Два дена како навечер ми се лоши и повраќа... не доаѓа до повраќање, само го имам чувството...устата ми се пресушува и многу сум жедна... само навечер вака... не се грижам многу, но што би можело да биде?
Јас денес си добив антибиотик Цефалексин од 500мг 5 дена да пијам и тоа 2×2 на ден. Во урината имам 2 плуса. Ми рече подобро да пиеш 5 дена Се миев со камилица но не ми помогна. Што се мора,мора се
Добро утро мамички, сега сме 6+5 и настинав страшно носот ми течи и фрлото ме боли забележувам воспалени ми се крајниците со гнојни кеси. Помош што да правам ќе се удавам во шлајмови.
Ти препорачувам да направиш. На последната проверка кај мене во урина пишуваше бактерии доста. А уринокултура испадна стерилна.
@kukla21 ме замисли. ќе се консултирам и со друг доктор. искрено и мене ми е шубе. читав има диети за кандита, ама оваа тешко да ме напушти со овој иминитет
За шлајмот можиш хебион сируп тој е на природна база. И јас настинав многу на почеток на бременоста и го пиев за шлајм. Другото ќе помини со капки за нос и лечење природно
Termin e onoj koj ti e kazan koga prv pat e izmereno so srceva akcija. 6 ili 7 nedela. Nema menuvanje. Na ctg odev od 8mi a vo 9ti dva pati nedelno. Bris samo za streptokoka i toa negde vo 9ti mesec
Се видовме денес со малечката,поспана беше како мајкае Некои од мерките одговараа за 20 недела а јас сум 21...докторката рече се е во ред со бебјиот. Постелката ми била многу ниска...такво ми било носењето.Ми предложи појас за трудници во понеделник ќе го земам.Искуства???
Тогаш кога прв пат го слушнавме срцето кажа само дека е 1 недела назад, значи 21 септември. И јас тој датум си го кажувам. Ама ете тој според ехо гледа секогаш. До пред месец, два сѐ си беше добро и си одговараше бебе на таа дата но во последно почна да назадува. Јас сум 33 + , а др ме води како 32+. Инаку постелката ми е 1 степен на зрелост, си видов во картонот. Ако не го прашам др или не видам што пишува, тој нема шанси да каже ништо. Само добро е сѐ, објасни бе човек како е, што е.
Постелката може да се качи , мене ми рекоа исто демек ниска ама др. што ме води во ремедика рече дека до 28ма се мести и тогаш се кажува ниска/висока, а потоа ми се качи стварно ептен горе.
Ја прашав дали треба да лежам,одмарам,рече дека не треба,такво ми е носењето,немало врска со работата и движењето,ми предложи појас,не кажа ништо друго.Можеби не сакаше да ме исплаши ама јас се изначитав глупости.