Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Momichka па демек после 30 мин може да се јаде пие а јас без кафе сабајле не функционирам. Ќе го пијам од вечер у сред ноќ па ќе видиме така.

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.319
    Допаѓања:
    119.209
    Не функционирам ни јас ама мора така. Јас пијам од сирупот веднаш штом се разбудам, додека стигнам на работа минува сат и пол и си се напивам кафенце со колегите :) Дозволено е кога сакаш да го пиеш ама кога ќе се напиеш од сирупот кафе и млечни производи барем еден час не, тоа заради подобра ресорпција иначе нема да осетиш ти ништо конкретно.

На stevemila, kukla21, EuHenIa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.595
    @EuHenIa твој избор си е. јас само ти сервирам факти кои знам дека би ти послужиле, за побрз и поефикасен начин да го качиш железото. Сепак, одлуката си е твоја :l:

На stevemila, pile30, EuHenIa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.780
    @orhideea за чепот ми рече не мора да значи ако ти падне дека одма ќе биде.

На Ano, Seduction, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Знам дека нема ама сабајле прво еутирокс на гладно па 30мин ништо па сирупот и многу време ми се собира. Ко ќе се напијам витамини и магнезиум ко да сум доручкувала :) полн желудник

знам знам ама нешто мора да направам околу времето на пиење :( аман веќе а толку е гаден тој пустиот едвај и тие 30 мин ги дочекувам. Ќе пробам со сок од лимон да убијам вкус во уста

Последна измена од модератор: 21 јули 2017
    На stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  6. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Мамиии, спасувајте! Настинувам, носот ми е скроз затнат, се осекам малаксано и како да качувам температура. Ова сега не ми требаше, вакви промени на време, климатизирани простории да не знае човек како да се облече. Ве молам совет како се справувате? Ко за беља утре викенд, па не ми работат ни докториве да ми дадат нешто.

Едит: Денес сум 9та недела

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.319
    Допаѓања:
    119.209
    САМО лимони и мнооооогу чаеви. За температурата ќе се тушираш. Не смееш да пиеш лекарства до 14та недела :!:

На stevemila, Luna91 и Momichka им се допаѓа ова.
  8. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Супа, чај лимони овошје зеленчук.. Мада мене матичната ми имаше кажано ако настиниш одма дојди ќе пишеме терапија на своја рака ништо не земам па скараја да е не ми е ништо денес така мислев сум настинала ама немам гајле.. Русине на настинато грло ноз затнат сладолед јадат и сред зима а не ги решаваат работиве ко нас со топли работи грешно сме правеле

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Знам читав и на интернет и низ форумов,
    ама јас ептен нестрплива сум :$

На stevemila, Seduction, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Леле до после ќе биде љутки со мм кога ќе легнам со лимоните и чаевите. Не знам што му станува со темата настинка, ама било кога да се подразболам, одма почнува, ете шеташ гола, или боса на плочки или со мокра коса...Ко баба ми да ја слушам. (facepalm)Стварно не можам да го трпам. Еве сега му пишувам на вибер осеќам ќе настинувам и почна, епа отвараш прозор навечер во спална! А прозоров е отворен на кипање, со минимално подгната ролетна 2цм колку да се гледа дали е разденето, плус немаме клима и се гушам навечер, се потам жешко ми е и не спијам ако испозатворам све. Немам кислород навечер и само шетам ко зомби од дневна во спална барам свеж воздух. И нема разбирачка! Човек да не смее да настине од него, сега па особено страшна работа :worried: А он кога е болен, драма е, до умирачка стасува работава :P :rofl:

На ALISA0000, Melinda85, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    ^јас спијам до ширум отворена врата, и некогаш правам промаја. Уште да затворам и спуштам ролетни ќе се угушам у сопствената пот. Не можам да си замислам со затворено да спијам. Не настинуваш од тоа, уште подобро е скроз да отвориш, зошто вака се останува внатре и тоа го дишеш. Лето е...ако ноќе не излуфтираш кога? Едноставно склона си кон настинки. И пази, може и алергија да е. Јас одам на доктор, кашлам кивам, едвај дишам, а тие ми викаат незз зошто се е чисто.

Денес правев крвна слика, и е иста со минатиот месец, докторката минатиот пат кажа дека е добра, освен урината, имав стрептокока. Пиев антибиотик, и еве сега пак вика 2-4 леукоцити во поле, ретко плочест епител. Мин пат имаше и доста бактерии. Значи ми се смачи од антибиотици. Толку се пазам кај одам во вц, и дома пазам дури и џабе е се. Ќе чекам до среда, имам закажано да видам дали да правам урино култура. Ме чуди што после антибиотик пак ова со уринава се јавува. Доста ми е више од идење по лабораториии...

Последна измена: 21 јули 2017
    На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Ете ме и мене дремнав преска 2 сати станави се осеќам како наспана и турбо се фатив за работа почнав да ги перам алиштата почнав од пелените перам и се радувам и си зборувам со синко. Едно не ми е јасно за чепот кога ви го стават само од на форумов го имам читано а ни една пријателка до сега не ми има кажано дека имала чеп :?:

На karibian, Вереничка, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas go pijam heferol apceto uste dur spijam.Prethodno 2 sati eutiroks. Go pijam i prodolzuvam da lezam.Za koga ke stanam da mozam da jadam odma.I ne jadam sekqko 1,2sati.Mlecni raboti ne se konzumira.Isto kafe i caj.Jas cekam rezultat.Sabajle beb za krvna slika.Da vidime dali ke ima podobruvanje
    Zelezoto 24,9:!:.Za eden mesec pienje heferol.Hemoglobinot samo pod granica.Trigliceridi i holesterol pokaceni.Deka praam kompletna krvna slika

Последна измена од модератор: 21 јули 2017
    На pile30, iki26, Melinda85 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.138
    Сите имаме чеп, не ни го ставаат.. тој е природно створен како капаче меѓу матката и грлото (вагината). Нешто како мрсул е. Малку е грозно но пиши на гугл mucus plug и ке видиш за што станува збор :)
    Edit: најдов еве нешто што би објаснило... втората слика е веќе како е со паднат чеп..

Прикачени фајлови:

• 7.png
      7.png
      Големина на фајлот:
      93,8 KB
      Прегледи:
      55
    На Stara, Ano, Paka и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.980
    Жива да си, ме изнасмеа со ставањето на чепот. :lol:

На mariz, stevemila, wannaBeMomma и 3 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.780
    @stevemila браво за железото. Кај мене за 1 месец, 2 по 1 со хеферол се качи од 9 на 13. Хемоглобин 10 ка. @mariz тој чепот, голем треба да е или мал :D Го утепав докторот од прашања вчера ( колку тече вода кога ќе ти пукне водењак :rofl:, какви се контракциите, каков е чепот, само за големината не прашав 8-|). И уште едно прашање- welleda и mustela имаат еурофарм или само зегин?

На stevemila, karibian, Belabelinakinder и 2 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.319
    Допаѓања:
    119.209
    само бог знае колку му сме интересни на докторите. Ко ми земаше брисеви мојот, јас на столот и тој ми вика ела малку подолу и јас (ко из пушке) му викам аха да паднам да се отепам :rofl:(facepalm) малце вака ме опули 8-| и ми вика јас за некоја година ке одам пензија не сум слушнал некоја жена да падне и се изнасмеа :rofl:

На Zaljubena111, Naturel, Ano и 10 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.138
    Леле мн прашања :rofl:
    1. Чепот ете пиши mucus plug, ке видиш каков е.. баш таков беше и кај мене, ама од крвавите :D
    2. Плодовата вода зависи како пукне водењакот, може да истекува поспоро, а може и како кај мене одеднаш цел водопад, многууу лом го направив креветот во болница, дури и доле од кревет течеше :lol:
    3. Контракции слушајте ги сите што се со искуство, истово ке ви го речат.. вистинските нема шанси да не ги препознаете, кога ке дојдат едноставно ке знаете дека тоа е тоа :D Кај мене беше како стегање болка (највеќе доле кај стомакот), стега држи некоја секунда, дури се скаменуваше стомакот тврд тврд.. па полека опушта и 20,15,10,5мин зависи на колку време се, нема ништооо ииии оп пак одеднаш се скаменува стомакот со истата болка и се така на се помалку време се до раѓање :)
    За веледа и мустела врска немам :D

На Mira1980, Ano, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    :rofl::rofl::rofl:
    Така ми беше првиот пат кога ми земаа брис. Јас врска немам шо е тоа и како се изведува. Јас легни горе тој фатиме и тргниме долу, пак јас свлечкај се горе.. :rofl::rofl::rofl: циркус сме ние жениве (facepalm)

После ко се научив ме зафркаваше- Шуќур научи да лежиш:D

На mal.ecka, stevemila, Chantal и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Затоа реков шо чеп е тоа мајката хахаах никој не ми споменал

На stevemila, mariz, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.