Резултати првично по 10 дена, заедно со мислењето од докторот, а одкако се пожаливме резултати за неколку дена а мислењето сеуште 10 дена од денес . @duffi во право си . Несериозниот пристап ме изреволтира, оти очигледно сите трудници така го третираат...а сигурно има некои и со далеку полошо резултати.
Нормално е се и болките во долниот дел од стомакот и половината.. Јас болки имав тогаш тек тук, ама сега 1недела бев само во лежење до болки. Конечно станав вчера-денес се раздвижувам. Телот трпи промени и зстоа е тоа така немај галје.. Иначе јас да се пофалам дека притисок ми е 148/63 и срцето 102/ 110 зависи.. Тотално не поремети времето - Биче болје, легнав ќе се опуштам ќе ми помини.. Ве гушкам
Сеуште не, се јавив кај општиот матичен лекар само што дознав дека сум бремена и ми рече да почекам уште барем две недели, па здравје Боже кај 5-6 Август планирам да појдам. И ти ли не си појдена?
Bev uste pred edna nedela,Jas pak planiram utre da odam.Znam deka e rano ama nemam trpenie.Pred edna nedela se vide maalo tockice sega se nadevam deka malku porasnla.
Немој да брзаш ако немаш никакви проблеми остави го нека си расти ако појдиш сега пак истото точкиче ќе го видите, моментално бебушко е големо до 7мм
^ Јас мислам да почекаш една недела Јас прв пат отидов 6+3 и се супер си се виде, и срценце, предходно не ни мислев да одам, зашто знаев дека ќе е 'џабе' т.е точка , па да не си стварам дополнитекни стресови Инаку за полот, пред да останам бремена сакав женско, сега небитно ми е тотално, најбитно ми е да е живо и здраво Не ни размислувам за полот, не дека не ме копка некогаш, ама воглавно сеедно ми е. Да се живи и здрави само
Vo 5ta nedela se odi obavezno za da se utvrdi bremenost na eho i da se potvrdi deka e vgnezdeno na vistinsko mesto, ne daj boze ako e vonmatericna bremenost da se reagira na vreme.
А да ве прашам мамички. Прегледот кај матичниот гинеколог се наплаќа ли? Слушав дека го наплаќале а не смееле, незнам што се случува и кажете ми некој добар гинеколог од Прилеп
Јас кога бев кај матичниот ми го наплати. Зошто незнам, а пред тоа брисеви и пап правев не ми зеде пари.. Ми напрај сестрата мајчина книшка, не верувам да е ради неа. Ќе видиме наредниот преглед. За гениколог незнам
Тоа малку потешко евгенија ја фалат на болница ама тешко се стигнува кај неа а за кај мимоза не ни помислувај да појдиш
Кога одам на рутински преглед на 2д ехо не ми наплаќа. А кога ми ги праве скрининзите ми наплаќа по 2.000 ден. Брисевите 300 за сите. На бремени жени ни денар не смеат да земат докторите, ама ете тие си наплаќат и се разбира фискална сметка не даваат.
Евгенија веќе ја имам за матичен гинеколог, ама си реков да се исконсултирам и со други, моја блиска имаше непријатна ситуација со Мимоза и сфатив колку многу пари прават на маката на мајките.
Баш шо спомна фискална, ми рече сестрата после прегледот откако си платив 300денари. Ме праша дали сакам фискална.
Ако си уште кај Славко, ќе ти биди наплатен секој преглед. Мене ми наплаќа Едит: и мене ме прашва дали сакам сметка
Абе јас Плодност сум, ама морам да направам ради реда некоја контрола. Здравје боже, за пораѓај незнам кај ќе бидам. Па морам и таму