Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

@baby 5 :hug: мило,многу ми е жал

Аман од овие инфекции :doh: и јас сум цела бременост со креми и вагинални таблети :envy:
    И јас се плашам да не се случи нешто ;( и вака ко ке прочита човек уште....

baby 5 likes this.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

@Ano ти кажа негде имало убави ќебенца? Јас имам две ама сакам уште поубаво. Памучно , не ми се ака по трговските а има убави низ лептокарија, бисер, беверли. Девојки и мене ме боли глава. Ме бута да спијам. Притисок 100 со 80. Времето е шашаво од тоа е.

pile30, Leo_29, stevemila and 3 others like this.
  3. nora_st

nora_st Истакнат член

Здраво. Не знам дали прашањето ми е за тука ама не знаев кај да го поставам. Неодамна правевме свадба и го променив презимето. Лична карта, пасош, возачка сменив со новото презиме туку прашањето ми е дали треба и за здравствената книшка да поднесам за промена? Бремена сум па да не ми прават проблем при пораѓај нешто заради тоа?

4. forumce

forumce Форумски идол

Оди промени си и во здр.книшка.

5. Igle

Igle Популарен член

Леле постов ме потсети и мене дека немам сменето презиме ни во книшка, ни во електронската картица... за породување не ми треба, планирам приватно ама нешто за породилното боледување да не имам проблем? Можам брзо и колку брзо и каде да сменам ова?

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас ја немам сменето и немам никакви проблеми со тоа. Во брак 5 години.

Немаш проблем со ништо. Мене ми е на старо презиме, па и боледување земам и пари за клексани враќам, никој не ми прави проблем.

pile30, LadyC and Igle like this.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Лудо време не знам што да речам. Едвај чекам после кај моите ГВ ќе одиме малце да излезам од ова секојдневие полудев веќе. Искрено едвај чекам да се породам. Читам денес сите со главоболки :(

kukla21 likes this.
  8. Snow white

Snow white Популарен член

Мене на работа ми ја сменаа ама уште на некои документи или резултати на некои сум со новото на некои со старото а електронската книшка ми е на старото презиме

9. fana

fana Форумски идол

@baby 5 знaм декa штo и дa ти кaжеме не пoстoи збoр кoј ќе ти јa нaмaли бoлкaтa. Искренo жaлaм и сoчуствувaм сo тебе. Немoј дa губиш вербa, сo бoжјa пoмoш ќе имaш мнoгу дечињa сигурнo :hug:;(

Mari* and baby 5 like this.
  10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Јас исто сменив во возачка, лична карта и пасош но во фонд не сменив. Бидејќи сум патолошка бременост документите од матичниот ми беа на старо презиме а конзилијарното на ново - го зимав од приватна клиника. Комисијата никогаш не направи проблем. Тие си гледаат според матичниот број дали си осигуреник или не.

stevemila and kukla21 like this.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Не е страшно и да не се смене. Ама штом може зошто да не се смене. На гинекологија овде сите податоци ги гледаат од книшката и ја потполнуваат историјата, електронски многу не баратат.

stevemila and Capricorn Taurus like this.
  12. Igle

Igle Популарен член

Фала ти, ме смири :) Кој ќе трчаше по тоа во 5 за 12... Еве и другарка лани што се пораѓаше сега ја прашав, нема ништо сменето, земаше породилно и се пораѓаше во чаир без проблем.
    Добро е... :)

iki26 and kukla21 like this.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Женски која апликација ја користите? Јас Pregnancy + ама лимитирана е и ми треба друга.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Кај мене во здравствената книшка е прецртано со пенкало старото презиме па над него е напишано новото :rofl: Тоа го направи некој од матичниве, више и не се сеќавам.
    На електронската сум со старото презиме и немам никаков проблем. Инаку електронските картици веќе не се изработуваат.

Leo_29, stevemila, mariz and 3 others like this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Јас немам електронска, никогаш не сум имала :D
    Јас незнам дали е проблем со старо презиме.. мислам не е, битно е да имате здравствено осигурување, да свети таму зелена штикла на страната на фзо, може да се провери електронски :)
    @Minnie-e јас ја користам I'm pregnant, супер е.. за се има, за килажа, за контракции да мериш, за удари од бебе, па и совети за вежби има нешто... :)

16. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Мешиња едно прашање ако знае некоја да ми одговори.
    37+3 сум и сабајлево кога бев во вц на бришење а и на гаките имав голема количина на жолт густ исцедок па се замислив дали можеби е чепот (или па тој е црвена боја)?!?! незнам оти со првото право на царски немав ни паѓање на чеп ни ништо,инаку од вчера имам болки во карлицата и срамната коска , одвај се превртував додека спиев ноќеска,еве и денес одвај одам ..

17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

За промена на презимето во ФЗОМ мислам дека треба. Може од работа да однесат документи, никако немој да одиш ти. Треба ЗО-1 образец во два примероци и копија од венчаницата. Не прават проблем,ама не знаеш кога ќе им текне. Картичката не ја менувај, здравствениот број е врзан со ЕМБГ и името не е битно, а не принтаат веќе, па ќе ги менувале рок имале...итн. @nora_st

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Cepot e :)

Elenche87 likes this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Mesinja zdravo, da vi se pridruzam po vtorpat :)
    Bi sakala i da ve prasam- ne eho ima tockicka vo matka, jajnici dobri ama mi rece imalo izliv i bilo verojatno od nekoja vodena cista koja puknala. Dali imate vakvo iskustvo? Se isplasiv mnogu

danichap, Mari*, mal.ecka and 6 others like this.
  20. pile30

pile30 Популарен член

Главоболките ни се од времево многу нагли температурни разлики има и се осеќаме...и мм и моите се зажалат а јас 2 дена исто глава неможам да кренам чувство ко да ќе ми прсне мозокот од толку јака болка...Од Провенот не е зошто јас ги пијам цел месец еве ги завршувам деновиве...пиј си ги без проблем столицата ја регулира ептен.
    Лимонада напијсе кафенце исто и ладно стави на чело...

Leo_29, iki26, forumce and 2 others like this.