Имам многу течен исцедок може да се каже дека е како вода, искрено загрижена сум. Дали може да е плодова вода и да си тече по малку, а да не осетам? И каква е плодовата вода, има ли некаков мирис поинаков или можеби боја или не?
Не немам по нозете, само на вешот, И неколку пати имам осетено како си течи исцедок по малку, но е само на долниот веш.
Zosto jas pocustvuvav toplicko po nozete kako mi protekuva ne znam navistina dali moze da bidi plodovata voda Neka pisi nekoja devojka ako ima vakvo iskustvo
А имате ли некоја тапа болка во вагината, т.е. пубичната коска? Мене цело време ме подболува доле, како нап некој да имам. И јас имам цело време исцедок жолт, но без мирис, и на секои 3-4 часа менувам дневна улошка. Абе раат да не си за ништо.
@orhideea истото ми се случува последниве нелолку дена, 1-2 пати на ден осекам дека ми протекува на гаките малку ама баш како водичка. Веќе 3 недели сум на утрогестан, ама исцедокот од тоа ми е скрос друг - бел и густ. Утре сум на преглед па ќе прашам за "водичкава". Се надевам не е плодова, прерано ми е, 25 недела сум
Да. Сега при крај па ептен. Јас за исцедокот менував гаќи по неколлу пара иако не беше мн.обилен оти дневни не се препорачуваат нон стоп.
Devojki mozebi ke vi zvuci glupavo i prosto no ova mi e preporaka od ginekolog vo plasticno sise stavete malku jabolkov ocet i topla vodicka istresete ubavo da se razredi i ubavo izmite ja vaginata . Posle toa pak so mlaka voda da iscezni mirisot od ocetot jas ova go praktikuvam ni belo pranje ni neprijatna mirizba ni sekojdnevni vloski
@iki26 Јас имав такви болки дури некогаш беа толку силни да неможам да станам од кревет. Ми се појавија некаде околу 5 месец. Тогаш бев на гинеколог ме прегледа и вагинално ми рече дека не е страшно ми кажа како се вика како појава во бременоста но не ми текнува сега. Ми рече дека кога премногу ме боли да се напијам аналгин.
кој месец си? ако количината на топла вода е бааги треба да појдеш на доктор.Од големо значење е дали бебето има или нема плодова вода доволно
Ne duso jas sum veke porodena 3 godini zboruvav za iskustvoto togash sto go doziveav so plodovata voda sepak ti blagodaram
@Bellucci* & @QueenP, јас имав до скоро крварење. Првите 10 недели беше почесто, а сега поретко, ама го има. Немам хематом и само на еден момент имаше многу малку, минимално одлепување. Не знам од што е, ниту докторите знаат. Велат дека била застоена крв, бидејќи најчесто е темна. Сепак постојано мирувам, утрогестан 2*1 ставам и прогестерон депо примам. Ќе примам до 20та недела.
СРЕЌЕН Роденден здравје, љубов и среќа. Да си го сонуваш животот, а соновите да со ги живееш. Ти посакувам се најдобро
Мешиња здраво денеска. Добро се чувствувам и немам болки во мешето, на 17ти сум на контрола. Но премногу ми се спие, мислам дека душава ми спие, а никогаш не бев спанка баш бев активна цел ден, сега мм се чуди како е можно толку да сум спанка а тек сум 6+3 , утре сум на работа и се чудам како ќе издржам
Тоа се првите знаци на бременост, поспаност, лошење, повраќање.... Чукај во дрво штом ти се спие. Не дај боже како мене и многу други да имаш несоница по цели вечери и денови и тоа до месеци. Верувај нема полошо од тоа.
@Momichka moevo ne e krvarenje tuku samo na brisenje ligavo kafeavo, na gaki nikogas ne sum imala.Mislam deka terapijata mi e dobra 2*Dabroston i Progesteron Depo ednas nedelno, moevo 100% e infekcija sega za sega ke proveram urina dodeka dojdam do brisevi.
Јас колку што знам нема полова инфекција која се манифестира со лигаво кафеаво... Нека кажат поискусните, сепак.
Оооо не би сакала ни несоница, ама и вака не можам не сум способма за ништо цело тело ми е омалаксано. Инаку на мм му се направи херпес на устата денеска не е опасно ништо така?