Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @baby 5 :hug: мило,многу ми е жал

Аман од овие инфекции :doh: и јас сум цела бременост со креми и вагинални таблети :envy:
    И јас се плашам да не се случи нешто ;( и вака ко ке прочита човек уште....

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.120
    @Ano ти кажа негде имало убави ќебенца? Јас имам две ама сакам уште поубаво. Памучно , не ми се ака по трговските а има убави низ лептокарија, бисер, беверли. Девојки и мене ме боли глава. Ме бута да спијам. Притисок 100 со 80. Времето е шашаво од тоа е.

На pile30, Leo_29, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nora_st

nora_st Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    Здраво. Не знам дали прашањето ми е за тука ама не знаев кај да го поставам. Неодамна правевме свадба и го променив презимето. Лична карта, пасош, возачка сменив со новото презиме туку прашањето ми е дали треба и за здравствената книшка да поднесам за промена? Бремена сум па да не ми прават проблем при пораѓај нешто заради тоа?

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.860
    Допаѓања:
    40.588
    Оди промени си и во здр.книшка.

5. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Леле постов ме потсети и мене дека немам сменето презиме ни во книшка, ни во електронската картица... за породување не ми треба, планирам приватно ама нешто за породилното боледување да не имам проблем? Можам брзо и колку брзо и каде да сменам ова?

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас ја немам сменето и немам никакви проблеми со тоа. Во брак 5 години.

Немаш проблем со ништо. Мене ми е на старо презиме, па и боледување земам и пари за клексани враќам, никој не ми прави проблем.

На pile30, LadyC и Igle им се допаѓа ова.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Лудо време не знам што да речам. Едвај чекам после кај моите ГВ ќе одиме малце да излезам од ова секојдневие полудев веќе. Искрено едвај чекам да се породам. Читам денес сите со главоболки :(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мене на работа ми ја сменаа ама уште на некои документи или резултати на некои сум со новото на некои со старото а електронската книшка ми е на старото презиме

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.486
    Допаѓања:
    120.189
    @baby 5 знaм декa штo и дa ти кaжеме не пoстoи збoр кoј ќе ти јa нaмaли бoлкaтa. Искренo жaлaм и сoчуствувaм сo тебе. Немoј дa губиш вербa, сo бoжјa пoмoш ќе имaш мнoгу дечињa сигурнo :hug:;(

На Mari* и baby 5 им се допаѓа ова.
  10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Јас исто сменив во возачка, лична карта и пасош но во фонд не сменив. Бидејќи сум патолошка бременост документите од матичниот ми беа на старо презиме а конзилијарното на ново - го зимав од приватна клиника. Комисијата никогаш не направи проблем. Тие си гледаат според матичниот број дали си осигуреник или не.

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.860
    Допаѓања:
    40.588
    Не е страшно и да не се смене. Ама штом може зошто да не се смене. На гинекологија овде сите податоци ги гледаат од книшката и ја потполнуваат историјата, електронски многу не баратат.

На stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  12. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Фала ти, ме смири :) Кој ќе трчаше по тоа во 5 за 12... Еве и другарка лани што се пораѓаше сега ја прашав, нема ништо сменето, земаше породилно и се пораѓаше во чаир без проблем.
    Добро е... :)

На iki26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    7.645
    Женски која апликација ја користите? Јас Pregnancy + ама лимитирана е и ми треба друга.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Кај мене во здравствената книшка е прецртано со пенкало старото презиме па над него е напишано новото :rofl: Тоа го направи некој од матичниве, више и не се сеќавам.
    На електронската сум со старото презиме и немам никаков проблем. Инаку електронските картици веќе не се изработуваат.

На Leo_29, stevemila, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.961
    Допаѓања:
    77.647
    Јас немам електронска, никогаш не сум имала :D
    Јас незнам дали е проблем со старо презиме.. мислам не е, битно е да имате здравствено осигурување, да свети таму зелена штикла на страната на фзо, може да се провери електронски :)
    @Minnie-e јас ја користам I'm pregnant, супер е.. за се има, за килажа, за контракции да мериш, за удари од бебе, па и совети за вежби има нешто... :)

На stevemila, Capricorn Taurus и Minnie-e им се допаѓа ова.
  16. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.723
    Мешиња едно прашање ако знае некоја да ми одговори.
    37+3 сум и сабајлево кога бев во вц на бришење а и на гаките имав голема количина на жолт густ исцедок па се замислив дали можеби е чепот (или па тој е црвена боја)?!?! незнам оти со првото право на царски немав ни паѓање на чеп ни ништо,инаку од вчера имам болки во карлицата и срамната коска , одвај се превртував додека спиев ноќеска,еве и денес одвај одам ..

17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    За промена на презимето во ФЗОМ мислам дека треба. Може од работа да однесат документи, никако немој да одиш ти. Треба ЗО-1 образец во два примероци и копија од венчаницата. Не прават проблем,ама не знаеш кога ќе им текне. Картичката не ја менувај, здравствениот број е врзан со ЕМБГ и името не е битно, а не принтаат веќе, па ќе ги менувале рок имале...итн. @nora_st

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Cepot e :)

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    143.463
    Mesinja zdravo, da vi se pridruzam po vtorpat :)
    Bi sakala i da ve prasam- ne eho ima tockicka vo matka, jajnici dobri ama mi rece imalo izliv i bilo verojatno od nekoja vodena cista koja puknala. Dali imate vakvo iskustvo? Se isplasiv mnogu

На danichap, Mari*, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Главоболките ни се од времево многу нагли температурни разлики има и се осеќаме...и мм и моите се зажалат а јас 2 дена исто глава неможам да кренам чувство ко да ќе ми прсне мозокот од толку јака болка...Од Провенот не е зошто јас ги пијам цел месец еве ги завршувам деновиве...пиј си ги без проблем столицата ја регулира ептен.
    Лимонада напијсе кафенце исто и ладно стави на чело...

На Leo_29, iki26, forumce и 2 други им се допаѓа ова.