@danichap Баш така, како да се борам за воздух, само што грлото ме пече, ме гори од кисело. Мислам дека и пред бременост ми се случуваше неколку пати. Не знам дали е од тоа дека пијам многу вода пред легнување или друго е. И така си имав проблеми со желудник. @EuHenIa Пијам б комплекс секој ден и магнезиум обавезно пред спиење. Не верувам дека ми е од стрес, што знам. Имам нервози понекогаш, ама ова скоро секоја ноќ е вака. Ајде ќе пробам со овие техниките за смирување, ќе видам дали до тоа ми е.
Си имаш киселини, пиј ладно млеко пред спиење, јаболко изеди или џвакај рупурут. Лута мастика исто помага во моментот кога се киселините
Јас од 16та недела го имам тој исцедок со вода И тогаш бев на итна и проверија да не е плодовата вода ама за среќа беше бешиката настината па затоа сме се подмочнувале @danichap и јас на почеток имав по некоја кафена капка ама ми беше од умор Можеби дека со мало бебче со големата дада цел ден и тоа си го прави своето
Антибиотици земав една недела и се подобри Имав и благи болки во пределот кај бешиката Тоа не значи дека е бешиката Јас во денот незнам колку влошки менам така нормално е во бременоста неконтролирано да се измокриш
Мајки ме примија на болница без болки сум но имам намалена плодова вода и ќе ме пораѓаат царски ќе ви пишам како ќе поминам ❣❣❣❣❣
Со лесно мила нека е денеска е празник Св Недела нека те чува и шо побрзо да се олесниш и на свет да донесиш здраво право бебенце <3
@danichap И јас имав исто кафеав,море накај бледо розев исцедок беше кај мене,ми даде вагинални 2 недели и се среди се.Исто бев 5 недела,колку што се сеќавам.
@danichap на подледниот преглед кога ми зедоа брисеви исто имав розево на тоалетот пани плус болка при мокрење.
Ne mora da znaci jas sum vo germanija i ovde do 13 nedela kolku sto sum jas mi zimaa sekogas bris me gledaa vaginalno i doktorkata kaza deka e pozdravo vaginalno od kolku nadvoresno eho. Na pocetokot bev mnogu uplasena no svativ deka e vo oravo za toa ovde nema tolku stresovi napravi ovo napravi toa. Mnogu e porazlicno i smireno.
Мешињааа, јас само да ве поздравам. Многу ми е тешко на работа, ич не ми се оди, а тек сум 9та недела Со седење ми е работава цел ден пред компјутер, па добивам болки во кичма од време на време. Алиштенцава некако ми се тесни па се понеудобно ми е. Ќе да е време за мал шопинг на алишта поголем број Некако ме напнува работава, стресна ми е, нарачки-достави-рокови-фактури-пари-долгови и све во круг. Сите колеги ме напнуваат, сакаат све да им сработиш оти се мрзливци. Све понервозна сум од хормониве. Работам на сила, а ми иде да си станам и да си идам дома на одмарање и здрава исхрана. Јадам од нога или пред компјутер што се најде. А многу сакам да си посветам внимание, да си бидам дома да си готвам и јадам здраво, да си средувам стан, да си дојде маже па да си прошетаме и поуживаме. Ама тоа е, можам да си сонувам само
Земи боледување одмори малку и нема само да сонуваш и мене веќе почнаа да ми се теси алиштата само по хеланки излегувам а дома по шалварчиња се шеткам Земи ако неможиш фазла барем 2 недели одмори оти еве јас сум 11 недела веќе намали лошењето само уште уморот ми остана не повраќам веќе и не ми се гади многу многу
Јас сум од денес 37ма недела и уште одам на работа. Првичниот план ми беше да одам до сосема крај и цел одмор да си го дочувам за наредна пролет да го користам - лудача нели Немам сили веќе, решив од понеделник ќе си седам дома... само ако помине 40та недела, а не сум породена ќе немам веќе одмор за трошење бидејќи веќе имам потрошено неколку денови ... а не ми се отвара боледување пред да се роди бебе... и така маки... секој понеделник вика не одам веќе и пак одам...а едвај издржувам седејќи по цел ден
Да те прашам кога веќе спомна одмор кога колегиве мои ќе бидат на колективен одмор јас уште ќе сум на боледување и пошто сум на боледување ми важи одморот мојот ми стој за да можам да го искористам од после или не? Мислам имаше трудници шо беа веќе породени за одморот одпосле си го земаа ама јас бремена дека сум или исто би требало да е.. Иначе земи одмори си жешко е не се диши....