@stevemila Тури им пепел на нив, гледај си го ти своето. Се надевам дека не бил толку силен ударот ,ама штом мрда добро е. Инаку плодовите обвивки и водата го штитат плодот и ги амортизираат ударите, немаш простор за паника.
Ооу да . Ме акнаа и мене со фудбалска топка директ во стомак. Две три недели пред да се породам. Плачејки дома се вратив. Ме здоболе јако и да бидам сигурна заминав во болница. Имав хематом на постелката ама со бебето се беше во ред. Останав една ноќ таму на цтг во случај да не добијам болки. Се во ред беше и си заминав дома. @stevemila ако не си сигурна дали е се во ред , тркни да те проверат. Ама се надевам се е во ред. Мојот удар и те како беше јак. Срце ме доболе мислам
@stevemila сигурно е добро бебушот. Смири се и немој да се нервираш за недолични коментари. Тие нека се срамат за зборовите кои ги рекле. Некогаш луѓево како да забораваат дека си бремена. Само што дојдов од работа. Мртва уморна, што од времево, што од бременоста. Цел ден ми се лоши, едвај на нозе седам, глава ме боли. Доаѓам дома, за јадење ништо, а да правам сега немам сила. Свекрва вика направи си нешто. А таа цел ден е дома и цел ден го чува малото од јатрвата. Ем дојдена од работа, ем бремена, уште и лошо ми е па сама да сум направела нешто, наместо да рече чекај јас ќе ти направам или уште подобро веќе да имаше нешто ко дојдов од работа. Да живеев сама или да ми беше подобро ќе си направев без проблем, ама ем ја трпам овде цело време ем корист никаква немам.
Ne se zamarajte so svekrvite retko koja ubav zbor kazala i koja pomognala za nesto jas licno ne ni sakam da mi pomaga posle odma ke go prekara .Gledajte si go meseto i galete si go svekrvite ne gi zaprimetuvajte posekako se samo za belja
Јас немам проблем со лежење/спиење, немам никакви болки, нелагодности. Единствено при свртување и станување ме боле, но тогаш си го држам мешето, на тој начин не ме боли. Перница користам единствено за под нозе кога имам отоци.
Мене женски многу значи ми се спие,а па мојата свеки-креќи ми вика демек од спиење бебето ќе ми имало жолтица.Леле луѓе колку без врска муабет,ниту еднаш да ме праша како сум,како се чувствувам,дали ми треба нешто.А со јатрвата дека од странство само муабет на телефон смеење и на тоа внуче се ќе му купела.А си мислам чекај дур дојде моето кукленце што ќе ми го пипнеш.
Abe jas do sega sum nemala problem so nea.Ne ni ziveeme zaedno,moze i zatoa sme ok.Retko koga zivees zaedno da bide ubavo so svekrvata.Ama dali deka sega vnucite i se ovde pa se izmajmunisa.Kao da ne se isplasi deteto.Se ok,dete e i ne bese namerno.No tie se vozrasni.Mozea da prasat bar kako sum.Aj turete im pepel i uzivajte neka si tropat vilici Edit: Vo Loco Croco imate namalenie na ubavi kolicki
Бебето жолтица ќе ти имало од спиење... Муабетот е . Навистина да се зачудиш од муабетиве на старите. Ти речи ѝ трудниците треба по 10 часа на ден да спијат. Сонот и спиењето се многу битни во бременост.
Кај мене е исто. Многу активно бебе. Не знам кога спие. Можеби во исто време со мене иако некогаш и од сон ме буди