Денес сум многу испаничена. Едната бебушка ми клоцна мнооогу долу. Мислам дека ако си ја пикнев раката долу ќе ја фатев за нога или глава Во понеделник сум дури на контрола, се надевам нема да напнат да излезат. Не сум спремна уште за чинот.
Денес прво цтг. Др рече се е во ред. Го видовме синко, немирен многу, за 10 дена качил 400 грама. Сега е понапреден за 3 дена, главчето цело време мало сега понапред за 3 дена, нозете дури за 2 недели понапред. Само стомачето помало за недела и 3,4 дена. Др. рече дека е задоволен и има доволно плодова вода. Единствен проблем е шеќерот што се покачи ( утре ми даде да повторам скриен шеќер и просек на шеќер за 3 месеци), па ако се е покачено ќе морало царски пак. @orhideea за менст. грчеви ми рече сосем нормално зошто тие не се вистински контракции. Во вторник пак на цтг
Девојчиња јас денес бев на преглед. Редовно не требаше да ме гледа на ехо, тука ехо редовно 3 пати во бременоста само, ама среќа можеш да си платиш. Ние растеме, му ги броеше прстињата тука се сите, резултатите од приската се супер. Следен преглед за еден месец. Ианче уште се крие не покажува пол, ама и не ми е важно.
Матичниот ми кажа да одам пак за 2 недели кога ќе бидам 32 недели за преглед со 4д ехо на срце, крвни садови, како се исхранува бебето да видеме. Ви го правија ли на вас тој преглед таа недела?
Bidejki sme ista nedela, da pisam deka i jas vcera pravev prvo ctg. Jas vo ponedelnik sum na kontrola, golema verojatnost slednata nedela da mi dogovorat carski, nema da cekaat. Doktorot od prvi na odmor e pa do togas ke me zavrsi pretpostavuvam. Znaete bliznacka bremenost, so invitro, ne rizikuvaat ni oni 36 nedela I odma carski za sekoj slucaj. Plus dvete se karlicno postaveno, taka da nema sto da se ceka. Ke vidime tebe sto ke ti kazat vo vtornik..
@danichap ако памтиш кое од овие две го правеше во 19-22 недела? Ми рекоа да се одлучам за едното, а јас ако добро разбрав за сосема различни работи станува збор, па незнам што да одлучам,иако имам време да размислам да се консултирам јас на време.
Да не преведувам од збор до збор, но второто е далеку подетален преглед од првото. Вториот преглед се навлегува во подетално испитување на органите. Јас и државно и приватно го правев вториот во првата бременост. Не се различни. Првиот е основен скрининг и мерки на органите, а второто истиот скрининг плус негово подетално испитување. Значи првото е вклучено во второто, ама не се сосема различни. Втората бременост бев Македонија па правев кај Димчев.
Мило ми е ако може да помогнам. Остана на таа капка, фала богу. Бетата е 7900, па со добра мисла го чекам прегледот во вторник.
@forumce да. Јас бев во Систина кај Димчев. Не е посебен прегледот, ист ко другите чисто да се види како се развило.
Цела недела ве читам, ко заразена со трудничкиве муабети на форумот станав. Ми се чини некој мајчински инстинкт се јавува, сакам и јас бебче