Ее рано или не, синко уште сега кажува заби. Таман реков ех можам да спијам јас супер сум, ете ми ти.. Можеби од шо ме боли долниот дел од стомакот и неможам да фатам позиција и се мачам ради тоа. Ќе помини и пак ќе спијам
Ti treba sega da uzivas.Nemas golemo mese,bebeto e malo.Probaj so pernica.Ili obicna megu noze ,pod noze i pozadi grb.Potprena da si taka e polesno.Jas imam 9pernici na spalna plus trudnicka maz mi ke treba u dnevna da spie koga ke dojde
Јас пијам сируп за железо и после 30 мин си пијам кафе со млеко малку. Сега се замислив може џабе пијам. А што ќе биде ако се напијам јас во текот на ноќта? И така по 100 пати станувам за во вц . Треба да го пијам два пати дневно ама јас два часа да сврзам нез јадење и пиење никакво во денот нема шанси ни кога не бев бремена а не сега
Е јас сум во клубот на спанки,дали две три вечери ме сум спиела како нанпр. Синоќр си легнав во дневна малку отворен прозор и сум заспала. Сега пак ме фаќа дремка. Бебето изгледа некоја мрза ќе биде слабо активно и се ми се спие . Луѓе сега кога си ги видов нозите со стрии ми се од колената на нагоре ај ај ај се разочарав абе со првото ич не испукав сега и не се мачкаммредовно жешко ми е е ме мрзи. Се разочарав кога се видов ама тоа е ќе се мачкам покасно се тешам дека уште малку ми остана посеизгледа следната недела ќе биде царскиот.
Мешиња да ве прашам каква крема за заштита од сонце препорачувате? Дали со фактор 30 или од 50? Ми се чини дека се што е над 30ка всушност е со иста заштита или грешка сум? И конкретно која? Јас вообичаено сум користела блек ап 30 фактор. Совет искуство која е најдобра?
Ги зедов резултатите што испитував скриен шеќер. На гладно: 5,8 па испив шеќер со вода По 1 час: 10,2 По 2 часа: 7,2 Рекоа само помалку шеќери да внесувам и да си држам сама диета.
Вчера бев на цтг повторно. Бебе е супер а матката повторно покажа контракции и болки. Стварно не ми е јасно. Докторот ми вика не те чепкам веќе и така си 36та недела до кога ќе издржиш тераме и така веќе нема ризик по бебето. Нареден преглед ми закажаа за две недели ехо + цтг. Тогаш ќе бидам 38ма недела. Ако осетам јас реални болки ми рече слободно одма дојди
Внимавај на исхраната само.. Јас завршам со метформинот и почнува страв да ме фаќа треба да испитувам јас скриен шеќер 2-3 пати во тек на бременост оти јас имав пред бременост проблем со шеќерот а до 12 недела терапијава и ја завршувам
@EuHenIa не сум стручњак ниту медицинско лице, но знам кафе со млеко по сируп со железо не иде. Млекото, т.е. калциум не му дозволува на Fe правилно разложување. Треба Fe + витамин C. Знам и кај малите деца кога им дават сируп со железо, саат, два три, не треба да консумират млеко. Не велам дека ќе немаш ефект од сирупот, ама ефектот нема да е целосен/комплетен.
Дај боже сите да си спиете како јас. Само околу 25-26 недела 10 тина дена не спијав кога ми почнаја киселините ама па го открив млекото како лек и немам гајле. Вчера спијав до 12:30 денеска станав рано во 7 за прегледот и сега ќе легнам да преспијам Оти очиве сами ми се затворат. И јас немам перница за трудници со обична тврда спијам меѓу нозе. 20 мин лежев за цтг, ми рекоа супер е, а дали покажува болки не ми кажаја. Докторот само на стомак ме гледаше со ехо не ме провери вагинално а му кажав за чепот и ништо. Бебе не стоеше за слика се кријаше. Рече дека е 3 400 гр што не верувам многу е некако пошто пред 15 дена беше 2 800 и незнам дали е можно за 15 дена да качи 600 гр, ако тера вака до термин ќе замини 4 кг. Јас сум плус 14 кг, ама и отоци си имам. И замислете не ми закажа друг преглед нема повеќе цтг да правам, еднаш доста било. Инаку рече 37+3 дека сум. Му кажав и за менструалните болки рече нормално. Ама па за чепот ништо не рече не ми обрна многу внимание. Ми зедоа пак крв и мокрача рече во ред се. И ми рече 6 недели по раѓањето да отидам на преглед. Толку
Не, ама воопшто. Затоа ми е чудно. А петти пат веќе одам на цтг и постојано покажува дека ги има. Поради тоа и ми правеше прегледи со рака мислеше дека сум отворена но се си е уредно затворено. Затоа ми рече не те чепкам веќе. Што да каже човек, секој организам приказна за себе