Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Штом не те пуштаат за твое добро е. Ако примаш терапија подобро заврши со неа па оди си. Ако не можеш таму да седиш барај да одиш на клиника ако е посериозна работата.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    77.108
    Дааа јас денес па тежам +1кг уште сабајле.. или сум качила стварно кило или се отоци, мада малку ми се нозете потечени, а притисокот ми е доста висок... некако лошо ептен се осеќав, одамна вака не сум осетила и мерев прво 137/85, па за саат уште полошо ми дојде 148/90 (facepalm) осеќам ко вкус крв низ носов грлово :?:
    Уф и ушиве еве ми се затнаа... ко вода да иам :/

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Јас па имам низок притисок. Цела бременост 90/60 макс ми беше 100/65. Со отоците почнав да имам проблем од скоро, последниве две три недели. Докторот ме виде вика штом не е во комбинација со висок притисок не е страшно. Едноставно од тежината, топлото и послаба циркулација. Ќе издржам уште малку :)

На eli25, mariz, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Alal da ti e so kilazava.Na kraj si,jas sum tolku kg od sega.Mislam bev posledno koga se merev.Cel mesec ne sum.Cekam kaj Organgiski na 3ti koga ke odam.Mene samo desnata noga mi otekuva.Dali deka ne odmaram tolku.Vnuka mi si dojde pa se okolu nea sum

На mal.ecka и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  5. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Мене исто прво почна само едната нога да ми потекнува, левата па после и другата ама пак левата ми е поголема. Инаку да, што повеќе се движиш поотечени се. Логично, гравитација :) Со килажата ептен стагнирав дека лето, топло апетитот воопшто не ми е променет од претходно. Оброците исти во количина како вон бременост. Е сега нели самиот организам, метаболизмот си се успорува и си складира резерви кои му се потребни за бебето, млекото :)... биологија.. :)

На Momichka, ludoto19, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Женцки кога почнавте мешето да го мачкате,и кои креми/масла се најубави препорачајте :)
    И уште едно прашање
    Има ли некоја посебна страна на спиење? Јас странично кога спијам јајнивците малку ме болат,на грб сафра,а на стомак веќе ми тежи спиењето,а плус и градите ќе ми пукнат од болки :)
    Убав ден мешиња :l:

На Momichka, ZAHRA, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    Немa некoе oдреденo време кoгa дa се мaчкaш, јaс кoнкретнo мaчкaм oд 13тa неделa oти мнoгу ме чешaше. Имa мешињa се мaчкaaт oд стaрт нa бременoст. Нaјдoбрo билo нa левa стрaнa aмa мoјoт дoктoр ми рече кaкo ми е удoбнo дa си спијaм. Целo време спиев нa грб aмa сегa не мoжaм :$:*
    Едит: мaчкaм кoкoсoвo мaслo и сум презaдoвoлнa!

Последна измена: 23 јули 2017
    На Leo_29, Bebulleee, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас кога бев бремена само со павловичева се мачкав и вопшто не испукав ниту стрија ми се појави.
    Се препорачува спиење на лева страна поради подобар проток на крвотокот на бебето.

@macalavica Ти посакувам се да биде во ред и што побрзо да си одиш домче.
    Веќе за Кумановската болница знам дека е катастрофа но кога се нам избор нора да се трпи.

Последна измена од модератор: 23 јули 2017
    На macalavica, stevemila и ludoto19 им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Лудо имаш ли веќе меше? :$
    Јас не знам дали сум подуена како пред циклус или веќе почнав да се ширам.
    Некако рано ми изгледа.:tmi:

Јас спијам странично, или на мешко, уште не ми смета. На грб не знам да спијам.:D
    А и градите веќе не ме болат толку силно. Кога како , некогаш и воопшто.

На Skorpija25, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas od pocetok.Uste 7ma nedela nekade.Pocna mese da raste i me cesase.Se mackam so kokosovo maslo extra virgin,i ednas dnevno od kremata na baby love.7Mi.mesec pocnuvam zasega Nemam ni edna strija.I mnogu mi pomaga kokosovoto za gradite,bradavicite bolat i ko ispukani mi se.Imam grutcinja zolti,mislam kolostrum deka e.Spijam samo na strana.Menuvam strani.Eden kup pernici okolu mene.Sinoka me bolese stomak ko kozata da mi se kinese ja osekav.Taka mi e sekogas koga mi raste stomakot.

На duffi, iki26, karibian и 5 други им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    Мене нa пoчетoкoт целo струкче ми се пoпoлни a мешетo рaмнo. Зa грaдите не сaкaм дa се присетaм кoлку сaмo ме бoлеa. Ми престaнaa вo 13тa неделa сo сите други симптoми штo ги имaв (мaчнинa,без пoврќaње и пoспaнoст)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    @duffi да ти кажам право,мешето ми се поду и малку ми се заобли како пред добивање :D а градите ќе ми пукнат,мене ме болат многу ,дури и вените им се приметуваат дупло повеќе.Ама веќе почнав да осеќам тежина чим легнам на стомак,до пред недела дена ја немав :) сега и на стомак па мака имам да спијам :) кај слабо спијам па уште и два часа сигурно се мачам да заспијам :yawn::D:*
    @stevemila и мене почна да ме чешка деновиве,ама си викам да не трипам па јас ,рано е уште некој ден и 9та,зарем од толку рано би чешкало :D

На duffi и danichap им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Мислам дека е подуеност, барем кај мене беше така до сега. Втор месец а сум веќе подуена како 4ти, и доколку носам тесна облека јасно се отцртува, а после само си се шири мешето и си пополнува воздухот:rofl:.

На mal.ecka, duffi, irenna и 6 други им се допаѓа ова.
  14. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Jas ve citam i si mislam kaj mene da nema nekakov problem jas sum 13+ 4 i nemam mnogu mese onaka kako sto si imav i prethodno se nemam popraveno nitu kilce a na pocetokot do 10 nedela skoro 6 kila namaliv od povrakanje. Se osekam kako poduena i stranicno se sir na gore ama mese voopsto nemam golemo duri i site sto me prasaa mi rekoa pa ic ne ti se poznava samo deka si oslabnata ti bremena si....
    Se nasmevnuvav samo i slatko odgovarav da.

Pozdrav i ubav den

На pile30, Momichka, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    И мене мешето ми е ептен мало, на почетокот баш кога дознав ми беше подуено баш пред да знам дека сум бремена имав коментар како никогаш во живот сум немала толкав стомак. Инаку 15+2 сум и уште спијам на меше сега може малце странично, да не сум скрос на стомак. А килажа еве сега за 10 дена сум качила скоро 2 инаку предхоно немав ич качено. Зошто сум слаба добивам коментари како морам повеќе да јадам зошто не се познава, ама само од луге што не ме знаат зошто тие што ме знаат знаат дека сум таква па неможам сега одеднаш незнам колку да се здебелам. Инаку мм вика дека во колкови сум се раширила малце.

На pile30, ludoto19, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Немој да се секираш, и да се прејадуваш само за да имаш меше. Кај некој стомакот се познава подоцна кај некој порано. Остави ги луѓето што сакат нека си зборуваат.
    Јас и ти сме исто недели (15+3) сум јас..

Зависи и конструкцијата на човекот, не се секирај бебуш е во ред и растете спокојно :*

На Momichka, duffi, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    Не не се прејадувам, имав период кога многу јадев бев гладна на два саати, па сега не е така јадам нормално. Важно гледам дека бебето си се развива нормално, па а друго не е важно

На Belabelinakinder, Momichka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Zeni dali moze polot na bebeto da se vidi vo 12-13 nedela?

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene vo 12ta mi kazaa deka e devojce

20. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на: