И мене ме фати твојата еуфорија. Ако можеш да го убедиш сопругот да не чека дома мекици, таман се ќе исчистиш и средиш,лом ќе ти се направи. Ќе се пушат цигари, садови за миење,може да се извалка нешто. А ти кога ќе дојдеш ќе сакаш се средено да биде. Пак како си сакате,ова е моја добронамерна сугестија.
@iki26 џабе. Веќе се спрема тој Ама ми вети дека ќе викне некој за генералка . Од истите причини нејќам дома, иако има доста место. За садови изнакупивме од Џамбо се за една употреба, со шведска маса.
Што убаво срцка значи колку брзо поминува времето. Уште малку гушки со бебчето Мене ме фаќа трема иако уште 3 недели има. Со лесно само. Ние за мекици се договоривме некој кафич или кафана дома нема шанси.
Јас све си спремив само со жешково не мојме да издржиме докторот ни рече имаме болки ама не сме отворени сега само то го чекаме
@eli25 Ситно броиш ти Ајде ќе сукаме некоја пица за синко Јас едвај го преживувам пеколов, жешко ми е, само се потам уф, едвај чекам да дојде есен ,не можам на лето не функционирам и онака не па трудна. Неделава ми се враќа гинекологот од одмор, ЕДВАЈ чекам да одиме да го видиме малово шо си праи Уште ме мачи, пак сум со мачнини од сабајле, ама тоа е ќе издржиме Таман ќе ја удриме 11 недела на преглед, уф минутки бројам до прегледот Инаку како се справувате со негативни мисли и страв од нешто лошо Јас лоша вест слушнав за сосема трета личност, прво покажало срценце после во 10та немало Па се некои црни мисли.... Уф, за ќотек сум знам, ама плус хормоните многу ме удираат некако на тага, си плачам безвезе лошо се осеќам, па и ова капак... Прва бременост стравој милион
Нема проблем за тоа сме тука. ајде уште малку па ќе се дружиме во темите бебе. Шеќерот ќе го оставиме во минатото
Дали имате/имале чат-пат доле вагинално на моменти ко да ме тегне нешто надоле !!! Не е болно секунда трае но ноќеска така на два пати и еве сабајле откако сум станата исто на два пати и трае околку 5 секунди.Дали плодот тегне? Или мускули лигаменти што се тегнат па реглектира штипкање? И крстот(опашката) ме боли неможам да седнам ни на меко ни на тврдо. Од денес влагам во 6ти месец Господ само напомош на сите...22+ @eli25 аиии мајче убавини со лесно да биде се.Сигурно измешани чувства и спремање домче но за арно кога е се е лесно
@ludoto19 ти па ич не ми личиш за паника. Ќе те утепам. Мисли позитивно ( кој кажува де). Лоши работи се случуваат недај боже цело време. Ти само гали меше и мисли си на бебушко @pile30 не се секирај за тоа , ништо страшно. Која недела си?
Јас имам нешто слично, а и тука сум блиску колку тебе, отидов на дежурен, зашто два дена ме штрекаше. Излезе дека нозете му се доле на бебе и шутира во бешика или таму некаде, и многу е незгодно. После два дена се потсврте малце или се поткачи, па сега не осеќам толку ниско, малку погоре на ниво на јајници отприлика. А кога ќе постојам на нозе или кога ќе прошетам одма како тег да ми виси од вагина чувствувам. Ќе полежам (1-2ч.) и се смирува. Магнезиум ако треба некогаш пијам.
Isto mi e.29nedela sum,osekam ko strekanje dolu i grc.Mene me udira so nozinjata.Karlicno e.Placam koga ke pocne da rita.Za krstot ic ne zbori.Umiram od bolka.Ni da sedam,ni da lezam ni da stojam.Ni magnezium ni calcium nisto ne pomaga.Nekni na Organgiski mu kazav.Vikam kazuvaj lek.Vika nema.Ako ne boli nema da ima bebe.Me utesiOvie denovi postojano nataka navaka,premorena sum.Sinoka edvaj izdrzav.Broevi minuti koga ke zavrsi svadbata.Malata isplasena od muzikata,od galamata.Sinoka spiese mirna bese.Denes nozete mi se balon.Aj se iznazaliv sega se ke me pomine
@eli25 И мене ме фати позитивна трема и возбуда кога го читав твојот пост. Колку бев среќна кога спремав на внуката,снашката со крварење и лежење од 2до 8 месец,јас се перев,пеглав спремав за малата,превозбудена бев,сега ми е жал за снаата колку се радувала кутрата а не можеше сама да си спрема.Не го покажа тоа ама сега разбирам како и било. Едвај чекам за цуца моја да спремам. Со лесно Ели,сигурно се ближи денот
Здраво мешиња Ама тапа нет имам во смештајов додека го напишам постов може и ке снемам Да ве поздравам набрзинка, одмор со дете + трудна не е одмор ама ај Мм помага, ама многу ми е мака на топлово, само ако не се породам лесно на толку одење, шетање мислам дека ослабена ке се вратам.. два пати во ден како глувче некое јадам и се дујам со вода, ова не е вообичаено за мене хахаха Инаку се издржува, топло како топло... ке ми затопли и се брцкам во вода се ладам и пливам, па дури и боја имам фатено Најголемата мака ми е креветот камен тврд, па плачам буквално од кичмата и куковите, мм масира ама џабе боли корне седни стани правам само... и само офкам. Уште една мака од денес па ке одам до амбулантата да ме види доктор си добив некоја алергија или што и да е, цела на стомак, гради, врат, препони, малку и по нозе сум со некои точки кои како растат стануваат како пликови со вода ми се плачеше сабајле крастава цела @eli25 летна времево нели, не сум во тек ама како што разбрав за брзо може ке биде Па ке ги дружиме здравје маливе, блиску сме Убав ден мешиња, ај утре понеделнички може боље ке биде нетот
Јас сум бела и горам секоја година на море и со 50 фактор џабе не помага ништо...исто се правам од сонцето ко со мали ститни брумчиња и голем дел од нив се со вода полни алергија од сонце е тоа...мене и ме чешаа многу...движисе облечена по сонце со наметка обавезно и во вода многу знае да се гори...сум се пазела и пак со пликчиња намене...отиди таму на Др.ќе ти дадат маст некоја сигурно...јас мачкав една но сигурно не е за во бременост а и мм треба да го прашам како се викаше... 22+ сум Ели мирно ми беше овие 2-3 недели сега пак јаките бодежи ги имам при вртење лево десно стани седни Димчев рече дека ќе боли како расте се повеќе...Имам чувство ко грлото да ми се шири а едвај прсте бутам со Утрогестанот секоја вечер а и да се слратува нели не се осеќатоа воопшто и стравувам одтоа само...А вечер синоќа беше многу активен синко го осеќав многу и долго пред тоа ко жиличе ко нервче го осеќав сега како расте ќе бидат и појасни и по ќе ги движењата така? Од вчера го осеќам со понагласени движења треперења и ниско доле диноќа лумпуваше и може ноџињата да му се таму и одма рефлектира болка доле...Јас трпам не се страшни болки и долготрајни но стравувам од грлото не ми е видено од 16та-17та недела а сега сум 22+ но Утрогестан ставам па белким се е во ред...
@pile30 охоо не да ќе бидат јаки сега имам болки кога ќе мавне незгодно. Па ќе почне стапалче да прчи, газе, со рачиња да мава Ќе го чекаш да престане па да легнеш. Секоја болка која се смирува, не е неиздржлива е нормална. Матката се качува, се шири нормално е
И јас го чувствувам ептем долу,на крај испадна ниска постелка,еве го ептем долу си претка.Кога си на контрола??
Пред 5 дена бев на втор скрининг и се супер си е со бебчо.И мене во Ремедика ми кажаа дека го носам ниско и така ми дадоа Утрогестан.Димчев ми рече не постои термин за ниско високо и рече се е добро нормално си е.За 2 недели сум кај матичната па ќе видиме таа што ќе каже...Да и јас ниско ги осеќам движењата но вчера и бајаги над папокот тој дел се движеше така да еве и феминки има што ниско го носат па по 28 недела им се поткачило...природа нема правила...само се молам да е добро бебе и грло а за болките ќе ги издржам
Колку парацетамоли можам највеќе да испијам во денот? За болка смеам нешто друго?Ибуфлам на пример? Од синоќе имам страшни главоболки,притисок 100 со 49 Се подув со кола и ајран,зедов и нешто благо...што друго? А кога зедов едно турско да пијам одма трчање во вц и Цел ден ми се гади,ужас