Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Несмејт да наплатит ни за мајчина книшка, јас не сум платила ништо досега.

На stevemila, forumce и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    119.120
    И мoјoт нaплaќa вo Скoпје и зa ехo и зa брисеви иaкo мислaм декa не требa. Зa Прилеп не знaм дoктoр aкo сaкaш Битoлa мoжaм дa ти кaжaм декa нaјмнoгу oдaт кaј Слaвкo и кaј Емилијa.

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.142
    Јас немам мајчина книшка.
    Фискална сметка никогаш не ми дале.

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    119.120
    Епa пријaви ги милa:@Мене бaрем ми дaвaaт фискaлнa (не велaм декa не требa мoјoв дa гo пријaвaм oти кaј мaтичен е нели бесплaтнo пoсебнo зa трудници). Знaчи сите пaри oд твoите прегледи си ги земaaт вo џеб :doh:
    Едит. Немaм ни јaс мaјчинa книшкa:shake::!:

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не ја платив.

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Епа седи си кај неа не ти треба други само што ќе ти кажуват сите различно и ќе се нервираш јас одам во плоднос и јас сакав да одам кај друг ми се гледаше многу на секои 4 недели контрола ама мажот ми рече нема шанси зошто последно кога бев кај мимоза со плачејќи си дојдов дома пред бременоста

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Мимоза на моја блиска која имаше мала настинка за време на бременоста, и даде терапија која мене добро ми е позната и и наплаќаше по 1400 ден за систем и околу 5.000 или 6.000 за 7 инекции гентамицин, кога и побарала фискална сметка не и дала и се направија лом, секаде ја пријави но никому ништо, една контрола не и направија

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  8. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    37+4 денес, од викендов почнаа да ми отекуваат нозете, поточно стапалата, како касната од пчели сум, поизразено е на десната нога. Приметив дека ладна вода ми ги намалува отоците, па да споделам како решение за отпци, може и на некоја друга ќе и се најде корисно. Не сум критична за да мора да барам друг спас :)
    Туку цело време ко да ми протекува нешто по некоја капка, се чувствувам и се си мислам плодова вода ми капе и ќе снема за бебето и се сум во паника (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Се надевам се е во ред, во среда сум на цтг, веројатно ќе ме погледнат и на ехо...
    Имаме многу тазе труднички деновиве, нека ви е лесно на сите, уживајте максимум, јас сум при крај и веќе ми фали периодов :inlove::inlove:

На pile30, Belabelinakinder, stevemila и 8 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    @Igle може и да ти притиска бебето на бешика. Ми се случи еднаш, два пати и ќе си пуштиш :D Инаку за плодовата вода еве нека каже некој друг, поискусен и мене ме интересира.

На stevemila и Igle им се допаѓа ова.
  10. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Дека притиска - си притиска, ми се има случено тоа што и тебе :lol: плус може е од потење, може и зголемен секрет/исцедок... ама не сум жива ако не помислам и некоја глупост:D

На Seduction, karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    @Igle ако ти е за утеха иста сум. Нормално е натаму да ни е паметот при крај сме:)

На Seduction, karibian, Igle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Кај мене два пати протекуваше плодовата вода. По тоа знаев дека е дојден моментот.
    Е не беше капка по капка, ама не беше ни цела кофа. Едно филџанче да речеме :rofl:

Нормално е да си како подмочан :tmi:, не е урина, односно нема мирис/боја, ама не е плодовата вода.

На Mari*, ludoto19, Capricorn Taurus и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Таа во затвор требаше да оди и не појде затоа ги земат на душа прилеп е катастрофа еден доктор нема саглам страв да ти е да се разболиш

14. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас кај Александра Еклер одам за ехо не ми наппаќа ни за консултација за такви работи а за брис 100 денари од брис зема и пап тестот кај нејзе пошто на приватно тие си го носат 1000 денари е така да целокупниот износ за ко ќе ми зема и брис и пап 1500 плаќам кај нејзе, а за ехо еве неколку години ми е матична не и наплатиле ниту денар и задоволна сум јас од нејзе. Ама за матична ако ти е ненаплаќа, а ако не ти е мислам дека од 500 до 750 не сум сигурна колку беше цената а имам видено на ценовник

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мамички решив од денес да почнам да ги перам работите за мојата бебушка па да ве прашам на колку степени ги перевте алиштенцата што ви се шарени? Белите на 90 планирам.

На ludoto19, Capricorn Taurus, Seduction и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Точно е ова...А и од Евгенија ние не сме задоволни и таа е иста. Јас немам некое искуство од кај Мимоза една пријателка има ептен убо искуство од кај нејзе и задоволна е.. Јас задоволна сум од Еклер и тоа многу, а иначе не само гинеколози јас мислам дека никаков доктор немаме

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас првиот пат сите и ги исправ на 60 степ. После ако не се многу валкани на 40 степ. ги перам.

На Igle, stevemila и karibian им се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Јас сите ги исправ викендов сите на рака ги поминав пелените бели со пожешка вода и малку прашок а другите во млака вода и убаво што така направив некои ми пуштија боја и внатре ги сушев и ги испеглав сите од двете страни ама ми се смачи премногу уште не можам да се одморам како што треба

На stevemila, eli25 и karibian им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Јас мислев на 60. И бели. Сега се нови мислам многу да не ти е 90. Што прашоче купи? Јас викендов планирам:)

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    119.120
    Ако е за прв пат перење (зборувам за нови алишта) нема потреба од многу висока температура. Понатаму ќе треба белите на 90 степени, а шарените на 60 или 40 оти може да пуштат боја. Не знам како треба ама мое мислење си кажувам нека кажат тие што веќе се мамички :*

На ludoto19, forumce, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.