И јас не спиев цела вечер. Се потешко ми е за спиење. @ada21 помина доста време.. дали сте добро? Мислам дека е најдобро да се користат после 12та недела.
Нема лек за несоницата, или нешто минимално. Исто ми беше и во првата бременост од 4-5 месец па се до крај не сврзав навечер 3-4 часа сон. И сега иста песна, само со плус обврски. Порано убаво ми делуваше чај од Камилица пред спиење,сега нема ефект. Едит: Сега ќе одам да испитам скриен шеќер, барем тоа да биде ок, иако вчера цело шише пепси се изнапив, заборавив да не пијам.
Брзински уште ова да ве прашам пред да излегувам: Како го употребувате ЛЕГОФЕР сирупот за железо? Од денес треба да почнам да го пијам, а не ми кажаа доза, само да почнаѓ со него.
И јас премама користам напочетокот имав проблем со запек ама јас ионака пред бременоста имав проблем со столицата одев на 3 дена некогаш дури и на 4, а незнам шо е работава последниве неколку недели прво почнав да одам на 2 дена, а оваа недела секој ден одам.. И јас сум задоволна од премама и пошто користам утрогестан не ми треба дополнително пошто немам болки повеќе е како за подршка утрогестанот по едно на сабајле ставам
@iki26 јас од провенот сум презадоволна, никаков проблем, само олеснето варење на храна и одење во тоалет. Витамините се тие, горе долу, некои освен фолна, магнезиум и мултивитамини воопшто не пијат пренатални, па ништо не им фали. Името и брендот се разликуваат, составот не. И зависи која аптека кои ги преферира, како и матичните.
Два пати дневно по една супена лажица не гледам дали е по јадење или пред јадење како ми дојде ама не пијам кафе и не јадам млечни производи еден сат пред и по сирупот. цел ноќ се превртувам еден сат ми се собра да спијам се на се
Кога ве читам за спиењето страв ме фаќа.. Јас немам мака за сега. Си викам ќе бидам и јас како @orhideea и ќе немам мака Денес ќе порачувам од перницата - покуса да не сум
Бремена сум 5 недели и имам големи болки во желудникот на утро, нормално ли е толку рано? Немам гадење, само болки во желудник, градиве мислам дека ќе ми експлодираат и премногу ми се спие
Јас до кај 7 почеток 8 месец немав никакви проблеми со спиење, супер бев.... сега скоро секоја ноќ сум полубудна, станувам, пак легнувам, се превртувам, размислувам... и кога поцврсто сум заспала веќе е 7 и треба да одам на работа... Што се однесува до столицата изгледа само мене ми се регулирала и ми е супер во теков на бременоста... @Naturel нормално е да ти се спие уште во рана бременост, а и болките во желудникот се сосема нормални за некои трудници во рана бременост, мене двопек и млеко ми помагаа многу... ќе споделат другите девојки сигурно повеќе искуства
Добредојдов во мешковците ненаспани Веќе 2вечери неможам да спијам, не е носоница. Него легнувам, се мачам да заспијам таман сум заспала ќе се разбудам и така цела ноќ се вртам неможам позиција од мешко да фатам.. Станав со главоболка... За убо нека е само, не учат бебушите уште сега
Ми текнa и сaмa се смеaм мoрaв дa ви пишaм знaјте кaкви се бубaчките кoгa ќе се свртaт нa грб мaфтaaт сo рaце сo нoзе ? Е и јaс тaквa сум кo ќе спијaм несвеснo се вртaм нa грб и ќе ми стaни тешкo и претaм сo рaцете и нoзете дури дa се свртaм нa некoјa стрaнa и дишaм кaкo зaдaвенa. Зaтo не сум зaспaнa
Како мене да ме опиша, покрај тоа се туркам на маж ми за да се свртам. А нај хит е шо офкам Оправдано, офкам деновиве ме боли меше затоа
Mnogu ti e rano tebe za taka da si cekaj 7mi mesec da vidis kako ke se svrtuvas hahha.Jas sum ko topce edvaj disam gore od stomakot.Jas nema za koj da se fatam da se prevrtam pa si se macam sama.Ama ako,ne se zalam.Ne spijam ni po 3 sati.Se cudam kako izdrzuvam.Ne spijam ni preku den.Mene me macat kosmari,stom zaspijam ete gi.Pa ke se razbudam ke se iznaplacam i sekoja nok taka