грррррррррррррррррр какви муабети .............. е ај сеа иди пиј да те видам може има нешто штом и матичниов не ми дава да пијам- вика јади патлиџани
Како бе не ти дава да пиеш калциум хахаха што му е абе пиј си како си се осекаш така, он може мислел демек на природна база да го зимаш витаминот. Јас пијам прегнат каре + витамин Ц, железо, магнезиум, б6, омега 3. Забораив да допишам мене непцата мн ми крвареа коа си миев заби, и си купив шумечи на кругер калциум и сеа сум поарна
Девојки вчера на тестот ми се покажаа 2 те цртки мегутоа денес осекам како бело прање и пецкање дали да ставам вагиналети дали ке му биде нешто на плодот
честитки за бременоста со лесно да си ја износиш на своја рака нема да ставаш ништо ке си одиш на гинеколог и ако треба он ке ти препише нешто ти само одмивај се со оладен чај од камилица додека не отидиш
^Честитки за новата мамичка Леле женски, бебчево мрда и мрда.Можам да го осетам точно каде е. Тоа + хормоните, и јас сум секоја секунда пред плачење. А имав неколку напорни денови И јас ноќеска се замарав со инсекти до 3 сабајле. Како успеал скакулец голем колку мојата дланка да се качи до 5ти спрат ??!!
А какви инекции ти дадоа? Јас примам прогестерон,имав пишувано дека имав секрет,прљав,кафеав... и за него ми ги дадоа инекциите.као превентива...
честитки за новата мама со лесно да ти е.. на своја рака ништо не земај за се со доктор се консултирај.. подмивај се со камилица и сода бикарбона го зема огнот мене многу ми помага.... инаку јас немам некој посебен апетит скоро и ништо да не јадов пред да дојдам на работа.. а сега цревата ми гргорат ви се има вас случено во рана бременост да губите апетит или шо знам
Дали чуствувате како срцето ви чука посилно? Ми се чини дека имам тахикардија. Плус и два дена ми гади, желудникот ме боли, лошо ми е, ми се врти и толку . Исто како до трети месец, ама ете сега сум 6 и пак истото.
мене ми се има случено неколку пати кога срцето ми чука како во градите да осекам запушување.. не знам како да опишам... сака да издише нешто ама неможе...
Isto i mene mi stavija takva inekcija i plus uste edna ne znam kako se vikase i plus mi prepisa utrogestan otkako ke zavrsam so dobrostonot, tri pati dnevno ti imase bolki vo jajnicite jas osejkam pritisok dole vo jajnicite i bolki krvarenjeto mislam deka prestana imam kako belo pranje bledo kafenkasto iskreno pustiv dusa da ne sekiram mnogu kolku sto mozam ke se pazam ne mi e jasno kako ima nekoi bremeni zeni sto do treti mesec i ne znaat deka se bremeni i rabotat digat tesko, znaci koga saka i treba da bide ke bide a koga ne treba i da se vrzis za krevet ke ispadne obratno