Јас не можам да одредам кога ми се испапчува стомакот дали се контракции или бебето. Многу голем ми личи делот што се испапчува. Можно ли е бебето да е тоа? 34+2 сум. Околу една минута стои така и после попушта. Немам болки додека ми е испапчен. Ме плаши ептен и само се држам стомак, проверувам да не се стврднува.
Ики само магнезиум пијам, нема чаре, др ми кажа до крајот на бременоста ке си издржиш. Мене само навечер ме фаќа.
Sega pisav na A&M.Tasnite od 300 do 1100den se.Pobarav sliki da mi pustat so imaat na lager.Ne bil vo dukanot momentalno,kaza da.im pisam vo ponedelnik
Знам ти дека ја купи таа од Kiddo јас што ја гледав Леле бе малечка. Тоа е животот. Предизвици и борба. Само биди силна и позитивна заради бебуш. Јас секогаш во вакви ситуации се обидувам да мислам на позитивното од ситуацијата во смисла, добро е ако е навремено откриено нешто за да навремено се интервенира со соодветни терапии. Јас го имам овој проблем. Кога ќе ми се појави, а најчесто кога одмарам во дневна, во полулежечка, пробувам да се измрдам. Ако не се смирува легнувам на спална. Веројатно и местото и начинот на лежење/седење влијае. Барем кај мене е така. Ме изнасема. Исто и јас. Некогаш ќе ми летне раката, или ќе се поткачам на врата или слично од што немам осет, и само ќе го погалам и ќе му се извинам.
Здраво женски.Ние сме нови во темата.Јас немам чувство на повраќање и гадење,само многу спијам и скоро 3 дена бев со температура и мали болки во стомак.Сеуште немам земено гинеколог за матично,во мисла сум кај кого би одела?
Добро ве најдов .Извини дали може да ми кажеш првиот пат како помина на гинеколог,какви проверки прават?Јас имам трема прв пат сум бремена
Не @ZAHRA пап ке те прашаат кога последен пат имаш правено, ехо за да видат дали плодот е каде што треба (во матката), последна менструација кога си имала, крвна слика ке ти даде упат да провериш, витамини што да пиеш... и тоа е тоа мислам за првиот пат
Мешиња како ви се поставени бебињата, со главата надоле или со газето, се вртат ли некогаш со газе некогаш со глава надолу? Мене цела бременост ми е со главата надоле и тоа скроз долу веднаш над коската и е главчето. Само си го мрда грбчето лево,десно.
Според последната менструација пресметај си еве http://tvoebebe.com/BREMENOST/sedmicibrem.php внеси си ги податоците @ZAHRA Кратко пешачење на плута сандалки ептен ми се лесни ама дека повисочки ? 11 4+
Супер со лесно нека е <3 Можиш да си читаш таман за секоја недела посебно јас секоја недела си читам обавезно