И мoјoт нaплaќa вo Скoпје и зa ехo и зa брисеви иaкo мислaм декa не требa. Зa Прилеп не знaм дoктoр aкo сaкaш Битoлa мoжaм дa ти кaжaм декa нaјмнoгу oдaт кaј Слaвкo и кaј Емилијa.
Епa пријaви ги милaМене бaрем ми дaвaaт фискaлнa (не велaм декa не требa мoјoв дa гo пријaвaм oти кaј мaтичен е нели бесплaтнo пoсебнo зa трудници). Знaчи сите пaри oд твoите прегледи си ги земaaт вo џеб Едит. Немaм ни јaс мaјчинa книшкa
Епа седи си кај неа не ти треба други само што ќе ти кажуват сите различно и ќе се нервираш јас одам во плоднос и јас сакав да одам кај друг ми се гледаше многу на секои 4 недели контрола ама мажот ми рече нема шанси зошто последно кога бев кај мимоза со плачејќи си дојдов дома пред бременоста
Мимоза на моја блиска која имаше мала настинка за време на бременоста, и даде терапија која мене добро ми е позната и и наплаќаше по 1400 ден за систем и околу 5.000 или 6.000 за 7 инекции гентамицин, кога и побарала фискална сметка не и дала и се направија лом, секаде ја пријави но никому ништо, една контрола не и направија
37+4 денес, од викендов почнаа да ми отекуваат нозете, поточно стапалата, како касната од пчели сум, поизразено е на десната нога. Приметив дека ладна вода ми ги намалува отоците, па да споделам како решение за отпци, може и на некоја друга ќе и се најде корисно. Не сум критична за да мора да барам друг спас Туку цело време ко да ми протекува нешто по некоја капка, се чувствувам и се си мислам плодова вода ми капе и ќе снема за бебето и се сум во паника Се надевам се е во ред, во среда сум на цтг, веројатно ќе ме погледнат и на ехо... Имаме многу тазе труднички деновиве, нека ви е лесно на сите, уживајте максимум, јас сум при крај и веќе ми фали периодов
@Igle може и да ти притиска бебето на бешика. Ми се случи еднаш, два пати и ќе си пуштиш Инаку за плодовата вода еве нека каже некој друг, поискусен и мене ме интересира.
Дека притиска - си притиска, ми се има случено тоа што и тебе плус може е од потење, може и зголемен секрет/исцедок... ама не сум жива ако не помислам и некоја глупост
Кај мене два пати протекуваше плодовата вода. По тоа знаев дека е дојден моментот. Е не беше капка по капка, ама не беше ни цела кофа. Едно филџанче да речеме Нормално е да си како подмочан , не е урина, односно нема мирис/боја, ама не е плодовата вода.
Таа во затвор требаше да оди и не појде затоа ги земат на душа прилеп е катастрофа еден доктор нема саглам страв да ти е да се разболиш
Јас кај Александра Еклер одам за ехо не ми наппаќа ни за консултација за такви работи а за брис 100 денари од брис зема и пап тестот кај нејзе пошто на приватно тие си го носат 1000 денари е така да целокупниот износ за ко ќе ми зема и брис и пап 1500 плаќам кај нејзе, а за ехо еве неколку години ми е матична не и наплатиле ниту денар и задоволна сум јас од нејзе. Ама за матична ако ти е ненаплаќа, а ако не ти е мислам дека од 500 до 750 не сум сигурна колку беше цената а имам видено на ценовник
Мамички решив од денес да почнам да ги перам работите за мојата бебушка па да ве прашам на колку степени ги перевте алиштенцата што ви се шарени? Белите на 90 планирам.
Точно е ова...А и од Евгенија ние не сме задоволни и таа е иста. Јас немам некое искуство од кај Мимоза една пријателка има ептен убо искуство од кај нејзе и задоволна е.. Јас задоволна сум од Еклер и тоа многу, а иначе не само гинеколози јас мислам дека никаков доктор немаме
Јас сите ги исправ викендов сите на рака ги поминав пелените бели со пожешка вода и малку прашок а другите во млака вода и убаво што така направив некои ми пуштија боја и внатре ги сушев и ги испеглав сите од двете страни ама ми се смачи премногу уште не можам да се одморам како што треба
Јас мислев на 60. И бели. Сега се нови мислам многу да не ти е 90. Што прашоче купи? Јас викендов планирам
Ако е за прв пат перење (зборувам за нови алишта) нема потреба од многу висока температура. Понатаму ќе треба белите на 90 степени, а шарените на 60 или 40 оти може да пуштат боја. Не знам како треба ама мое мислење си кажувам нека кажат тие што веќе се мамички