Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Bebulleee тетуле наша:inlove:, најсреќен роденден, да си ни здрава, жива, весела и потопчеста:$. Годинава од меше доби честитање а в година со прегратки и бакнежи:inlove: и секако мешање со малечки прстиња низ шлагот:lol:
    Те сакаме тете:^::^::l::l:

На ludoto19, Bebulleee, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Девојки дали знаете нешто за поврзо породување ко ќе влези во 9ти месец некои викат појќе пешачење појќе движење

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    @Martina1993 Нa интернет сум читaлa јaдење урми, aнaнaс, чaј oд лист oд мaлинa, секс... не ми текнувa другo aмa не знaм дaли пoмaгa ствaрнo :|

На stevemila и iki26 им се допаѓа ова.
  4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Мешиња дали ви се случило ова? Седам и наеднаш почна да ми шетаат партали пред лево око и одма ко сенка неможев да фокусирам лево не гледав скоро ништо да читам неможев.мм мери притисок 115/65 ај и шеќер мајка ми има апаратче за мерење искочи 7.1 но пред тоа 30 мин.јадев лубеница може да беше висок од тоа по 1ч.6.5 ми беше.и притисок 100/60.За кратко почна да ми трне левата рака по 2 мин и устата носот образот забите се од левата страна ми трнеше.Ова ми се случи пред 1 год.еве и денес пак но се уплашив ради бебе...Со срцето сум ок...дали времево дали притисокот незнам но многу непријатно ми бесе.Аспирин и Б6 се напив таман и време за Аспирионот ми беше воздух ме фати на балкон ветренце и ми се поарно...Дали на некоја и се десило ова во бременост.Ве молам за искуство;(

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Фала ви на сите мешенца, да сте здрави и живии.. :hug:

На pile30, pandelka, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мене пред бременост и само еднаш во бременост ми се случи вака. Кај мене обично од дехидрираност е. Скоро ми се губи видот од светлина, одеднаш ме фаќа жештина, па како ми се лади телото од потта ми станува звежичко и ми поминува. Ама откако ќе се изнапијам вода.

7. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Мене пред неколку недели почна да ми трни малиот прст на едната рака. Си викам што ми се укочи сеа?.... па тој до него, па средниот, па сите, па цела дланка и ме фати паника, викам готово инфаркт. Па лицето, устата.... паники. Среќа моите беа на гости, па смири се, па шеќер и вода. Се измив во вц, се размрдав, ми пушти. Проверив срце, шеќер, притисок, се. Толку беше. Дали ми се споиле жичките?! Дали притисокот и времето надвор.... незнам. Помина и толку. Се надевам нема да се повтори.
    Денес пак ми се споија жичките, ми се стемни, се измив со ладна вода, пуштив клима директно во мене и помина. Жешково не ни оди во прилог. :hug:

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  8. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Срце пијам многу течности.И јас се замив лице со мало амоњаче држев ладно на главата и убаво ми беше.Се мислам дека ми е од времиштево и мм се жалеше денес на вртоглавици ај на него и од премореност му е 12ч.беше на раб.а јас сум дома само навечер касно шеткам...и лани мислам од умор ми беше..зошто се испроверив себеше уредно.Ама прв пат во бременост ми се деси и страшно се уплашив :worried:
    Фала ти на одговорот :*

Точно и јас мислам декае одвремево се...зошто се сум ок а еве по втор пат ми се случува ова за година дена.Ај тогаш од умор а сега си одмарам по цел ден дома.Прво лето да сакам да заврши побрзо а едвај сум чекала лето но бременоста некако не ми е на иста бранова должина со времево :) а за некој ден во 6ти влагам...Господ да не чува само сите.

Последна измена од модератор: 3 август 2017
    На Leo_29, kukla21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.932
    Јас мислам дека е паничен напад.Ми се случи и мене скоро, цела недела се нервирав пред тоа и таман се опуштив ми се случи истото што го имаш опишано погоре,почнав замаглено да гледам,како да ми трепереше пред очи,трнење,гушење,мислев ке умрам.Траеше оклу 20-30 мин и потоа помина.Мислам дека е последица на акумулиран стрес. Хормоните лудуваат.Опушти се не е страшно тоа.Не мисли на тоа и не читај по интернет.Се ке биде во ред.

На Leo_29 и pile30 им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So zadocnuvanje,Sreken Rodenden.Ziva zdrava,srekna i vesela.Dogodina si maloto sonce da duvate svekicki:hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Здраво женски :) Јас сум нова кај вас конечно после 2 ипол години обид за бебе и после неуспешно инвитро и инсеминација вчера ги видов долгоочекуваните 2 цртки:D И тоа природно додека се спремав за хистеро месецов и нареден инвитро. Е сега сабајле бев на преглед се виде точка на ехо потврдија бременост но докторот ми кажа дека за 5та недела (7ми ден ми касни) требало точката да е поголема... наредна недела пак контрола да види дали е касна овулација само или има проблем у развојот на плодот. Ваши искуства?? Ќе полудам до наредна недела... ви благодарам однапред

На Pleiada, spirkovski, lalapo и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Честитки мила на бременоста да имаш лесна и школска, немој да се секираш и да си правиш стресови. Јас со позитивен тест и пет дена задоцнет циклус кога отидов немав ни кесичка само задебелен ендометриум и од памет ме извади докторот , па еве го синко спие до мене. Со лесно и само опуштено, уживај во најубавиот период кој допрва ти доаѓа :*

На lalapo, stevemila, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Добар ден мешиња. Ние завршивме со преглед сабајлечки. 37+1 плодова вода доволно и бистра. Постелката измеѓу втор и трет степен. Бебе големко одговара за 38+ според мерки тежи 3300 гр. Имам најоткачено цтг :D пулс на бебе од 140 до 180 болки и контракции од 20 до 80. Докторот рече едноставно многу активно бебе, нема простор за грижа. За неколку дена повторно на цтг, и така ќе си тераме дур не реши да не запознае :D :l: :inlove:

На barby, Ano, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да се знаеше кога точно било зачнувањето се ќе беше полесно.
    @danichap скоро имаше вакво искуство - сигурна сум дека ќе ти пише.

На Capricorn Taurus, karibian и *Milicka* им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Во 5та недела кај мене ништо не се виде. Јас мислев дека сум 7ма уствари, ама не одговараше за таа недела и добив сличен одговор како твојот. НАжајважно е да е точката на вистинско место, што кај тебе е случај и бетата да расте. Недела покасно кај мене имаше веќе срценце и мерките одговараа на 6+1. Ќе биде се во ред, гали мешето:inlove:

На mal.ecka, ludoto19, Chantal и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас не ни појдов на 5та недела за плодово кесе дали има дури на 7ма недела и неколку дена прв пат појдов и срце и се си слушнав колку повеќе одиме толку повеќе се загрижуваме јас си реков уште тогаш знам дека некои одат си реков во ред е се шо барам без гајле биди сии!!

На mal.ecka, stevemila и *Milicka* им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    И кај мене 5та недела се гледаше тооочкиче. За 2 нед. ми закажаа за срцева акција. Рано е да ти каже дека може заостанува со раст, глупости. Тебе сега ти останува да галиш меше и мораш :!:да мислиш позитивно. Те сфаќам, може бев бетер, верувај тој период (иако мн. рано) размислував за количка, алишта , пол, итн..

На Naturel, mal.ecka, ludoto19 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ете ка Бебуле на рапорт. :$
    Денес се видовме со синко. Напредни сме за +4дена..
    Докторот рече личел на таткому |( Аха секако!
    Џабе го носам 9месеци :!::rofl:

Му кажав дека имам како стегање во матка и некогаш бодежи вагинално па цервикс ми мереше 4,4см (Кога прашав колку е, ми одговори:- Еден километар :rofl:)
    И така мами среќна сум! :hug:

На 0ли, Naturel, Mari* и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мами ние од денес 36та недела, официјално го почнуваме 9ти месец :inlove: , утре сме на цтг и така :)

Иначе мислам @Ano ти ме прашуваше за камерата од али експрес, но јас изумив и денес кога ја видов ми текна.. се извинувам :$
    Еве слики... само кутијата не ја најдов :| 20170803_124821.jpg
    20170803_124805.jpg

На Ano, ludoto19, Melinda85 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Честитки со лесно да ти помине бременоста. Ич да не се грижиш зашо може да е прашање доцна овулација.:*

На *Milicka* и eli25 им се допаѓа ова.