Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Незнам за вас, ама јас и порано си бев љубител на варена пченака, ама од кога останав трудна јадам од неа тродупло...еве само што ја сварив тазе. Па и вас да ве почастам.

На nevesta и ddevojce им се допаѓа ова.
  2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    фала ви многу за мислењето... па најверојатно брисеви на микробиологија и крв и мокрача на државно.. ама сакам на 4Д да одам да си го видам бебенцето мое.. само се да ми биде во ред да ми е здраво и живо....инаку моментално сум на работа и во дукан ми дојде една комсивка она е 24 та недела и ми рече дека немала правено воопшто скрининг ни брисеви само крв имала земено.. матичната и рекла таа несакала да ги прави :!:

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.703
    Изгледа не сте ги прочитале моите постови. Породена сум веќе година и 9 месеци.

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    luge vecerva zabelezav crveno na toaletot, imam bolki vo jajnici kako menstrualni mislite li deka pak imam spontan????

5. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    А зошто не се јавиш на доктор? па ако можеш и да одиш да те прегледа...може и да не е...но да си бидеш мирна...ќе ти каже што како...

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    utre od sabajle ke odam se nadevam ne e toa sto me plasi

7. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Ајде сега легни си и немој да се заморуваш... одмори си и утре рано од сабајле трк на доктор...
    Ти посакувам се најдобро и да биде се во ред :*

8. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    feminki kolku e normalno vo bremenosta 5ti mesec da imate slabi bolki vo dolniot predel od matkata,,nemi se imase sluceno no sega spiev i od son se razbudiv osetiv nekoe peckanje neznam sto ke da e :-/

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Мине нормално е. Во 5-ти месец баш интензивно почнува да расне бебето,повеќе мрда, поголемко е и може и да си се намести на некој нерв па ете тоа да те боли или па од самата тежина на бебето. Мене ми се чини дека јас до крај си имав болки,де на една де на друга страна, притисок во матката, врз бешика, штрекање на јајници... Не се секирај :*

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    феминки вие не сте спиеле цела вечеер... ај добро утро од мене ви посакувам нај нај најпријатен ден исполнет со љубов хармонија и среќа ... тие што одат на контрола денеска им посакувам среќно а останатите гушкајте си ги мешковците :emo:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    добро утро и од мене..денес боли глава премногу, што чудо ќе беше ова:) ајде ке се галнеме со мешко и ке ни помине..

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене. Јас денес сум крш невиден, ај што се успав утрово, туку што се испонервирав е муабетот. А како што сум сега плачка невидена, толку ми требаше за да плачам ко кишна година. Немаат значи луѓево осет за трудна жена! И тоа кој? Мајки бре луѓе! Па толку ли лесно се заборава како им било кога им се дерел некој и им се понашал како идиот? Толку многу сум потресена, толку неможам да издржам притисок чудо едно. Каква бев пред бременоста цврста, маж прав со маживе овде. Сега еве неможам, тешко ми е. Многу си врзувам за срце, нешто што не го правев порано. Се надевам дека ми е само едно од расположенијата, и дека нема да остави последници за наредната работна недела и по викендот. Колку се трудам да не се нервирам заради бебето, толку повеке солзи ми течат. Барем форумов го имам да си се искажам, кого да го секирам од дома да му се пожалам што ме снаоѓа секој ден на работа. ;(

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^охх иста сум и јас, трошка ми треба за да заплачам....и што ми е највеќа мака наместо да уживам деновиве до свадбата јас само се карам со мајка ми. Баш како што викаш ти,колку и да не сакам да се вознемирувам заради бебушко толку одозгора си иде само.
    А и ноќеска не се наспав убаво, се утепав вртење,натаму наваму....еве и сега кога станав се осеќам заморно. Баш тапа.

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Нема бре уживање пред свадба, тоа е турбо спремање се. И тоа кетеринг имав, а тек и тоа да требаше да се прави?! Цела куќа беше во вис, јас 8-ма недела бремена ми се креваа цревата од тешко што ми беше, бонбончиња, китенки, бидермаери, па немаше божур цвеќе јас како што сакав па ајде ружи што ич не ги сакам (за тоа плачев едно 3 дена :lol: ), па трчање за фустани и што не, а 13 месеци спремав за да нема трчање на крај, ама џабе кога не зависи се од мене. Со мајка ми се кара тераписки 3 пати на ден, поим немам како не се заклавме. :D За глупости, ни она јрива ни јас крива, едноставно се каравме ко јатрви. Беблак како остана жив со толку плачење и нервирање ич незнам, затоа ми врати после со 2 недели лежење. Да ти речам одмарај повеќе, знам дека џабе ќе речам, иста бев и јас.

15. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добро утро и од мене.
    И јас малце како на лева нога сум станата.Како болна сум, се надевам дека нема да се разболам.
    Snow-Queen, elena.mak во потполност ве разбирам. Јас откако сум трудна како пола човек сум.
    Предходно (сега ми се чини како цела вечност да поминала од тогаш) бев многу активна, вежбав, луѓе околу мене цело време а сега?
    Сумирано во смилињава би било вака
    :puke: :sweat: :worried: |-) |-) :@ :puke: ;( :( |-)
    Се разбира имаме и убави моменти. Да го видиш на ехо, да го чуеш срценцето или да го осетиш како мрда. Не проценлива убавина. Берем мене кога се фокусирам на тоа, полесно ми е се

16. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    и ја би се надоврзала на ужасно непроспиена ноќ и осеќам дека и денов ќе ми биде лев- ко воз да ме прегазил сум. до времево ќе да е. инаку и ја си цмиздрев синоќа- а коа ќе ми текне за што сеа дури ми е и смешно- али ете, не дај боже да пушстам солза, после си се нижат без престан- а причини за плачење еден тон само да заплачам и иди смири ме после жив грев ич не си се сакам ваква, едвај чекам да заврши оваа блажена состојба :drunk:

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Дојде милата ми колешка и ми донесе колачиња што ги правела синоќа... Има луѓе што ти ги праќа Господ за да ти го поправат денот! :inlove:

Прикачени фајлови:

• kolac.gif
      kolac.gif
      Големина на фајлот:
      1,1 MB
      Прегледи:
      225
    На zalosna, Sweetheart87, Vetruska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    гледате ли млади невести дека не е се така црно :rock:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    еве ме и мене , ми акна гром у рутерот пред 2 дена |( свеки вика сум ко коприва,ама ете не сум била :D
    иначе мешко по :D чна да растее :inlove: се галиме со него и другава недела сме на преглед, ке си го видам пак курето :D како си мрцка син на мајка, ама осеќам поголема тежина сега во долниот дел на стомакот,ко да ми ги притиска јајниците, ко ке биде поголемко машала со приколка пред стомак ке идам :D :D :D

На TSS, elena.mak и ddevojce им се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца заборавив да ви пишам сабајле....цела ноќ нели реков не можев да спијам, ама десната страна на стомакот на секој саат камен ми се правеше ми се стврднуваше, дури како мускулен грч во нога кога ќе те фати е таква болка осеќав. Сте имале вакво нешто, дали е нормална појава, од што би можело да е?