@mariz долг е, ама не невозможен. Барем од што имам читано, можно е и до 7сантими, ама е ретко. Памтам бидејќи читав ко бев бремена, мојот не се намалуваше со неделите, на два дена пред термин скоро 5 сантими ми беше и многу тврд и затворен, па знаеш царски бев, ама и бебе многу високо.
Леле мешиња и се случува ли ова на некоја друга? Од како влегов во 9 ти месец, ми се зголеми апетитот ама пазам гледам исто да јадам. Ама нон стоп мислам на јадења, се само ми се пријадува нешто, само рецепти гледам и мислам што да си направам. Се шекнав веќе ова не е нормално
Denes vo 21:45 me napusti sinot go ragav i ne se spasi Gospod mi go zema kaj angelite... neznam sto se sluci se bese prebrzo koga se otvoriv 7 prsta koga stasav na boksot vo sk vo 6 mesec..ve guskam site i NA NIKOJ NE GO POSAKIVAM OVA BIDETE ZIVI I ZDRAVI SO VASITE DECINJA
Премногу ми е жал. Немам зборови за утеха. Биди силна, господ е голем ќе ти подари дечиња, држи се психички немој да попушташ. Те гушкам
Zal mi e mila moja.Te procitav vo drugata tema i uste placam.Bidi silna.Gospod taka sakal.Ke ti podari pak sonce malo.Znam nema uteha.No ti si silna i ke go prebrodis ova.Bog ke ti dade sila.Te guskam
@baby 5 миличка знам дека не постојат зборови за целосна утеха, биди многу многу силна, колку и да е тоа тешко. За се има причина, верувај во тоа и посилна од кога и да е ќе си дочекаш нова радост која ќе трае засекогаш. Девојки, од 2 до еве ме сега 4 не можам да заспијам, дел од вас ве читав во темата подршка за сите кои сакаат да забременат, ви се восхитувам колку сте храбри и силни, браво, господ да не сите дарува со она што го сакаме. На полесниот начин имам бебе кое наскоро треба да го гушнам и откако го прочитав патот на дел од вас.... ве гушкам и ви се поклонувам.
Јас денес кома сум цела вечер. Во 21:30 сум заспала дури сега се будам- 04:30 .Ниту малата сум ја осетила како заспала, ниту ја наранив, транс сум била 7 часа. ММ не можел да ме разбуди, не сум се будела, па тој се васал со ќерката Кој знае што ми стана вечерва, никогаш вака не сум била. И сега едвај пишувам, моб. ми паѓа од раце уште ми се спие. Дури и се исплашив
На диета ќе сме и јас сум толку пред еден месец сега не се имам мерено ама како да имам ослабнато од двај јадам по два пати вопшто немам апетит
Биди силна, утеха колку и да збориме нема.... Со тек на време ќе избледе ама нема да се заборави....те гушкам многу и ти посакувам што побрзо да си гушкаш детенце Многу ми е жал..... Мила беше ли на дежурен нели имаше болки пред некој ден?што кажаа?
Бев пред два дена на контрола се си е во ред бебушот 5,6цм а за тежина незапамтив а неможев да најдам во мајчината да проверам не сум сигурна дали ми рече 50 грама ( АМА НЕВЕРУВАМ не се сеќавам ичч) нухалната си е нормална 1,2 излезе на три четири мерења главче ноже раче се нормално и точно до ден си одговараат димензиите на неделите 12,1 бев тогаш ама одвај го измери несакаше најверојатно убо да застани за пол рече неможам да ти подврдам ама и не ми е сега битно битно ок да е се. Приска направив вчера си велам нема шо да се плашам од резултатите пошто нухалната е многу ниска и ми кажа докторката се работи за здраво право дете и мозочето му го гледаше срце се.... само нз зошто на бубрези има ставено / линија а 12 недела мислам дека веќе и почнуваат бубрезите да се појавуваат или не виде. Второ ехо беше Таков е животот суров... Сите мора да се помириме со нашата судбина... Некогаш секое лошо за добро е... Болката не се заборава, само се навикнуваме да живееме со неа... БИДИ СИЛНА.... И НИЕ ИМАМЕ АНГЕЛ НА НЕБОТО ШТО ГО ЧУВА СВОЕТО БРАТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧЕ ВО СТОМАКОТ... моето никогаш непреболено бебче.. Таква ни била судбината никој повеќе да недоживее таква болка... Ти посакувам од срце брзо и лесно закрепнување како физички така и психички и наскоро со нови сили со здраво право бебче тоа што поминало неможеме да го вратиме па колку и да се трудиме само треба да останеме силни......
@baby 5 Нема зборови кои ќе ти ја намалат болката. Дај Боже наскоро да се радуваш со едно бебе. Многу ми е жал. И јас оваа ноќ кома бев, си легнав во 12, а во 7 станав, ама никогаш не сум спиела толку цврсто, ниту еднаш не се разбудив. Во последно време многу ми се спие, а цела бременост се мачев со спиењето.
@baby 5 Едноставно вакви работи се случуваат и нема назад,сега држисе силно и немој да паѓаш психички треба да бидеш јака за следно бебче јас така си викав.
Пред неколку дена почнав да пијам Проверн витамини за трудници, ама некако како главата да ме боли од нив. Два дена со главоболки сум. Не знам дали од времево или од нив??? За мене дефинитивно најдобри се Фемибион, но поскапи ми беа и ги зедов овие околу 600 ден се. Еве сега дома сама сум пијам кафе и ми пука главата Јадев бурек со јогурт, во хоринзотала сум ама безвезе се осеќам.
Да бев и одма правец ск отворена 7 прста а ја со слаби менструални болки..чекавме да се повлечр ама почнаа силните болки и крварењето и ме качија на бокс го родив ама неможе да земе воздух и ете стана ангелче на небото секогаш ке биде на мама синот ке не чува од горе...ангелче мајкино... толку е тешко што неможам да живеам..нз како ке се смирам..ж
Ти кажа ли барем некој зошто се случило тоа толку рано да се отвориш? Душа мала му се брзало да излезе. Како ти е само ти си знаеш, но напиј се нешто да се смириш, не се оставај така. Се надевам дека многу набрзо ќе се израдуваш со едно бебче.
Тешко е , те разбирам Пола од нас имаат изгубено те сфаќам мн убаво, затоа викам нема зборови, болката е таа Те гушкаме сите многу, Господ е голем