Јас седма сум па и минатата недела и денес ме прегледаа со рака. И во другите бремености постојано ме проверувале со рака. Сепак клучна е стручноста на докторот и колку е нежен. Јас ништо не осетив. Преглед со рака после крварење немам искуство. Претпоставувам проверувале да не си отворена поради крварењето кое си го имала. @Ano ќе си чекам резултатите од тсх. Вчера ми зедоа крв. Резѕлтатот без мислњње од доктор ако имам среќа да го добијам за некој ден, а за со мислење и до 10 дена ќе траело.
@macalavica мислaм декa не се препoрaчувa преглед сo рaкa. Тoa кaкo штo сум свaтилa oд oвде се прaви вo 9ти месец (пoсле 36тa неделa)
Мене од почеток ме прегледува со рака на секој преглед, ама тоа воопшто не е толку длабоко и е безболно.
Незнам да ти кажам, ама еве читам скоро сите трудници што се во Германија од форумов истото искуство. Можеби некоја од другите знае што точно проверуваат со рака, јас не сум прашала.
Јас утре имам термин и се надевав дека веке во 14 недела нема да гледаат вагинално ич не го сакам тоа чуство ама не велам дека е болно малку језиво ми е ама за болно не е. Значи и утре да оцекувам вагинален преглед @Chantal
Јас бев минатата недела и како секогаш на едно стапче зема брис што одма го гледа под микроскоп и преглед со рака. За ехо ми рече дека не следувА преку фонд, па си платив зошто сакав да ме види и на ехо. Ти мислам тука си недела дена после мене мислам. Следен преглед ми закажа за еден месец.
Утре ми е последен ден од 14 недела. Ме интересира на обично ехо не ли те гледаа да го видат плодот дали е во ред или доколку ти со потразиш. до сега само 2 пати ме имаат гледано на вагинално ехо.
Мене уште од 10 та недела со обично ехо ме гледа. Мислам дека веќе нема потреба со вагинално да те гледа.
od 6 nedela na obicno eho nikogash so vaginalno za prvoto dete vo 5 nedela so vaginalno i odma prokrvarev za ovaa bremenost odma napomenav nesakam vaginalno eho
Девојки вчера влегов во 9ти месец и денес бев на контрола ни рече дека било мало бебето јас гледав на екран и главчето му го мереше испадна дека е ко за 32 недела и цело ко за 32 недела немикажа ни колку кила е можно е од последниот пат кога бев на контрола да не е пораснато а и јас истата килача ја имам немам ич покачено и на крај ми рече ако не се породиш до 20ти август дојди зар не требит на цтг да ме мерит нон стоп сега секоја недела
Ништо не ми рече а јас зш сум на прво и незнам многу како испитват а ко ке влезиш во 9ти колку шо познавам скоро сите до крај чекале на термин