Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас уште малко 8 недели и мене ме боли стомак и јајници ама слаби болки како менструални ако не се силни нема потреба да паничиш, нормално е :!:

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мм ми е О+ а јас сум А2- и сега јас ли треба да го правам овој тест.. кога се прави во која недела зошто матичниот не ми рече кога ми ја напиша крвната група во книшката ????

3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.092
    крвната група на мм нема врска ,ти си рх негатив и треба да примаш инекција .ако знам точно една сега една откако ке се породиш.

4. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    i jas suk RH- doktorkata mi spomna deka treba nekadr 28 nedela trebalo da pravam 2 testa i nekoja inekcija i posls porogaj uste edna,,,tka razbrav,,,ovie inekcii privatno kolku kostaat dali nekoj znae?

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^јас колку што знам тоа се прави само во случаеви кога таткото и мајата се спротивен Rh.
    А таа вакцина може да се прими и веднаш по породувањето.

6. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    на приватно колку што ја разбрав сестрата е околу 4000 денари, јас ја примав во државна со картонче и упат од гинекологот и платив 900 ден.
    ddevojce може дека ти е уште рано па да не те замара со сите испитувања, затоа не ти кажал, ако не следниот преглед прашај си, ќе ти објасни, тестот се прави во 27 недела, во 28 се прима вакцината, а ако бебето се роди со позитивен фактор, по породувањето пак се прима истата за да нема проблеми во следните бремености.

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.092
    леле какви грчеви имам вечерва,ко контракции пред порогај :sweat: и бебето е многу размрдано,а не јадев ни луто ни зачинето и пијам редовно магнезиум.ви се случило вака?што да направам?страв ме фака. :doh:

8. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    најверојатно се лажни контракции, баш сега ја читав темата Braxton-Hicks контракции, јас цел ден го имам истиот проблем, бебето страшно мрда, стомакот ми оди лево -десно и на периоди ми е многу тврд. Напиј се една чаша вода и легни на левата страна, може ќе ти помогне тебе (кај мене ова немаше никаков резултат :sweat:

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.092
    и јас ја читав таа тема дури чекав некој да одговори.стомакот ми вибрира исто како тебе и одвреме на време се стврднува.и пред некое време така ми се случуваше неколку дена по ред и се пожалив на докторката и само магнезиум ми рече да пијам.редовно ги земам ама еве пак ги имам некеко рано ко да е за контракции.

10. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    и јас пијам редовно магнезиум, ама и кај мене продолжуваат. Знам дека контракциите ги има уште на почеток на бременоста, но не се чувствуваат толку рано, дури во третото тромесечје, е сега колку што приметив и ти си влезена во третото, така да изгледа нема место за паника, се разбира ако не станат се почести и појаки. Јас барем така се обидувам да останам смирена и да не мислам дека бебуш сака порано да излезе, па уште не сум подготвила се за неговото доаѓање :lol: :hai:

11. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    :hai: Девојки прслук за доење каде може да се купи и колку кошта ако некоја од вас знае? И спавачине што се за доење само во Стужанка ги има или може да се најдат и на друго место?

12. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Има спавача за доење во стружанка ,многу се убави,и беше околу 1000,на други места незнам,а за градник за доење и јас барам помош каде да се најдееее

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добор утром мешковци. Се надевам дека денови на сите ќе ни биде подобар од вчера.
    Јас си купив градници за доење од порта влае (има една мала продавничка за долен веш одма до зегин).
    Ептен евтино 180, а во Mother Care цената за две е 2800.
    На изглед не се кој знае што, обичен градник (кремаста и бела боја имаат).
    Ама за тие пари градник за доење на знам каде на друго место ќе се најде

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро утро...јас пак ненаспана.
    Комарец душата ми ја извади се бркавме до 03ч. ноќеска...абе 11 пати ме каснал, и се пликови ми излегоа.
    Ама изгледа ќе да е муслиманец комарецов, го чул оџата во 3 сабајле и го смена се нацицал што се нацицал и толку му е до вечер :rofl:

На GordanaL, bebe.Marta2 и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  15. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    хахахахахахахахахахахахахахаха :rock:
    да си жива ахахахахахахахаха

16. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Zdravo feminki bev vcera na ginekolog me gledaa na eho, sto e najvazno ne e vonmatericno, za krvarenjeto mi stavija dve inekcii, drugiot petok uste dve ako ne mi se vlosi sostojbata, ako prokrvaram vo ponedelnik pak da mi stavat, no bolkkte se prisutni postojano mi rekoa da odmaram pa cel den sedam, moze treba da lezam po nivno ama pari od kade:( vo momentov sum vo bezizlezna situacija, mi rekoa krvarenjeto deka e mnogu slabo se nadevam ke uspeam da izguram do 10 ti avgust si velam ako resilo da izleguva ke izleze sekako dali lezela ili sedela minatata bremenost ne krvarev i nemav bolki pa pak zavrsi so spontan. Kazete mi dali nekoja od vas imala vakvi menstrualni bolki i slabo krvarenje ?

17. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    имате градници за доење на зелен пазар 180 ден.! ми ги фалеа ептен па и ја си купив едно и вака стварно е многу пријатен за носење, здравје после пороѓај ќе го праќам маж ми да ми купи друг- викаат после пороѓај се зголемувале градите, затоа не претерувајте со купување уште сега :)

туку јас сакам да ве прашам, смеам ли да пијам калциум на своја рака?? гинекологот 100 пати го прашав дали да пијам, он не па не, што ќе ти е, ама сега во 9ти месец ме фаќа паника како да ми го црпи цел калциум бебево, па сакам да си пијам на своја рака шумечи калциум барем по пола таблетка дневно ? пиела ли некоја од вас????

18. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Знаеш што и јас така ,сегде цитаме бебето го зема калциумот од мајката,ова она,и појдов во аптека,и како што пијам Магнезиум сакав да купам калциум,а аптекарката ми каза,дека се правело тест за нивото на калциумот во организмот,а ти ако сакаш мозеш да пиеш шумечи,калциум-чист или комбинација има магнезиум - калциум,поздрав :hai:

19. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    а ти го правеше тестот? и почна ли да пиеш калциум ? :)
    ма ќе си пијам бар до крај немам уште многу, ваљда нема да направам некоја штета ... :?:

20. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    не направив тест,ми го казаа тоа пред пола или еден месец,а сега имам уште две недели до крај,калциум не почнав да пијам зошто ми казаа и калциумот ги стегале зидовите на матката и го отезнувал пораѓајот не давало доволно да се отвориш, :hai: :lol: кога ке видиш многу ме нервираат жеништава :lol: :rofl: