Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мислев линкче од кај сте ја нарачале. дека испитан продавач. ако имаш можност пушти ми.

На Maeve му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Здрaвo мaмички, ние денес пaк нa кoнтрoлa, oд нaреднa неделa пoчнувaме пoлекa пoлекa и сo редoвните цтг. Цервикс не ми мереa, aли зaтoa ми рекoa декa дететo ми е кo зa 33 неделa нa килaжa, т.е. 2 и 200, a сaмo пред еднa неделa нa Гaк, ми рекoa декa е нoрмaлнo рaзвиенo и декa е суперишкa гoлемo скoрo 2 и 400... Си се изнaсмеaв нa денешните мери, oчекувaв вaкa дa ми рече мaтичниoт.. Плoдoвa вoдa истo ми рече нaмaленa е, aмa имaлo дoвoлнa кoличинa..
    Прoстoр зa пaникa и стрaв немa, пoлекa пoлекa се ближиме кoн деветти месец и кoн целтa..
    Мaли мaлу пoслaбo клoцкaвo спoредбa сo пред двa-три денa кoгa мислев низ пaпoк ќе ми излезе уште мaлце :D:D
    Единa мaкa ми е жешкoвo, дo тaa мерa шo и мaлoвo oд шo ме притискa, дури се гушaм.. :sweat::sweat:
    Али ќе изгурaме уште мaлце, не се oткaжувaме ние, упoрни сме!

На ludoto19, Вереничка, Melinda85 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.952
    Ели ноќта пред да се породам бебушка беше премногу активна. И додека лежев на ЦТГ пред породувањето тоа си лупаше како абер да нема за излегување.

На Seduction, orhideea, Igle и 2 други им се допаѓа ова.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Фала ти многу на одговорот ми даде надеж :* таман се израдував и некако докторот кога спомна може не се развива плодот ако не е касна овулација мислев ќе се онесвестам. Ми даде криноне ич не ги сакам нив ама сум морала за подршка да ги пијам.. останува само да чекам до наредна недела. Инаку многу сум уморна само спијам имам малце болки и градите ме болат ужасно. Ама не се жалам толку време чекав на овој момент мислам дека се можам да издржам :D

На ludoto19, Seduction, ma4e1311 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Те пaзи дедo бoже трудницa си, не се секирaј се ќе биде вo ред следнa неделa ќе видиш. Oдмaрaј се, сите тукa нa пoчетoк бевме спaнки и сo бoлки aмa ќе пoмине зa некoјa неделa. Сo леснo некa ти е и дoбредoјде вo нaјубaвaтa темa :*

На karibian и *Milicka* им се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Л
    Леле и јас одма после 2те цртки израчунав кога е краен термин, гледам бебешки работи абе шо да ти кажам. После толку време чекање за овој момент незнам што попрво да направам.. а ти дадоа прогестерон да примаш? Мене ми рече морам криноне гел и витамини само.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Кај мене откако влегов во 9ти е активен секој ден постојано.

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nie samo so se vrativme od Stip.Malata e super.Porasnala,1300gr e.Premnogu aktivna,noze na vrat stavase.Racinja ni mavase,prsti cicase,glava si drzese.Epten sakase da se pokaze fraerka:DKarlicno e uste.I bas kaj so mislev deka i e glavceto,kaj papokot dr vika tocno tamu e.A so nozinjata mava dolu i zatoa me boli.Cerviks 27 i nesto.Minatiot pat bese 28.Dr e prezadovolen,so ogled na mohara situacija.Prasav za inekciite za zreenje na pluka,kaza rano e i toj ne gleda indikacii deka ima potreba za sega.Odmor kaza ne.Prasav za bolkite kaj koskata na zadnikot,rece sekako ke boli,ako ne boli nema da ima bebe.Bolkite se zrtva za sekoja majka.Rece odis nakaj celta da se guskate:inlove:Sega sum tocno 70kg.Prethodniot pat bev 63

Edit: Ponapredna e za cela nedela plus.Prasav dali moze prirodno da se porodam.Rece ne mi preporacuva.Taka da ostanuvam za carski

Последна измена: 3 август 2017
    На ludoto19, Stara, 0ли и 16 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.710
    Допаѓања:
    40.086
    Мешиња ние денес бевме на тој преглед во 32 недела и тек сега ништо не ми е јасно. Според последна менс. терминот ми е 14,15 септември, на вториот скрининг покажуваше 21 в. термин, а денес 27. Кој датум да го земам како веродостоен не знам. Инаку бебушка е супер, сѐ е добро, приближно 2 кг е. Контрола за 1 месец кога ќе сум 36 н и тогаш брисевите рече ќе ги земе. Му спомнав за цтг, кажа ќе видеме за тоа јас ќе одлучам. :^) Кога ви ги земаа брисевите вам? И на цтг сите ли одете во 9ти месец? Многу се нервирам, многу работи ми останаа неодговорени.:( Битно бебе е добро.

На ludoto19, Stara, Вереничка и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Јас на цтг првпат отидов во 36+4, немаше потреба порано, исто брисевите ми ги земаа во 36та недела, а за краен термин најубаво ако си имала редовни циклуси да си сметаш според последниот циклус :) мене така сите ми сметаат, сигурно според големина се смета ако се нередовни циклуси и таа пресметка е полабилна па не и се секирај ако варира :)

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А зошто да чекаш до 20та недела?! Јас во 11 примав терапија за кандида.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.710
    Допаѓања:
    40.086
    Немам редовна менс. На почетокот бебето назадуваше со 1 недела, а сега со скоро 2.

13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас утре ќе одам за брисеви 35 недела сум. Цтг правев пред 4 дена заради шеќерот.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Сигурно не назадува туку си е таман според неделата во која е, само што не знаеш која недела е точно... не се секирај, плус ја за тежина кога веќе стинува над 2200 не ни прашувам, што поголемко расте толку потешко е и да се погоди точно колку си тежи, варијацијата станува +/-300грама. Мене последно во 36та докторот ми рече 2900 е и од отогаш не сум прашала ни ме интересира, да се роди живо здраво, а за килограми ќе си качи макар се родило и 2500 :)
    А според тие другите мерки што пресметуваат недела (должина на главче, фемур, меше - мислам два милиметри да утне и со курсорот да фати порано или покасно и ете ти разлика во една недела...) - јмоето на некои мерења одговараше за недела поголемо - нема шанса, зошто знам кога е направено :?::lol:

На ludoto19, Вереничка, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    @forumce обично се смета по последна менст. Брисеви земав околу 30 нед., за стрептокока во 34,35 ми рекоа оти царски само тој треба. Брисевите регулар 35,36 та се земаат . Цтг почнав од 35 нед. Обично од 36та се почнува.

На Вереничка, fana, Ano и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Не се оптеретувај со краен термин. Ќе те пратат, а бебе само ќе си каже кога е спремно за излагање. Брисеви правев минатата недела на точно 34 недели. За цтг уште не сум закажала. Планирам да закажам за на 15 август 36+некој ден. Последнава контрола си беше супер, плодова цода доволно, малку лакуни само на постелка имам. Утре ќе земам резултат од трансфузиологија па може ќе примам некој клексан. Слушај си го докторот ќе ти каже кога е време за цтг. Ако нема индикации за порано после 36 почнуваат.

На Вереничка, forumce, Igle и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @Momichka Нема потреба да чекаш 20недели.
    Јас примав вагинални за Кандида :)

На fana и Momichka им се допаѓа ова.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Да, тежината се пресметува со коефициент од сите мерки докторот ми рече со отстапка од 10%. Баш прееска кога му го мереше ноџето испадна доста помало и немаше логика бидејќи другото се му беше понапредно. Потоа пак проба и испадна точно 37+ вика ми мрда многу затоа не го фатив како што треба. Милиметри се во прашање :) па и да е помало бебето ќе си порасне не се грижи @forumce Инаку јас терминот секогаш го зимам тој според циклус. Според ехо на секој преглед е различен.

На Вереничка, Seduction, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Ми рекоа не смеам да мешам утрогестан вагиналетки за поддршка со вагиналетки за кандида.
    А заради крварењето, ќе примам утрогестан + прогестерон депо до 20 недела.

Последна измена: 3 август 2017
    На Bebulleee и stevemila им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.710
    Допаѓања:
    40.086
    Наредна контрола сум на 4 септември, тогаш др си доаѓа од одмор, но јас тогаш ќе сум 38+ според последна менс. Инаку и јас оние мерки на глава, меше, фемур ги земам со резерва, оти никогаш не се поклопуваат. Исто и тежина, на 2д ехо ми покажа 1968гр, а на 3д со 100гр помалку. Матичниот секогаш се раководе според ехото. А и јас, дека имав доцна овулација и од прилика знам кога е зачнато. Ќе почекам уште 1 месец, па да видам што ќе каже докторот, ако не излезе малечката до тогаш.

На kukla21 и Igle им се допаѓа ова.