Ве читам за тој мукозен чеп и изгуглав нели да видам како изгледа паднат.... мене на хартија многу често ми се случува да имам таков исцедок во најпрозирна, мрсулава варијанта... си викам веројатно ќе разликувам ако падне м? И пред бременост и во текот на истата сум имала повремено, а фала богу цела бременост урино култура и брисеви уредни...само уште резултати од брис за стрептококата чекам... и така се подзамислив малку и јас Од понеделник пишав одмор, ќе си седам дома, и како оставав работи во канцеларија така почна тага да ме совладува дека скоро цела година нема да се вратам и дека нема смеи, муабети со колеги и се секојдневно што ме опкружува... веројатно нормално е, ќе им поминам некој ден да ги видам ако не се породам наскоро
Мешиња ве читав отприлика, ама пак да си прашам. Искуство со хеферол капсули и со сируп легофер? Ама анемија не од недостаток на железо. Железото ми е таман, хемоглобинот ми е под граница. Пиев сидерал фолико, сега д-р ми рече да сменам со едно од тие. Што е подобро од ваше искуство за качување на хемоглобинот? ( и кое е полесно за пиење, да не мириса лошо, да не боли желудник, и сл) П.С и да ми исчисти дома и ручек да ми направи!
Јас од хеферолот немам подобрување, сега др ми го препорача легофер. Следна контрола ми е за скоро месец, незнам дали ке има подобрување.
Мешиња кога се пополнува делот кај папокот? Имам внатрешен папок ко дупче и сеуште не ми е пополнет тој дел лево и десно од папокот...5ти месец сум 19+5 вака ми е од под гради доле ко заобленко но кај папоков ова ме загрижува? И кога лежам ми е сеуште мекичо стомакот вас таков ли ви беше во 5ти месец Или се е индивидуално
Pisav pogore.Pred 20 dena zelezoto mi bese 6.Denes ispitv mi e skoro 25.Pijam heferol kapsuli,po edna piev nasabajle
И мене ми даде матичната хеферол капсули,ми кажа дека можи да ми се гади од нив,ако ми се гади да ги прекинам,а јас од страв уште ги немам почнато да ги пијам.
Nemam nikakov problem.Mi kazaa deka se najefikasni i vo pravo bile.Pijam na gladno so vitamin c.I toa samo po edno piev
Воопшто не ми беа тешки хеферолот, капсула ко капсула Ама ете кај секој различно делуваат. Пиев на почетокот и Фортикс и од него немав подобрување.
Ќе почнам и ја на гладно да видам ќе има ли промена кај хемоглобинот инаку и мене не ми се лоши од нив.
Treba da ne gi pies nekolku dena pa da ispitas. Lazno dava tolku visoko zelezo koga se pijat suplementi. I jas lani taka se preraduvav
И мене ми рекоа дека нема врска, да си ги пијам регулар секој ден и дента пред крвна слика да правам.
Pred da me bocnat kazav deka vcera piev posledno.Dali treba da cekam nekoe vreme,sestrata vika ne.E sea aj neznaeme koj da slusame.Ponedelnik sum kaj maticniot gin za kleksan da mi prepise bas ke go prasam
@forumce @Mari* Ви благодарам на одговорите се потсмирив да точно се е индивидуално но се чудам и без везе се осеќам поради тоа и викам чекај ќе прашам вие што сте поминале веќе 5 ти месец