Освен регуларно кога си правиш контрола на 4 недели кај матичниот гинеколог некој други посебни испитувања нема ...е сега од 34 до 36 недела се прават брисеви трите што ги правеше во 12 недела се повторуваат и плус уште еден за стрептокока .
Ние бевме на контрола, само што се вратив. Ми потврди и матичниот дека е машко 14+4 и тежиме 104гр. - Во ред ли е за оваа недела? Љубов
Мешиња многу се загрижив денес во тоалет на два пати кога бев, на хартијата имаше по малку крв, првиот пат една точкичка реков безначајно и претходно еднаш така после цел ден шетање и седење на гости со саати. Но сега бев и повторно на бришење, лигавко и така темно крв. А денес скоро цел ден лежам, т.е спиев, не знам дали до времето, од притисок, ама ме туркаше во сон, како во кома бев не можев до скоро да се освестам. Дали е загрижувачко? Од што може да е? Бебето си мрдаше, немам никакви болки. Освен што бев малку нервозна и под стрес денес Ако е проблем сликата, нека ја тргнат модераторите Spoiler: Слика
Јас вчера и денес имав розово по една капка.. Пак, и после беше вака кон крем. И отидов на доктор нема ништо се е во ред. И тоа прекина, за да бидеш мирна оди и ти
Ако нема повеќе крв или не станува обилно лежи повеќе. Ако почне да тече веднаш на дежирен. Која недела си?
Веројатно не е страшно но сепак јас би отишла на доктор да чујам од него, за да бидам мирна да не направам поголем проблем од стрес
Се слушнав со д-р и ја пратив и сликата ми рече дека не е за секирање. Вака немам ништо, тоа беше само на бришење. Рече ако имам болки, ако се повтори и сл да одам. Инаку се случи после мака со опстипација, срам не срам, напон одвај се излеснив од затвор. И после на бришење имаше точка, па по некој саат пак во тоалет и беше ова од сликата погоре. Може нешто и од тоа не знам. Се надевам како дошло, така пошло ќе биде. Фала ви што сте тука секогаш
Нема тука срам, не срам, ќе си кажеш како е. Сѐ мислам дека ти е од напонот. Се измачи и ти со опстипацијата. Ништо ли не ти помага?
Оф не да се мачам срцка Си бев склона на лошо варење, опстипација и хемороиди И само се влоши. Два месеца успеав да средам 4ти и 5ти ги пиев провен пробиотик, и добро беше. Ама д-р ми ги даде сидерал фолико за крвта и тие имаат и фолна и ми рече провенот само по потреба. Ама во последно време бадијала не ми помага ни тој. И тоа е. Пак со хемороиди, немам секогаш оптипација, ама кога имам како прееска одвај, а баш напнав, одвај се излеснив и баш ме фати страв дека нешто ќе предизвикам и после тоа Се надевам од тоа е и нема веќе да се повтори. Одам во вц и се бришам со страв, а ми се мочка на пола саат
Vlegov vo 35nedela i pocnav da go osejkam kako da turkat na dolu kako da mi e polno za vo wc i nonstop odam i kako ladno da osejkam ko ke turkat nezmam kako da go opisam mozno e od ova porano da se porodam
@Вереничка сигурно е од тоа Гали мешко Ти притиска на бешиката и затоа имаш такво чувство. И јас сум 35та нед и јас така осеќам некогаш. А и нормално е полека да се спуштаат да не се толку високо.
Мене последните неколку дена ми се спушти стомакот осеќам под грди повеќе простор. Денес бев на доктор за цтг и баш го прашав, ми рече сосем нормално за 35 та недела
Srcka ista sum i jas.Na sekoe odenje u wc placam.Sega deka pijam i heferol uste pobeter.Mene mi pomaga edna lazicka maslinovo maslo na gladno da ispijam.Probaj
Јас разговарав со сестра од систина, работи баш на гинекологија. Се породи скоро рече дека во 9ти кога влегла почнала да дише нормално и исто осеќала дека полека се спушта Четврток сум на контрола па ќе прашам и јас
@Вереничка секако е од тоа. Јас од страв само што земав глицерински чеп, сега чекам да видам дали ќе олесни.
Не се грижи, нормално е да осеќаш така и не е знак за предвремено породување.. само се повеќе и повеќе таков притисок ке осеќаш доле. Тежи бебето, стиска се.. јас кога се движев мислев во секој момент ке ми прсне доле нешто дури мм кога поминуваше на лежечки полицајци се држев за стомак и мислев готово на секое подскокнување ке направам поплава или од водењак или од бешика чудно и незгодно е малку... (јас дури и се подмочував некогаш, многу ми тежеше синко и неприметно беше тоа... ).