ова ми се случува а лукче каснав не ми помага ако не ми спадни ќе одам на брза помош но несакам да ме задржат уште не сум ни отворена
Немој да се нервираш само.. Дека си ептен во исчекување сега, веќе надносено бебчето и паметот ти е таму. Денови те делат за средбата со најголемата твоја љубов иста бев тахикардии, нервоза, плачев дури зашто 7 дена надносено ми беше... и свекрва ми ми рече оди до црква, бев си се измив со водичка, влегов, свеќа си запалив, абе како друга излегов од црквата.. смирена цела и опуштена и за 3 часа после тоа си добив природни болки. Сакав да кажам што ти значи да се опушти мозокот, се опушта и телото Направи, прави нешто што ке те смирува, немој само паметот да ти е кога ке пукне водењак, кога ке падне чеп, кога ке добиеш болки... ке дојде денот кога најмалку очекуваш