Јас овие два дена имам мака и со спиење од жешково, и со вртење во кревет.. ситни некои пецкања и болки во стомакот, и кај јајниците, и се си викам од настинка ми е, дека кога спијам утоп праам се живо и диво под и над мене. Спијам со ширум отворен прозор на другиот крај на собата, не допира промаја или струење на воздух до мене, ама се лади многу во текот на вечерта, а јас утоп.. Мали е многу активен, се врти, се мести, покрај него и јас положба не можам да си најдам.. Се потешко ми е вртењето и станувањето дека нели си поткрената карлица лежам цело време.. Абе маки, туку пусто си викам, уште малце остана, ќе издржиме и двајцата..
Лошо време не фати. Последните месеци/недели е најтешко,а времето надвор уште побетер е Ни тежат мешињата,не можеме позиции да фатиме бидејќи мрдаат цело време и тешко ни е. +40 степени е надвор,ни клима ни промаја не помага,хормоните си го прават своето. И мене секој ден се потешко и потешко ми е,а тек сум 28 нед. скоро
Nie dve sme zaedno.Se brkame.Ic ne mi e tesko zeskoto izdrzuvam nekako.Denovive se u pokret.Svadbata e vo sabota pa mozes da zamislis.Site si dojdoa.Utre uste maz mi,pa ceremoniite mozat da zapocnatSpienjeto i so nego tesko.Kako.i da se svrtam malata se buni odma kloca.I toa mavanje salam.Sabajle od 4ipol me razbudi i si gledav kako besnee.Si ja snimav
@Ano исто...посебно навечер. Од спална до вц не можам да појдам, се мести доле женската. А ако е стварно дека какви се сега така е и ко ќе се родат, останав без спиење, цела ноќ си клоцка. Папокот ми е ко вулкан. Уште кога ќе шутне. Деснава страна ќе иам вреќа.кога ќе се породат, таму газот го прчи.
Ќути, како што најавуваат уште поголеми жештини, ќе биде мачно.. туку ден за ден, да потраеме уште малце, по сто пати во ден го гледам тоа календарот и само си бројам, чиниш ќе се убрза времево некако демек, а уствари си се молам да дочекаме да влеземе во деветти месец..
Дa стегнеме зaби неделaвa. Не верувaм декa и пoнaтaму вo aвгуст ќе биде жешкo. Пекoлнo е не се издржувa
Да кај благојче сум и презадоволни сме Хахха абе нас човек не може да ни погоди што вика мажот ми и мојов од сабајле така и од ручек дека денес многу жешко можи затоа поактивни
знам дека видеото е твоја интимност но многу сакам да гледам видеа такви секоја вечер заспивам со такви видеа, Јас сум 15 недела и поцнав да цуствувам некои движења а едвај цекам да можам да гледам како се движи. Маз ми секое утро кога ке се врати од работа го бакнува мешето и чека да се подмрдне да осети ама никако важно оваа е најголемата радост да ми кажуваше некој дека волку како мали деца ке се радуваме немаше никому да верувам. Сега сватив дека кога сите мамички кажуваа бременоста е најубав период. Поздрав до сите мешиња
Абе никој не те гледа сам ако не си се гледаш па можи дека им се втори внучина па затоа јас цела бременост се сама правам само на почетокот дека со вештачко ми помага а после се сама дури и ручек кога правам за мажот ми им носам на ним а мене никој ништо не ми носи фала му само на господа што се е во ред инаку се си правам сама не сакам утре да слушаш како се фали дека се ми правела
@fana јас лева сум го трпам жешково, не се ни потам многу. Седевме со комшика во двор и она офка, дува, пие ладна газирана вода, леле вика пукнав ке се шлапнам у базенчево со децава не ти е тебе жешко? Не бе и викам таман ми е, супер ... додека со синчето сред зима бременост се правев жива вода Мене ме нема малку, припреми за на мореее 10 дена се надевам дека ке одморам, мм помага колку толку.. ке трчка малку повеќе по синко он мада на плажа ке ужива синко и нема да бега, ке седне и со песокот мислам може да игра 24/7. Задутре тргаме (на 2ри ), ама доста рано, па се надевам нема ептен гужви да фатиме... Бебушка си претка, удира убаво Синчево денес еден убав лакт ми даде у трчање (несакајќи), дури викнав од болка... но добро е, мора да пазам повеќе... често ми се случува да ме бапне несакајќи. И така добра ноќ, утре ке се спремам пакувам, па нема да ме има баш
Da znam kako da ti go pratam nema problem.Neznam video kako da stavam.Mene maz mi seuste me.nema videno so mese.Edvaj cekam utre
Јас не спијам од Јуни месец навака како што треба, последен пат спиев цела вечер кога беше краткото заладување, штом продолжија жештините се врати и несоницата, искрено ужасно ми е, само се вртам, не знам што да правам со себе, преку ден преспивам на клима и тонам, пошто навечер кај можам да се разберам со маж ми, ќе сум настинела, како така цел ден на клима да сум изложена .
Јас само во дневна имам клима, и не достига да дувне во спална. Не можам да спијам во дневна гарнитурата ми е еко-кожа и уште повеќе ме поти и лепи Отварам насекаде промаја ама џабе, минимално се осеќа и ми е жал малата на промаја да спие. Сега само што излегов од туширање, и пак жива вода сум. А замисли јас две бебуши, сврти се на десна страна мрднало едното, сврти се на лева другото Седам со полуседечка положба и пак не ми е удобно. Ќе издржиме но знам дека после месеци и години нема спиење со малите.Уште добри 3-4 год ќе бидеме хроник ненаспани. Јас веќе сум таква 3 год, сега уште 3 И на ТВ барем нешто асолно да има
Денеска имав болки и ми се појави и мало крварење, досега немав појдено на гинеколог за да го видиме бебушко, но денеска во 9 трчаната во Плодност кај дежурен Владко Ѓорѓиески мислам дека беше. Се е во ред со бебушко го слушнавме и срценцето, помалку стреа и повеќе внимавање. Ми препиша утрогестан од 200 мг и витамини. Коректен беше докторот, има некоја мамичка искуство со него?
Во 7ма или 8ма недела, не сум сигурна, еден ден прокрварев, се беше во ред, и така остана, не се секирај штом го видовте и слушнавте
Ние и клима ставивме во спална, синоќа цела вечер работеше а јас утоп. Со маж ми бевме различни, а сега најверојатно ради хормоните, не трпам топло ( порано сакав и не ми сметаше), па го смрзнав човекот со климата Се истуширав, па да си го фаќам патот уште малку накај трансфузија, е тек таму што ме чека Топло, врие пензионери, ужас После на цтг. Инаку кажаа и следната недела исто вака топло ќе биде.
Јас немам мака со топлото сега спијам во дневната мака си имам со непцата од кога станав во 5 не сум презаспана во мозок ме мава болката колата не ми е тука да појдам на заболекар да ми ги исчисти ке издржам до после па кога ќе појдам охрид кај мојте таму ќе одам ке се ладам уште сега после здравје со бебушот ќе одиме
Премoренa сум oд не спиење зaрaди жешкoтo вентилaтoр дирекнo вo мене дувa и пaк се превртувaм. Ќе зaспијaм нa рaбoтa зaсрaмoтa