@mal.ecka не читај. И мене ми рече да не лежам, дека може ќе крварам итн... Заминав на др. мислење немаше врска
13 3+ веќе неколку дена осеќам благи пецкања во стоамкот и осеќам како да ми се растегнува ептен благи како да кажам болки растегнување и кратко трајно ама неколку пати во денот си викам најнормално е оти веќе почнува стомакот да се шири матката и таа рано е знам за да ги почувствувам движењата ќе си почекам уште неколку недели... Главоболки имам одвреме навреме и поскали се заморувам ко ќе се качувам почнав да избегнувам горе долу да одам мачнините не ми се како порано прекинав со повраќање ама пак гадење имам одвреме навреме... Неможам воопшто да јадам и постојано само жед чувствувам ( од жешково) Се познавам веќе дека сум бремена почнуваат гледам роднини пријатели комшии да ми се пулат во стомакот ама ретко кој ме прашува скоро никој ( незгодно му е оти еднаш миссед дека имав и незнат како да прашаат) Почнавме на најблиските да им кажуваме пошто нема шо да се крија веќе се познава... Ве гушкамм и ви посакувам пријатен викендд <3
Искрено исплашена сум,таа не ми спомна ништо такво,не мислев дека има простор за паника,ама кога читам за крварењево се плашам,контрола ми закажа ма месец како нормална бременост,за колку време се повлече постелката кај тебе??
Немаше врска, не ни беше толку ниско. Затоа бев на 2ро мислење оти одма исто ко тебе направив филмови. Инаку не се секирај има некои што носат ниско не е страшно
@mal.ecka jas imav edna koleska i edna prijatelka so go nosea mnogu nisko od pocetok do krajot koleskava idese na rabota 1 nedela pred porogaj zamina na bolovanje bez nikakov problem si se porodi vikase doma ko ce si pojdam posto na rab sedese baska od pojasot sto go nosela odmarale poveke lezela doma ne rabotela, a prijatelkava bese nonstop doma i si odmarase i ko znam bas na krajot pred das e porodi leto deka bese i izleguvavme navecer ama malku setase umereno i si odea doma ili ke sednevme negde i si sedevme za da ne dvizi mnogu.. prasaj si i drugi moe mislenje e deka samo panicime za gluposti i taka komplikacii si pravime samite po mene si znam opustise gospod neka klaj raka samo kaj e toj nikoj ne e.. opustisi se
Togas toj termin sto ti go kazal si e, posle se sledi kako se razviva. Ako celo vreme se menuva terminot nema da se znae bebeto kako se razviva za vozrasta koja e. Ne e nisto strasno ako e ponazad 1 nedela
Женски, јас сум 11та недела, и во последно време ми се јавува секој ден, во рандом период како забрзано чукање на срцето одеднаш, некогаш и после јадење. Не знам дали треба да се загрижам....мада и уште пред да дознаам дека сум бремена имав вака забрзано срцебиење што ми беше и симптом дека може нешто има, ама малце се загрижив, дали некоја може го искусила истово???
@Rose-tulip Во некои денови имало кај мене. Нормално е. Или кога ќе си легнев ќе почнеше брзо да ми чука. Некогаш и тешко дишев. Се тоа е дел од бременоста.
Чудно, зошто и мене доторката ми кажа дека може да се крене. не се сеќавам до која недела, ама може. не ме натера да лежам, ам ми препорача барем по малку во денот со крената карлица на перница да сум. И си се крена и кај мене постелката.
Овде во Германија за Кандида препорачуваат само пиенје на Кефир тоа е врста на јогурт и многу помагала
Знaете кaкo се жaлев декa мaлoвo слaбo клoцa? Епa се препнaв влегувaјќи дoмa, среќa рaкaтa ми зе зaглaви нa квaкaтa, пaднaв нa кoленo и лaктoт, ми се клизнa стaпкaтa уште тoлку изгубив рaмнoтежa и пaднaв стрaничнo нa левиoт кoлк, и сo глaвaтa треснaв вo ѕид.. стoмaкoт мислaм не гo удрив, a мaлoвo си мрдкa целo време, не oсеќaм никaквa бoлкa зa сегa.. немa пoтребa дa пaничaм, нели?
Само што се вративме од контрола од ск. Бев на прво цтг мирно е иначе сум 36+2 но ме води како 37 синко е поголем. За две недели качил скоро 500гр. Иначе за порагај изгледа царски оти имам полип и синко со папочната си игра и се замотал околу врат. Убав тој денес беше многу активен само клоцаше
Штом немаш болки нема место за паника. Имаше неколку членки што имаа паднато ама се беше во ред мислам @Вереничка беше една. Плус штом и бебе си е активно се е ок.
Добар ден мешиња Како сте на ова жешко, како поднесувате? Не е добро времево, не можеш нормално да функционираш, ако одиш некаде само сабајле рано или доцна навечер, ама ми се чини дење ноќе е топло Јас само се разладувам, клима, вентилатор, коцки мраз, се мијам со вода и се така по ред. И јас бев на тој преглед и исто како и @forumce цела сум во прашалници. Од старт некои се сеќавате, ме водат една недела назад. Ама овој пат ништо не ми е јасно, излегов незадоволна. Мереше матичната, рече се е добро, постелка, вода, проток, главче добро, ножиња, и вика стомачево како за 31ва( а по ехо веќе ме водат 32ра, ама по менструација сум дури 33та ..ама речиси заборавив на тоа, така ми рече д-р што ми ја води бременоста, да си рачунам само по ехо затоа што од старт е така покасно сум зачнала) Ама сепак ова 31ва стомачето излегува значи две недели назад, дури дома се сетив на тоа. А д-р рече не можела убаво да земе мерки не било наместено демек поради тоа така и излегува инаку нема простор за грижа. Го заврши прегледот со зборовите дека сме супер и да не се грижам за ништо. Кога ја прашав колку е тешко бебето ми рече околу 1700-1800. Ама така си кажа ноншалантно и толку. Немам никаков извештај да видам И сега не знам дали е тоа добро или не? Некоја кажуваше некое мени за раст на плодот? Тие што знаете на Битпазар, пластичарска, кои се тие продавници за бебешка опрема и за облека? Често слушам од пријатели едно друго купиле од таму. А и знам некои од вас одеа таму. Па да ми кажете кои се тие продавници точно, каде се наоѓаат и дали знаете од колку работат? Да не лутаме, жешко тешко и таму гужва па да знам точно каде одам. @Maeve Јас паднав по скали се отепав. Но не го удрив стомачето. Се беше во ред само се слушнав со д-р рече ако немам болки ако не сум го удрила стомакот се е во ред бебето си е секако заштитено. И немаше никаков проблем. Освен модри колена и скршени нокти Со помин и кај тебе Гушкање за сите
Продавниците се после полициската станица на таа улица имаш карамел, а&м бебето. Јас одев во а&м во недела од 8до 2 работеа.
Јас бев минатата сабота. Конкретно во Caramell и Bebetto. ги има на ФБ, можеш да видиш за работно време. Инаку двата дуќани се кога одиш низ битпазар до крајот, го поминуваш женски, Bebetto е одма десно во зградата, а лево по улицата нагоре е Caramell и A&M. мене во вториот не ме пуштија, наводно само на големо работеле. Ианку цените не се ниски, ама многу убав кавалитет се производите и има избор.