Јас требаше брисеви да правам деновиве, дека ми рекоа 10 дена без крварење. И таман ќе правев утре, денес вишокот утрогестан ми истече во потемна боја. :-\ Леукоцитите во мокрача ми се високи. Пијам многу брусница, и пак ќе ги проверам утре во случај дали има намалување (сакав природно да ги намалам без да пијам антибиотици)
Не би можела да кажам дека се приметува. При земањето крв за бесплатните анализи ме прашаа од тие за кои се доплаќа, кои сакам да ги направам. Меѓу нив беше и вит. Д. И јас не знам зошто потврдно одговорив. Таксиплазмозата и вит.д заокружив без да имам некој симптом. До сега пиев фемибион и магнезиум, а сега веќе набавив и вид д, па продолжувам и со нив. Инаку пак ме прегледа вагинално, и со рака ме провери... ама некако навикната сум, така е тука цела бременост.
Мене ме пуштија дома ,ниту ме прегледаа, ни ехо,ништо.Ме прашаа крварам ли уште,реков не, и ми викаат оди лежи дома.Терапија имам до пњток,а нова не ми дадоа.Катастрофа,во Петок здравје ке одам у Санте и во Ремедика,се надевам дека ке биде добро.Иначе денес прв пат осетив како благо кркорење бо стомакот,како вибрации, мрда синко изгледа.
eve mojot rezultat.Nekoj so iskustvo..gledam malku mi se pokaceni globulinite malku poniski albuminite.Maticniot mi pisa sega, kaza nisto strasno,da jadam poveke mlecni proizvodi i meso.E bas mesoSega cekam Trajkovski da vidam so ke mi kaze
Не ми ја водат таму, само скрининзите ги правев и моја нога таму веќе не стапнува. Инаку одев кај Обедниковски, кој ќе ми правеше серклаж на скратено грло кое не беше скратено.
Јас ги имам истите симптоми на често кркорење во стомак и вибрации но не знаев дека станува збор за мрдање на бебчето па би сакал доколку некој знае да ни каже.
Imam slusano za Slavko Pejovski dosta imam moja drugarka tamu vodi bremenost znam sega mi kazuvase deka ehoto bilo rasipano ne mozi da odi na pregled
Zosto se samo lapaci za pari i izmisluvaat lazni dijagnozi za zenite za da mozat da gi derat od pari Vo drzavna bolnica ke ragas ? Se imas so doktor dogovoreno ili pak se spontano koj ke bide vo smena toj?
Da bremena sum za vtoro dete za prvoto se porodiv vo drzavna me poragase Sotir Nikolovski sum premnogu zadovolna nemase nikakov dogovor se bese spontano toj bese na smena za vtoroto ke vidime ima vreme rano e seuste da mislam za to
Mene licno ne na moja bliska mu napravija stres dosta golem i mislam deka ne e prva so se ima sooceno so vakvo nesto vo plodnost
Изгледа јас сум од ретките што никогаш ништо на рака нема испрано. Ако не преживее во машина, не е за мене. Внимавам само на пониски температури или со послба центрифуга, ама на рака не Одлично. Знаев дека за џабе те паничеа. А за ТСХ што ти кажаа?
Уште нешто ме интересира,смеат ли докторите да прегледуваат вагинално во 17 недела,тоа е малтенре рана бременост.Кога отидов во болница после крварењето ме прегледаа на ехо и после тоа ми викаат моеа вагинален преглед.Една млада докторка беше и почна да ми буричка со рака ама многу длабоко и многу болно,па уште не беше сигурна викна една стара докторка која мислам дека до лакт ја пикна раката ми се сврте свест од болка,си викам готово од овие уште ке до искрварам.Нели е прерано во 17 недела за такви прегледи?