Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас на почеток воопшто немав сила за ништо што целосно престанав со физичка активност.
    Претходно вежбав 3-5 неделно, и кога останав трудна само спиев, лежев. Енергија за ништо.
    Нормално е, ама тогаш можев да се качам по скали, сега од зборување се задишувам. :D
    Смешно ама и од само дишење се задишувам, а и се чудев на другарка ми кога она така ќе се задишеше.

2. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро ве најдов девојки, мн. ми недостигавте.ние вчера се вративме од одмор, не беше како што очекував дури и малку разочарано се вратив но барем поминавме без поголеми проблеми, живи и здрави се вративме и едвај чекав да седнам да читам што се случувало. Прво дефинитивно едно големо НЕ за трудници и мајки со мали деца во Лименарија Тасос, никогаш повеќе а останатотот, сите што немате проблем во бременоста а имате финансиска можност да одите на море пакувајте куферите и фаќајте магла но некаде блиску и од вода да не излегувате :D , мн. се бањав и на мене и на бебчо ни беше мн,убаво во вода, и не се плашете ништо лошо неможе да се деси доколку се внимава, сега да им честитам на новите идни мамички и да имаат мн. лесна бременост, а останати коментари одкако ќе прочитам се што се случувало изминативе 10 дена :lol: се надевам се се убави вести, а да веќе сум иначе 29недела со голем мешко и почнува паника да ме фаќа, ве бакнувам сите :*

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ете така да си знаат сите :)

Прикачени фајлови:

На Lepaaa, TSS, ubavka1 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утро драги феминки како стее ми денеска расположени... еве ние со бебушот мој работно иако рано од сабајле малку :puke: ама тоа е слаткоо... ви посакувам убав ден на сите :hai:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро утро и од мене, јас убаво се наспав се...ама некоја мрза ме држи од сабајле :D

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене! Јас исто како Сноу, се изнаспав здраво, ама сум мрзла и пол. Одвај седнав во кола, одвај се довлечкав на работа, одвај седнав на биро, и од што ме мрзи уште кафе си немам направено. Неверојатно колку ме мрзи! Садовите дома од ручек ми останаа од што ми се спиеше, сабајлево само ги погледнав и им се насмеав. Жити домаќинката! :rofl: Дали дека неколку ноќи не спиев како што треба, и организмот ми бараше надокната. Денес иста песна, може и требаше да останам да лежам денес. Вртоглавици имам од што се осеќам без енергија. Мислам дека е од промените временски надвор. Попладне ќе одам дома да средам, и пак јово на ново уште една тура спиење! :lol:

7. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Добро утро и од мене, иако не ми е толку добро, мене пак ме убива главоболка откако станав, а за мачнини да не зборувам(мислам дека бебуш ми седи на желудник :sweat: Ви посакувам убав ден на сите мешенца :inlove:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Приметувам, доста слични денови имаме труднициве....дефинитивно времево влијаа на нас. :lol:

На dzanina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    добро утро и од мене мешковци. ние уште си лежиме се галиме со дундава..:)
    јас пустата од што сум толкава мрза два дена по ред ручек нема ххв... јајца у различни варијанти:) домаќинка и пол :)

10. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro i. od mene znaci cela nedela mi se losi epten ama denes kako najpojke lugeto so pominuvat pokraj mene mi mirisat neubo na rabota sobata kaj sto rabotam pocna da mi smrdi Abe se mi smrdi ne mozam veke da izdrsam so losejnevo ufff uste kolku ima Do 8 avgus tesko mene :(

На sonja1981 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    аууу иста сум и јас работам со народ... сите ми смрдат поготово кога некој ќе се натумка со лук :puke: ми се гади.... само што јадев и тоа на сила.... немам воопшто апетит не знам шо ке праам ни овошје ми е овошје ни салата ни ништо... уште не сум ги купила тие шумливите. прегназон...
    8 ми август ти е контролата ли... јас треба после 10 ти август

12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    ne kontrolata mi e 7 avgust trebase 8 da bidi ama pobarav porano oti 8 avgust imam odmor pa imam rezervirano karti za mk pa zatoa cekam so dusa da dojdi 8 avgust konecno da se odmoram oti stvarno ne mozam poveke :(

13. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    девојки ај вие што сме блиску со неделите барам ваше мислење, на контрола бев во 27н4д пред одмор, сега сум 29н5д по правило треба да одам меѓу 30-31недела, а после тоа од 34-35 бар така сум одела со првото, е сега докторката ми оди на одмор на 29ти, и незнам дали да одам сега во петок (значи нецели 3 недели ќе има од претходниот)или да ја чекам кога ќе се врати на 12ти(да не е мн. касно). ми е страв да не се фатат мн. блиску прегледите. помош

14. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    И мене слично ми се фаќа...ако одам сега ќе биде на 3 недели, а ако одам после нејзиниот год одмор ќе ми се фатат 5 недели, така да решив ќе одам одкога ќе ми се врати гинекологот. Него сакав друго да ве прашам да поделите искуство што пиете при намалени вредности на еритроцити и хемоглобин, поздрав мешиња!

15. sonja1981

sonja1981 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo nova sum na forumov i da ti kazam ne si edinstvena na koja se i smrdi,od se i se gadi,jogurtot mi ima vkus na krava bljak,pospana sum,se zamoruvam brzo,so lesno bremenosta

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    здраво sonja честитки за бременоста.. која недела си... иначе за гадење за мирисање пффф ќе намирисам уште од километар далеку... со лесно и тебе бременоста поздраав :hai:

На sonja1981 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.103
    ако ти е шубе оди си сега па кога ке се врати од одмор пак ке одиш.јас така направив минатиот месец.бев на 10ти јуни на редовна месечна контрола.па дрката заминуваше од први јули на одмор и ме закажа на 24ти јуни пак да одам значи поминаа само две недели од претходната контрола.и сега кога ке се врати на 23ти пак ке одам 31ва недела ке сум.поарно оди сега оти многу време ке помине дури да се врати ,јас не би била мирна.

18. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Одамна ме немало во темава, поздрав до сите мамички и идни мамички кои очекуваат една убава вест :hai: .

Ние мислиме дека сме подобри, слава на Бог. Малку поминаа мачнините, сега само се наутро и повремено навечер. ПОлесно се дише, верувајте :whew: .

Знам дека скоро сите маки си мачиме со хемоглобинот (мислам дека и мене ми е намален, зашто ни јадев изминатиот период ништо, ни пиев) и што прочитав и вистински многу се зачудив од делотворноста на какаото. Какаото имало многу повеќе железо и од спанаќ и се’ друго. Ако можете да пиете, не би било лошо.
    Инаку ние почнавме повеќе да си пиеме какао, па ќе видиме резултати.

Уште нешто од искуство.
    За киселини во желудникот ништо не ми помага, ни сода, ни ништо, колку морковче. Едно мало морковче си грицкам и за пет минути нема ништо, ни к од киселини ;) .

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас каква тежина и болка имав вчера ненормално нешто. Не можев никако да се наместам да спијам и при превртување ептен ме болеше стомакот. И бебето мрдаше 200 на саат некои си 3-4 часа, па си заспа. Еве го денеска пак нешто се бунтува последниов час, изгледа се наспало добро од вчера :))) Ако ми продолжат болките вечерва кога ќе легнам како вчера ќе си одам утре на преглед, што е сигурно сигурно е.

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) добро ни дојде сонја ти посакувам лесна бременост