Ма каков однос на топлово не ми паѓа на памет Чекал 7 месеци, уште 2-3 не му прават проблем (барем така мислам) Денес бев на ехо, бебушките супер се, идентично се развиваат. Засега се е ок. Happy, Happy!
Хаха ти и со паднат чеп си... нема абер мојот чеп ќе си почекам значи... ма да вчера докторот ми рече плодовата вода почнала да се намалува, што е нормално, нема место за паника, но ако се намали уште повеќе до нареден пат, а вп меѓувреме уште сум непородена, можеби ќе пробаме со индукција... значи секако уште недела имам најммогу Кај тебе како е плодовата вода? Краен термин ти е многу блиску со мојот нели?
Јас сум задутре на преглед и ехо и цтг едвај чекам да видам до каде сме. Сега сум 36+6 значи тогаш 37+1 и при крај сум со трпение. Можам да замислам како ти е на тебе и на Орхидејка @orhideea
Хемоглобин 12 (12-16), железо 35 (6-26). Се борев три години со анемија, трудна кога останав ниско ми беше и пиев месец дена сируп и качив на 16. 4м ништо не пијам за железо...
ако си пиела во исто време фолна и витамини(пренатал,мамавит) и тоа може да е.Друго железото е мн варијабилно ако денес е 30 за една недела може повторно да падне скроз.Еве разговарај и со лекар ама не би требало да те загрижува мислам
Здраво женски.Ние денес бевме на контрола кај "МАМА", @mariz ни ја предложи и презадоволна сум.Ти благодарам @mariz .Докторката има пријателски пристап,насмеана убаво објаснува.Ние сме 6+2 бебето го видов на ехо малечко 3.88мм душичка.Ми препиша фолна киселина,треба крвна слика да направиме и следниот месец пак на контрола
Јас денес пак правев крвна слика и железото уште пониско од претходно џабе и сируп и се . Урината катастрофа чекам уринокултура. Вчера бев на преглед и ни кажа дека многу долу е фатено и треба да се пазам повеќе. Се надева дека ќе се качи нагоре ко ќе почне да расте. Инаку првично личи на машко ама може и да смени.
@EuHenIa kako sto ti pisa i @stevemila, jas prvata bremenost piev Heferol+vit. B12 + vit. C Cela bremenost mi bese super zelezoto(ova mi bese preporaka od farmacevt i ginekolog). Konsultiraj se so doktorot tvoj i ako dozvoli probaj. (Vo apteka mi rekoa Heferol mora so vit. C)
Не сакав прво поради гужвата да ја предложам, но вреди да се почека, супер е докторката.. баш како мајка, насмеана и опуштена секогаш, од кај неа секогаш си одам повесела ке ме изнервира малку гужвата некогаш, ама после прегледот не сум веќе нервозна Битно убаво и лесно се осеќам, немам вртоглавици што укажува дека супер е крвта, зашто знам како е со лоша крвна слика.... дури фацата ми е друга, бела пожутена бев со подочњаци, сега имам боичка убава и без подочњакот опасен само ми даде предлог пријателка вит Ц да внесувам повеќе за да се разредува железото..
Ау незнам. Денес бевме на контрола и таму лудуваше. Не застана пола саат. Многу активен.Ѕверче. Битно супер си расте. Да се избањаш и за нас и слика од ноџиња во море да видиме. Исто. Борба е со климата. Е сега бидејќи сфатив дека и вака и така жива вода станував олабавив и јас. вчера и завчера само на промаја, ама ноќеска сигурно под клима ќе се спие.