Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Сношти бев на ехо на болница ради шо имав болки не дека неможев да ги издржам ама ме фати страв 10 6+ сум денеска и во ред е ми вели продолжи да ги користиш утрогестан ме праша и со мокрачата како сум најверојатно можи била бешиката во прашање.. Го измери и точно си одговараше на неделите еден ден помало беше ама рече малку е подзавиткано така да супер си е.. Го прашав има се раце нозе и ми вика има ама неможам да го видам од масното ткиво дали е правилно оформено.. Па си реков ок арно ама до дома дури си дојдов ме мавна психата шо ако не е нешто во ред а нејчеше да ми кажи и ми рече ко ќе подпорасни ќе се гледа поубо оти масно ткиво имаш повеќе.. На извештајот пиша дека е се уредно... Можно е да не се гледа до масното ткиво убо како е оформено или несакаше да ми кажи?

2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Да може да не се види убаво ако си покрупна. Мене на првиот скрининг Димчев не можеше убаво да ги види па дури и вагинално ме гледаше. Исто и полот касно ми кажаа после 20 недела одприлика поради масното ткиво( дека покрупна сум околу 80 кг имам сега)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Добро и на болница не се замарат толку виде шо требаше ми вика супер си е за неделите а кај матичнава моја 5д мислам има и на ехото дури јас гледам се ко ќе ме прегледува и плус повеќе се труди. Ама си велам уште недела и нешто за прв скрининг треба да чекам а ќе бидам 12 1+ тогаш ќе можи да види.. Ми олесна реков да не случајно ми рече така за да не испаничам и да ми кажи матичната.. А имам салце тро фазла од то шо треба и јас сум крупничка 68-69 имам ама салце фалзла имам

На stevemila и iki26 им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.833
    Допаѓања:
    145.549
    @iki26 подобра ли си женска?

5. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Сега го мерев мила притисокот ми е 137 со 91 не е спаднат уште а не сум вознемирена а несакам царски да се пораѓам како ќе биди ќе ви кажам

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.793
    Допаѓања:
    122.554
    А да пробаш да се напиеш бедоксин и чај од камилица или магдонос?:| немој да се секираш штом е бебуш добар породувањето ќе го издржиш природно или царски не е важно битно е се добро да се заврши и да има гооооолемо гушкање, а ќе биде набрзо сигурно :inlove:

На tanja11991, eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.152
    Допаѓања:
    78.159
    Мислиш дека не си... самите мисли како што ке биде те вознемируваат... еве како што кажува @fana напиј се едно б6 и чајче, пушти си некој филм (по можност комедија), изнасмеј се и опушти се. А како и да биде, битно живи и здрави да сте, нека не ти е во мисла тоа, нека ти е во мисла дека за скоро ке си со бебче во рацете :) Беше ли на лекар? таму ти мерат притисок?

На tanja11991, eli25, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @tanja11991 Кога и да сум вознемирена за нешто. Првото нешто што го правам и ми делува како апче а тоа е смешни клипчина на YouTube особено со бебина гледам и тој саат што е ми е со смеа и после е подруго.. Пробај можеби и кај тебе ќе делува :*

На tanja11991, Ano, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Подобра сум, имам темно кафена крв само на бришење. Се надевам денес ќе прекине скроз, и така во Среда сум на контрола кај Поповиќ. Фала на прашање.

На snegulkata, Capricorn Taurus, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мами вчера само малку успеав да ѕирнам на фемина, ама ве прочитав за менструалните болки за кој повеќето од вас се пожаливте.. Епа и јас ги имам. Поточно на периоди ми се појавуваат и веќе 2-3 дена ме боли долу кај десен препон посебно кога станувам и додека да се разодам како здрвена сум цела :doh: Се потешко и потешко ми е за спиење и за станување од кревет , а тек тешкото ќе доаѓа 33 +4 сум.
    Стомакот мн. ми тежи и едвај издржувам на работа, но каде и да е ќе гледам да земам боледување од мат. гинеколог и после тоа одмор да користам до терминот..
    Директорот ми кажа до 1ви да сум идела на раб. но дефинитивно неможам да одседам 8ч. и плус 1ч. ми се собира пат во 2та правци и кога си одам дома немам сила за ништо, а плус што стомакот ниско почнува да ме боли од толку седење.
    Си се пожалив и јас :^)

На Mari*, Belabelinakinder, elcezelce и 9 други им се допаѓа ова.
  11. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    И јас сум 33+4 и исто се ме боли.. и тешко ми е за спиење.
    Боледување од гинеколог може да се земе до 45 дена пред последен термин, така да провери си дали ќе можеш да добиеш боледување.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Леле стварно? Мене денес ми е 45ти ден пред последен термин :wasntme:
    Може денес да ми дадат?

13. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Мислам дека не. Дотогаш може да се користи. Гледам дека сме иста недела, мене на 19ти ми истекува боледувањето дадено од комисија. Прашај си кај матичната, ама тоа е правилото.

14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    18.109
    Мислам дека не.

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И јас знам дека 45 дена пред терминот се дава породилно боловање.

16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @IvanaCS @Luna91 @Libra88 Во право сте мами, ама јас толку сум информирана за жал и си мислев дека може... Ништо тогаш.. од следна недела здравје ќе си прашам да земам одмор имам околу 20 и некој ден и после тоа ќе отворам породилно.

17. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Mamicki Dobra sum rano mi e za poragaj imalo vreme hehe mi go mereja pritisokot 115 so 86 mi bese mi rece ako mi se pokaci da se napijam dijazepam od 5mg i ako konstantno mi e pokacen apcina mi kaza da pijam a mene uste mi se vrti

На snegulkata, Bebulleee, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.152
    Допаѓања:
    78.159
    Со какво апаратче мериш дома? Батали апаратчето, батали апчињата... дијазепам мажето, гушкај го него :)
    Прадедово дома само не кара сите, вика како што мерите така се побетер ви е притисокот, дај фрлете тоа апаратот вика :D
    Инаку од времево ти е тешко, ненормално е...

На Mari*, V.odolija, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  19. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Знам мила наеднаш промена и одма ми летна притисокот сега сум супер па ќе видиме до вечер а мерам со дигитално апаратче би требало да е точно бидејќи и свекорми мери со истото и него точно секогаш му покажува бидејќи знае колку му е притисокот

Бев кај 2 часот се е во ред доволно плодова вода си има 3000 и нешто е малото супер си напредува ама уште не му се излегува хехе ми го мереше и таму притисокот и ми бепе 115 со 87 ми рече доколку ми се покачи како вчера да се нашијам диазепам од 5мг па ќе видиме до вечер што ќе биди

Последна измена од модератор: 17 јули 2017
  20. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    женски само што влегов во 33та недела и ме интересира кои испитувања се прават во 33-34та недела зошто дури почеток на 35та сум на контрола