Ти бетер си била од мене поспецијална со притисокот ама јас не го чувствувам низок се ми е нормално така си сум учена
Јас имам 80 со 50 некогас 70 со 40 ама ми рекоа повеке течности благо или солено тоа ми помага да нормализирам
И јас сум со низок притисок 90 со 60 а обично ми е над 120-130. Главоболки немам ама затоа ушите ми се нон стоп затнати и како низ вода да одам. Ќе пробам со хеферол, мора нешто да пијам за железово инаку другите параметри ми се ок
Мене обично пред бременост пририсокот ми беше 120/75 Отако останав трудна падна на 90/60 86/59 103/70 Катастрофа од кревет неможев да станам омалаксана и повраќав. Сега исто ми се движи 106/65-75 и немам галје. Летам.. За главоболка повеќе течности, лимон.. Нормално е Јас имам мака со нозете, ми потекуват, крстот ме боли. На нозе ич неможам :
Мешиња дали може да се мачка Синопен? Ме искасаа комарци страшно ми отекоа пликови цели од чешањето ми станаа поголеми од 5денарка па дали тенко слојче да намачкам нервоза ми прави. Дали на скрининг кај Димчев ви мерел грло на матка? Јас му споменав денес но не рече ништо за тоа дали дека не се пожалив на болка но нели недај Боже скратувањето на грлото не се осеќа па сега мисла ми остана.Дали си виде со ехото поима немам.За 3 недели сум кај матичната таа сигурно ќе ми мери.Нема да е доцна до тогаш нели? Тогаш ќе сум 23та недела.
Јас еве денес точно 2 недели без чеп. Со тебе мислам дека сме разлика 2-3 дена со термините, јас сум на 8 август. Последно бев на контрола на 21 јули и цтг имав тогаш, таа ми беше последна контрола кај матичниот и тогаш се беше во ред. Следна контрола имам на терминот во клиниката каде што ќе се пораѓам, така е овде. Се надевам се е во ред со бебуш мој, загрижена сум по малку ама се трудам да останам со позитивни мисли. Од денес сум 39 недела. Трпение речиси и немам, сакам да биде што побрзо, таман ќе ме заболи ниско долу, почнувам да се радувам си велам готово тоа е тоа, ама кога ќе помини се разочарувам. Му велам на мм лута сум му на бебево не ме слуша не му се излегува. На пати незнам што зборувам, почнав да не се разбирам самата себе, и мм се чуди не ме сваќа, што да му правам мора да ме трпи џабе му објаснувам дека е нормално ваков однос при крај. Кога седиме дома само викам нешто зборувам, ама кога сме излезени по смирена сум одма. И вчера сабајле имав болки ама престанаја за брзо, и вечерва имав и ми поминаја. Се чудам како може вака ништо да не ми е. Нема апсолутно никаква мака, спијам многу, си шетам, се возам по автобуси, со кола, си готвам, чистам... Исто како да не сум бремена, дури немам мака и со мочкањето на ноќе, станувам по 2 пати да мочкам ретко 3 пати.
@orhideea нема што да се грижиш ако се чувствуваш супер и бебуш си мрда во стомак сепак 39 си од денес, јас од утре, имаме време уште колку и да сме нетрпеливи Еве го моево партал ме прави најмногу навечер, ако продолжи да е хиперактивно навечер и после пораѓај се збогувам со спиење
И моево исто најактивно ми е навечер, и кога ќе шетам. Сабајле бев низ град и толку силно ме маваше долу кај вагината, што мислев ќе излези или сред град ќе ми пукни водењак Сега сакам да си легнам ама седам уште на кревет го гледам како си мрда и не ми се легнува. Јас затоа сега се наспивам да имам сили после. Ама па си велам ако сум и тогаш олку голема спанка свршив работа, е сабајле станав рано и главата ми пукна за спијање, си дојдов преспав 3 сати и се освежив.
Добро утро мами едно прашање дали тоа што јас имам болки од непцата му смета на бебушот значи се скренав од болка ќе се смири пак ме фаќа сега и забот ме боли кога ќе го чепкам со прсти многу ми е страв да не треба сега да се вади не ми е за мене за бебушот ми е повеќе како отепана сум ни спана ни одморена само со болка си викам да влезам во 9ти и нека излегува синко да не го мислам вака
@Belabelinakinder нормално е во бременоста да имаш проблеми со забите особено непцата. И мене ми крварат цела бременост претходно сум имала здраво забало Не се секирај не му смета. Ти ако ептен имаш болки појди на стоматолог.
Појдов ќе ми ми ги исчисти и пак за два дена исто болки невидени мажот ми и тој се нервира не може да ме гледа ваква битно на синко не му е ништо ми олесни малку фала ти јас за мене не се мислам ќе издржам за него ми е срце на мама
Среќен Роденден.Да си секогаш така среќна.Сите желби да ти се исполнат и до година да ви се множи бројот на Родендени со бебуле
@Bebulleee среќен роденден. Се најубаво. Девојки јас вчера имав жолт накај кафеав исцедок. Болки немам, исцедокот нема мирис ама имаше малку поголема количина. Сабајлево пак, ама сосем малку и повеќе беше жолт. Дабростон пијам. А пред неколку дена бев на контрола, се беше во ред, бебето си беше добро. Па сега страв ми е од што би можело да биде вака. Знаете дека имам кламидија. Можно е да е од неа? Да одам на контрола или нема место за паника?
Srekjen Rodenden draga @Bebulleee dogodina uste posreken da ti bide so sincheto vo race. Pozdrav i imaj ubav den. I jas sum stalno so takov nekoj kafeav iscedok,pijam dabroston i progesteron inekcija ednash nedelno i nikako da prestane se mislam i jas da ne sum zakacila nekoja infekcija.