Зависи како е свртено, ама најчесто да, 70% тогаш препознаваат пол. Само нема да ти кажат со сигурност.
Stom e 4d bi trebalo da i kazat.Sekako ako e namesteno ubavo za da se vidi.Jas bev togas na obicno eho
Јас дека имам широка градба не ми се познава дека сум трудно, 13та недела. Ама гледам дека има разлика во целиот стомак, од под градите до долу. Плус, пред Ивф бев 76кг, ама по трансфер ослабев и стигнав до 70кг. Сега сум послаба од пред да останам трудно, и не се премека. Но не ми е значајно, само правилно нека се развива.
Мене во 2 месец ми беше поголем односно подујан стомакот.Бидеќи бев рамна штица и сега едвај се познава,на тесна блуза,инаку не.Си се потполнува и се шири.Уште не сум и јас почната со ништо да се мачкам,ме чешаше во 3 месец некое време и прекина.Време е да почнам без разлика што не ме чеша и не расти нагло.
Заборавив да прашам уште ова бе дали некоја од вас мамички имала пирс на стомак јас веќе преку 10 години го имам,и дали мора да се извади или нема врска скроз го изумев дека го имам
Јас немам лично искуство со пирс но на кумата моја на првиот скрининг Димчев во Систина и кажа одма да го извади...Еве и други членки ќе кажат свои искуства што носеле/носат
Мене тогаш ми рекоа 80% машко, а испадна дека е девојче а за првото детенце ми рекоа машко таа недела, машко е
Мене во 4 месец почна да ме заприметуват пошо бев подебелка па ослабев и сите мислеа дека сум здебелена еве уште 2 недели и 9 влегувам а не ми изгледа за толку битно се е во ред а не дали е големо мешете или не уживај си и не се замарај
Мешиња ве читам за мешињата последниве денови си мислам како стомачето да ми се смали ми се чини ми беше поголемо,(или пак дека пред некоја недела имав втора фаза на растење, така нагло ми рипна) и сега мислам помало е од пред неколку недели, а тоа може си е исто само немало ново растење (не знам како да кажам) инаку 30+ сум. А и моето исто како на @pile30 а и @forumce мислам кажа, кај папокот не ми е испакнато. Значи ако поминуваш со раката од лево кон десно, оди подигнато, па кај папокот вдлабнато, па пак продолжува испакнато.. не знам дали убаво објаснив. Не знам дали така треба.. Ако некогаш сме сакале рамно, сега сакаме полно, подуено и големо.. ех
Jas go nosev do 4ti mesec Mene na prv skrining mi kaza Trajkovski izgleda e zensko.I znaev deka e zensko.Zasto bas ubavo si se mestese za da se vidi.I tocno si kaza dr.Drugarka mi e 5ti mesec pa uste ne znae.Toa deka dr mnogu i razbira.I vikal odi an 4d da ti kazat on nemozel da vidi.A bebeto si e ubavo namesteno ne e ni karlicno nitu se krie
Мешиња како се справувате со отоци на нозете? Јас скоро една недела ми отекуваат а сум 20+ но овие 2 дена многу болки осеќам во нозете ми отекуваат и жешкисе многу....во легенче со морска сол не ми помага...со ладна вода под туш исто нема фајде...мм ме масира секој ден и се е џабе...солено избегнувам ептен малце јадам...некоја испитувала ли комплетна крвна слика да се видат уреа и креатинин? Оно во бременост се сите тие покачени но да се видат да не се премногу покачени... И некоја препорака што ви има дадено гинеколог некоја крема за ублажување на болките во грбот? Страшно ме боли...кога се движам ептен а и кога седам исто
Мене некогаш стомакот ми е подуен како за 5ти месец, а некогаш воопшто немам стомак. Туку денес чувствувам како боцкање во долниот дел на стомакот. Нормално е? Ако седам на стол повеќе од половина час ме фаќа нервоза и морам да станам да прошетам, а и болки во половината имам од многу седење.
Нормално е. Се што е издржливо е нормално.Не знам кој месец си, ама мене до 5ти континуирано ме болеше стомакот. До 9ти ме болеше кичма дека сум висока. Без грижи.
7-ма недела сум. Досега не ме болеше вака, затоа ми беше чудно. Издржливо е и краткотрајни болки се. Јас крајот не можам да си го најдам. До вчера кукав дека не чувствувам ништо и се плашев, сега се плашам од болките.
И јас до кај 8ма не осеќав ништо. И од 8ма мачнини, ми се слошуваше, болки во јајници и сл. Не беше ништо страшно, но матката расте и се е нормално. Ич да не се грижиш. Нека ти е со лесно цела бременост и гали мешко и уживај.
Пред спиење ги врзувaм сo листoви oд зелкa пoсле рaбoтa сaмo нa ѕид ги држaм кренaти. Немa другo чaре. Зa грбoт немa кремa си бoли и тoa е oсвен мaгнезиум дa се пие истo мoжи и дa си стaвиш крпa сo рaкијa и тoлку ...