Do pred nekoj den ja osekav malata kako mrda nad papokot,do papokot.Cel stomak mi go izoblicuvase.Sva tri dena kako ja osekam skroz dolu,kaj vaginatq.Ili pa deka sega e pogolemka pa mi faka poveke mesto.Se ispaknuva kaj pqpokot.Dali e glavce ili gaze koj znae.Posleden pat mi bese karlicno.Mislam nekoja noga ke mi izleze dolu koga ke mrdne iako ne se taka jaki udari kako koga bese gore.Se plasam da ne nesto ne e ok.Na 3ti sum na kontrola
Кај мене имаше, рече дека е од овулацијата . Многу убаво се познаваше на ехо. Простор за грижа нема. @stevemila и кај мене имаше денови кога така маваше баш во тие недели, докторот рече дека е нормално. После пак си почна горе.
Мислам дека нема простор за паника, кај мене така низ цела бременост - еднаш погоре го осеќав, друг пат подолу. Зависи како е наместено има место да се врти сеуште. Ех колку пати сум мислела ќе излези рака или нога ама еве не излезе не се секирај
@baby 5 Знам дека нема зборови за утеха, но Бог да ти даде сила да го поминеш овој мачен период и никогаш повеќе да не осетиш ваква болка.
И кај мене така удираше долу бидејќи беше карлично свртен долго време. Ама го осеќав дека со ноџиња ме клоца. Се сврти доцна не знам точно кога ама на прегледот во 30та недела беше со главата надоле значи измеѓу тие два прегледи се свртел. Откако се сврти ребрата парче ми ги прави. Штета видеата што го снимав се преголеми не можам да ги прикачам да видите како ја вади цела нога ама тебе ако ти се алармантни болките оди на дежурен.
Се жалеше дека не можеш да спиеш ,така да сега уживај додека можеш Во бисер во wenice видов памучно. Ако сакаш ќе проверам и во дуќанот кај што држат на bi baby роба па ќе ти пишам. А јас ги гледав тие на tilla и планорам да нарачам од таму. Имаат класични памучни, а и плетени памучни. Ако ми текне уште нешто ќе ти пишам. За жал обратно и да сакаш не прават корекција. На микробиологија цело време ме водат со старо презиме. И им посочив еднаш дека сум сменета, ама одговор добив што да кажувам. Жива среќа што не ми направиле во фонд проблем кога поднесував за ваучер сите документи со едно, а резултатот со друго презиме
@eli25 fala ti mnogu, neznaes kolku me smiri. Doktirkava bash i ne se potrudi da mi objasni. Fala ti uste ednas
Само што се вратив од доктор, бебињата се супер едното 950, другото 900 (женската ќе биде манекенка),Грлото 39 мм . Докторот рече се е во ред
@baby5, ne znam tocno sto bilo, ne citav, ama zal mi e za toa sto ti se slucilo. Nema zborovi koi bi te utesile. Bidi silna. Sama kaza deka e kaj angelite, ke te cuva od gore..
Зеленото плетено сигурно зошто ми одговара со количката, и уште едно од другите се мислам кое да го одберам @baby 5 не можам ни да ја замислам болката, така да џабе е што и да кажам. Можам само да ти пратам .се надевам болката ќе се намали побрзо и дека во брзо време ќе гушкаш не едно туку две здрави прави бебиња.
Девојки мислите ли дека раздвиженоста и пешачењето, особено последниот месец од бременоста навистина го олеснува и влијае на породувањето? Јас некако сум скептик дека е така, ме интересира другите што мислите? И цела бременост ме мачи тој затнат нос ама последнава недела е ужас, од него не спијам, а марисол изотоник не помага ама ич :/ некој со сличен проблем да нашол спас?
Devojki predlozete ni nekoj ginekolog za 4d i za pol bidejki snaata e 12 nedela prvorodka i ne sme bas upateni
Како сте женски? Јас последниве неколку дена со гадење, на раб да повратам ама се воздржав. Денес подобро, ама апетит ич немам. Едвај јадам. Имам повремени болки во стомакот денес. Како менструални а на моменти како грчеви. Нема место за паника нели? @baby 5 многу ми е жал. Биди силна. Верувам дека Господ за брзо ќе те израдува со бебче.
Zavisi vo koj grad sakas.Mozes kaj Organgiski vo Stip,ima 5d.Jas sum prezadovolna.Duri pravi i skener na organite.Ili pak vo Sk po privatnive.Mozes Remedika,Sistina
Јас движев цела бременост и одев на работа до писледен ден пред да родам но немав лесен пораѓај. А затнат нос имам 3 год. секој ден, се пробав, испитував и ништо. Вела бременост капки/спреј ставав по неколку пати во денот и ноќта. Ако не ставам нема одзатнување. Па еве здраво, живо е бебенцето. Д-р ми кажа дека во бременост од прогестеронот повеќе ќе се затнува носот...и навистина. Ми препорача детски капки или спреј за нос.