мамички здравоо...честитки за новите со лесно нека е...иначе и мене ми чука срцево забрзано и последниве денови сум бетер него првите месеци а сега сум петти ајде ќе ни поминее... позз
zdravo mesinja i denes kako ste.Moram da ja spodelam so vas mojata prikazna okolu mojata bremenost.Vo brak sum skoro 10 godini i do sega ova mi e prva bremenost nemase odenje po doktori setanje i cekanje po nasite kliniki sekogas si velevme koga ke saka gospod ke se sluci i taka bide .Ama bas koga ni malce ne se naadevav deka sum vremena jas sum ostanala a neznaejki za istata od nekoi pricini zemav doksiciklin ili popoznati kako vibramicin i toa 5 ili 6 dena vejkem neznam ni samata i toa po 2 na den i koga pocna da mi kasni sto nikogas ne mi se slucilo pocnav da se somnevam i so prvio test po samo 2 dena kasnenje na menstruacija pokaza pozitiven prosto da ne veruvas.Drugiot den pravec na ginekolog za potvrda na bremenost i mu kazuvam za apcinjata a toj vika a koj te terase da gi pijas a jas mu vikam abe doktore jas deset godini ne sum ostanala bremena od kaj sega da pomislam deka sum bremena.Od togas imam napraveno uste dve kontroli sega za sega e ok sega na 18 sum zakazana za na skrining doktorot vika deka se nadeva deka ke nema nikakov problem (go molam gospod) vika koga togas ne predizvika abortus i vonmantericna se nadevame deka ke nema ponatamu problem.Voedno sakam da ve prasam dali nekoja znae nesto okolu toa za zemanje na tie kapsuli vo rana bremenost.
Добар деееен на сите феминкиии денеска сум расположена за сетање по жегата.... инаку сабајле спиејки сум сакала да се оптегнам и нешто силно ко да ме пресече доле на стомак.... како да ми се откина.. дури се разбудив од со ме заболе... ја прашав мајка ми и ми рече дека нее страшно.. да не се секирам премногу пааа дали има некој осетено вакво нешто или слично
Saxobeat ubavka1 mace31 Најискрени честитки од мене, имајте убава и лесна бременост.... Инаку, јас бев до Велес, си поделив поканите за свадба....и сега ми останаа уште китенки/бонбони...ама дефинитивно си наоѓам положба да седам на кревет потпрена и да работам, инаку на столица не се издржува ама ич. Инаку ноќеска цела ноќ си го галев мешето.... така некако ми дојде, и така си заспав со рацете преку него гушнато.
здраво и од мене денес синоќа приметив мешето на една страна ми е поголемко ко топче. Тоа мочкото да ти се стуткал хехехе неделава идеме пак да си го видиме , иначе нон-стоп си мрцка си клоцка срцка И ЧЕСТИТКИ ДО НОВИТЕ МАМИЧКИИИИИ
Во последно време гледам дека воопшто не ги почитувате правилата на форумот и темава е станата хаос и доколку се продолжи со исто темпо ќе се заклучи, па ќе можете да си зборувате во соодветните теми. Како на пример оваа. Неколку од вас ги замолив по лп да ги прочитаат правилата на форумот, да не испраќаат две мислења едно по друго, да пишуваат на кирилица, ама гледам дека тоа нема ефект и воопшто не се почитува. Не е фер кон другите мајки што допрва ќе се приклучат на форумот, или пак кон оние што само сакаат да се информираат да не можат да се снајдат и да најдат одговор бидејќи е изгубен во страниците низ една општа тема, наместо да си биде во соодветната тема. Затоа последен пат ве замолувам да ги почитувате правилата, но и да ги почитувате и сите други мајки. Доколку не сакате да го направите тоа, нема друго решение освен оваа тема да се заклучи долготрајно.
Море еј,ај не се занесувајте со тоа старамајка,плус на залосна и е трето детенце Сто да казам јас со полни 35, а сеусте не сум ни бремена, затоа веке да не цитам вакви работи
Добро утро и пријатна недела на сите Јас како и секој ден си мерам и денеска притисок и точно 106 со 68 ми е, а пулсот висок 82. Ајде викаат подобро вака низок отколку висок. А јадам овошје и пијам вода што да ви кажам Мислам дека само на овошје живеам деновиве, немам ситка. Колегава ми вика: „што ти е бре“!? - дека се заглавив со главата во лубеница сабајлево. Вчера исто, мм ми вика: абе доста ќе го удавиш бебето Не сум мерела килажа ама баш ќе видам сега за 10тина дена кога ќе одам да ми земат крв и урина.. Бебуфчето се радува на овошје. На чоколадо не мрда, ама на овошје турбуленции имам во стомак Јас баш мислев дека оваа тема „труднички муабети“ е да си збориме за се во бременоста како што и гласи темата, а сега се збунив и не знам ни дали требаше ова погоре тука да го пишам..?
Темата е да си правите лесен муабет за на пример како се чувствувате денес, да си се пожалите ако ви е тешко... А не да прашувате за испитувања, или за било што за кое веќе си постои посебна тема во категоријата Бременост. Не е реално сè што е поврзано со бременост да се стави во една тема, затоа и постои цел посебен подфорум, за секој проблем да си биде дискутиран подетално и поопширно. Всушност од оваа тема нема ни потреба, стои само поради тоа што вие ја баравте и рековте дека ќе се држите до општите труднички муабети. Инаку за сите други проблеми си има тема, или пак ако нема може да се отвори нова.
Како сте мамички понеделнички? Јас сум поспана колку може и неможе, цел викенд не успеав да спијам повеќе од 5 саати дневно, и тоа на рати. Се осеќам ко валјак да ме газел. Подочњаци имам до колена, и си викам Елено ако сега си ваква никаква, што ќе правиш ко ќе дојде беблак??? Тогаш по земја ќе ми се влечат. Ајде, се поминува за бебчињата, ништо не е тешко.
и јас сум катастрофа денес.нокеска се убив од повраканје и денес ми е тешко на желудникот.не вечерав ништо а денес пола геврек и чаша јогурт имам јадено а се осекам ко каменја да имам внатре.и киселини имам.може бебето таму ме притиска оти веке сум 7ми и повисоко го осекам.ај кажете некое чаре за киселините ако знаете.белки нема сега да отплакам што не повракав во првото тромесечие.
^ Изгледа мене твоиве маки ме чекаат... Ни еднаш не повратив, ама еве уште од 5-ти месец ме сотреа киселини. Башка си имам јас и еден убав чир, што зафаќа четвртина желудник, и си седам без лекарства на моја одговорност за да не го трујам бебуш, ама се отрув со кисела вода и со рупурут. Не помага доволно!