@pile30 нели е рано за отоци?! Јас сум малце по тебе, па по тебе се водам, ама уште немам отоци.... обиди се со ice power gel, или со ациди борици, тоа го имам тука прочитано.
Го извадив во 5ти месец, докторот инсистираше инаку реално нема причина освен што се тегне стомакот. Ќе видиш, тој дел (кожичката) што го држи пирсингот толку ќе се оптегне што навистина може да направи проблем од типот да ти се закачува на облека. Штом се породив уште истата недела го вратив, бидејќи стомакот одма спласна
За два дена сум на прв скрининг и ко ќе ми кажи дека е се во ред сакам да ја прашам за полот ама и е страм ќе речи можи уште одма ја интересира.. Да прашам или не?
Прашај си, нормално е да не интересира, не се ни мисли да прашаш Ако се гледа ќе ти каже, ако за време на скринингот види и сам докторот сигурно ќе ти каже. Ама има шанси да не се препознава со сигурност, кај мене дури во 16та недела видоа..
Јас 12 недела сум сакам прво да знам дека е здраво право најнормално ама некако и за полот ме копка сакам и тоа да го знам.. Колку време трае првиот скрининг одпрлика
Колку и секој друг обичен преглед не повеќе од 10 минути Ќе му речиш сакам да знам за пол и ако се гледа да ми кажите.
Јас кај матичнава моја ко ќе појдам испод 45 минути не сум внатре и не само јас некои и по цел сат остануваат се објаснува се кажува и плус мајчина книшка треба дами отвори
Mene okolu saat me gledase.Zboram za privatna bolnica,ne kaj maticen.Mene voopsto ne me kopkase za polot.Vnuka mi prasa,inace ne me interesirase Bev na Transfuziologija da mi prepise dr kleksan.Uspat me bocnaa za d dimeri i faktori na hemostaza.Dr mi gi vide nozete i pothitno kaza da se ispitat proteini i uste neznam so.Pa aj kaj maticniot.Go zemav i rezultatot od pap.Ureden e.Zamislete nemoze da dade toj upat za analizive,pa me prati kqj specijalist.Utre zdravje ke odam da go ispitam ova.Mnogu me bolat nozeve,od kolena nadolu balon mi se.Od sinoka me boli mnogu grlo.Nemozam da goltam.Kupiv pantenol tableti aptekarkata kaza bezbedno e za trudnici
Зависи секој различно и јас мислев нема да ме интересира ама ме копка Уште нешто да ве прашам за приска во Прилеп нема? Ве праќаат Битола или Скопје?
Taka e.Posle 10 god sigurno nema da biram pol i da.imam zelba.Fala na Gospod so ni go podari bebevo,samo zivo i zdravo drugo nisto ne mi e vazno
Тоа најнормално и јас велам нека е здраво и живо ко се смилувал господ да ни даде ама некако и полот ме копка а нема да ми смени ништо не бирам само сакам да знам што е машко женско здраво право само нека е
@stevemila да, малку е чудно здравството. Мене матичен ми даде упод за тсх, и не ми го признаа. Во лабараторија ми побараа од специјалист А за инсулин прво ми даде матичен упод, па бев на заверка кај специјалист. Сложен е процесот :-\
@stevemila И мене ме болат нозете, а и рацете од отоциве. Ги мачкам со ациди борици. Не ми се многу отечени, ама едвај газам, стапалата болат. Му спомнав на матичниот, рече само на исхраната да припазам. Колку и да внимавам на исхраната и да не јадам солено, од самото жешко, од одење или седење ми отекуваат. Затоа гледам само во лежечка положба да сум со подигнати нозе.
Krs zdravstvo.Kade ispita insulin? Mene mi kaza transfuziologot da jadam poveke proteini.Ke vidime utre ke go ispitam i ova.Mnogu me bolat.Ova deka denovive sum mnogu na noga
Државно. Преку упод од специјалист. Ама ќе треба пак да испитам кога ќе дојде време. Мислам дека ќе одам Медика. Многу е*авање е низ болницата.
Индивидуално е се не ми отекуваат од типот на кога ќе стиснам за да стои вдлабнатина но ги осеќа тешки и ме стискаат веќе сите сандали балетанки ај тоа е најмал проблем но болки осеќам при виткање и стапнување.Баш ќе пробам со ациди борици па ќе ви кажам ако ми ја намалува болката и отокот
Да си се пожалам и јас. Драми додека најдов ендокринолог. Или не ме примаа или термин за по една недела... начекав една клиника каде се оди без термин, чекаш додека поминат тие пред тебе. На ехото видоа некоја мала циста, ама не било ништо сериозно, скоро секој имал без да знае. А за резултати од крв 8-10 дена. Не се точни. По не знам кој пат се разочарувам од примарното здравство. Им објаснив рана бременост, ризик... џабе. После мм на телефон се жалеше кај некој шеф во клиниката, па да сме се јавеле деновиве, ама само резултат да ни кажат телефонски. Докторите им биле по одмори и тие што биле на работа си биле зафатени. Доктор ќе ми го погледнел резултатот по 10 дена. Јас само симптоми си барам. Подуена сум, ептен. Дури страв ме фаќа. Со исклучок на слаби болки синоќа, пред спиење, немам ни болки или крварење, а веќе ми се лоши по малку. Едвај чекам утре на гинеколог да отидам.
@danichap се ќе биде во ред. Мислам дека нема место за толкава паника. Не е кој знае колку покачена. Некој жени не ни знаат дека имаат покачен тсх, па поминуваат успешни бремености.
@danichap Резултати по 10 дена а за да ти го проверат резултатот уште 10 дена? Не се плаши ќе ја видите запирката утре