Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Која недела си? Беше на доктор?
    Јас сум 9-та недела. Му се јавив сега на матичниот ми вика можно е кај што се вгнездува плодот да се јави исцедок. Така ми рече и во 5-та недела. Нели сега си е вгнездено? Ме бунат работиве.
    Утре ќе одам да ме види. Ми рече ако продолжи да појдам на одделение. Ама еве денес нема ништо.
    Брусница може да јадам? Или чај од брусница? Склона сум кон инфекции, па уште тоа ми фали сега.

Вчера барав низ мислењава. @LadyC имала таков исцедок. Ако може да кажеш од што беше, која недела ти се појави и како помина. :*

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
    LadyC likes this.
  2. QueenP

QueenP Популарен член

Na pocetokot i jas mislev deka e vgnezduvanje ama sega veke mislam deka e infekcija. Sum bila na doktor i kazav jas imam i cheshanje primiv kanesten 3 vaginaleti i nisto efekt. Vo koja nedela se pravat prvite mikrobioloski?

3. orhideea

orhideea Форумски идол

Среќен роденден бебуле, В година со бебушот во раце ќе си славите :*

Last edited by a moderator: Aug 3, 2017
    Bebulleee likes this.
  4. Ano

Ano Форумски идол

@Bellucci* а за кламидијата ти дадоа ли терапија?

Last edited by a moderator: Aug 3, 2017
  5. fana

fana Форумски идол

Среќен Роденден сите желби реалност да ти станат :*

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас срце крварев обилно 2 недели кафеаво. Имав хематом голем. Еве го син ми до мене здрав и жив. Ич не се секирај, ама следи упатства од гинеколог, јас бев само кревет-вц и не правев ништо. Јадење у кревет ми носеа. Примав 2 пати на ден утрогестан и прогестерон ме боцкаа на секои 3 дена. Од прогестеронот ми се сопре. Биди умна, мирувај постојано и ќе се надмине.
    Со лесно нека ти е.
    Бтв викаат дека плодот се вгнездува дури во 5ти месец, јас прокрварев во 4ти...
    Уште една работа. Јас додека бев бремена се туширав неколку пати на ден исклучиво со вода без шампони за тело по препорака на гинеколог. И не фатив ниедна инфекција. Колку можеш избегнувај ги оти не се баш најздрави.

iki26, Bellucci*, Ano and 2 others like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Посебен пост ве молам модератори не го ставајте заедно со другиот:
    @Bebulleee ДА СИ ЗДРАВА, ЖИВА, СЕКОГАШ СРЕЌНА И ВЕСЕЛА, ПОЛНИ РАЦЕ ДЕЧИЊА И СЕКОГАШ ДОБРО ДА ТЕ ПРАТИ! Среќен роденден мила! :* :* :* :party: :party: :party: :l: :f:

Bebulleee and Chantal like this.
  8. pile30

pile30 Популарен член

:^: СРЕЌЕЕЕН РОДЕНДЕН:^:
    Догодина ќе си дувате свеќички со бебчо.Се најубаво од се срце :inlove: :hug:

Bebulleee likes this.
  9. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Јас немам ни чешање ни болка. Исцедокот е без мирис. Брисевите ги правев уште пред да останам бремена.

@Ano за кламидијата уште не примам ништо. Докторот рече да помине 12-та недела па ќе ги повториме брисевите. Тогаш ако има ќе се лечи. Сега било штетно за плодот да примам терапија.

@LadyC фала ти многу мила за одговорот. И јас не се туширам со гелови. Страв ми е.

Сега се слушнав и со другиот доктор. Пријател е на моите. Вика ич да не се секираш, нормално е. Битно да нема мирис и чешање.

Ano, LadyC and fana like this.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Без гајле. Ќе се среди се. Нека те мазат малце сега, користи си додека си во "блажена" состојба.
    И да. Секад док бев трудна се прашував која е таа блажена да ми је знати? :D

Bellucci* likes this.
  11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Среќен роденден и се најубаво :*

Bebulleee likes this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Слушај си го докторот и одмарај. :hug:

Bellucci* likes this.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Ние сушиме алишта:) Не ми се верува дека дојде момент на сушара да се сушат такви медени алиштенца :inlove: Вечер сме пак на цтг. Незнам зашто секој ден, сигурно од претпазливост. Од возбуда јадев и чоколадо а не смеам :sweat::D едит @Bebulleee се најдобро :f:

ludoto19, Stara, stevemila and 23 others like this.
  14. Seduction

Seduction Популарен член

Смееш мила, јас имам проблем со PUPPP редок случај у бременост и цела бев акни на стомакот, па после се проширија и по нозе, раце... и првото нешто што ми го кажа гинеколот беше синопен да ставам. Инаку мене за чешањето ми помага само еден сапун на база на катранов бор, топло го препорачувам на сите што имате проблем со чешање. 3 пати у ден се туширам со него со млака кон ладна вода и само тоа ме смирува.
    Иначе јас на вториот и третиот скрининг го замолив Димчев да ми мери цервикс , сам тој мислам дека не мери.

stevemila, pile30 and eli25 like this.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Кој е тој трет скрининг? Јас само два правев, еден во 13 недела, другиот во 21 нед.

16. fana

fana Форумски идол

Вo 32рa неделa.

Capricorn Taurus likes this.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Овој не е задолжителен. Тој е повеќе кардиолошки и обично ако има индикација.
    Јас си бев на регулар контрола кај докторката што ме води и само на кардиолошки кај Драшко.

pile30, iki26 and fana like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Не е кардиолошки туку да се направи проценка како се развило ( дали е симетрично), јас бев кај Димчев и не го наплаќаат како скрининг туку како преглед. Ама го викаат трет скрининг. Исто ко преглед-доплер, постелка, плодова , мерки:)

19. pile30

pile30 Популарен член

Точно не е кардиолошки туку обичен преглед со доплер,мерки,плодова вода и постелка.Вчера баш Димчев ни објасни се и дека цената е упола од прв и вториот скрининг.А кардиолошки се прави најдоцна до 28г.н :)
    Сестра ми го правеше кај Димчев и последниот преглед без никакви индикации и проблеми чисто ради мирна глава и од 36та недела кај Симонида во Ремедика зошто таа и ја пораѓаше.Пред 36та не ја примаа ради Неонатологија што имаат само неколку инкубатори.Ова го кажувам што и го кажа Симонида на сестра ми :)

Мене ме смирува многу Бекутан од екстракт од Овес.Не ме чеша нешто многу но кога ќе ме фати се чешам ко шуга.И на сестра ми многу и помагаше овој од Овес во 9ти нејзе ја фати испитуваше и билирубини но беа уредни а чешањето пред породување и исчезна..

Да се намачкав Синопен нерва страшна ме фати но сега со ова ми се смири.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  20. Seduction

Seduction Популарен член

Мила еве ти одговориле повеќе членки, да не се повторувам и јас.

@pile30 супер што си нашла нешто што ти помага (y) , знам како е кога чешањето е неподносливо.

pile30 likes this.