@fana и мене почна често да ми се случува ама прочитав дека е нормално и не се замарам ќе си сменам долен веш и терамм некогаш и по 3 пати ми се случува во денот kukla21 јас секоја недела купувам и пак немам само мои гаќи сушам на сушарка хахаха
Слушнав имало некои сокчиња по аптекиве за запек за бремени жени имате пробано или ?? и како го решавате тој проблем
@Snow white прв пат слушам од тебе. ама ако прашаш и добиеш инфо, те молам сподели се што е за полесно одење за веце е добредојдено последните пати кога одам со чепче во веце, ме фака паника и пред да го ставам чепчето се опушта и оп
Мене најнова мака ми се хемороиди. А немам никаков проблем со столица ептен редовна цела бременост. Го прашав докторот ми рече дека се од намалена циркулација. Затоа и нозете ми потекнуваат толку. Навечер не можам да ги свиткам зглобовите. Дефинитивно последниов месец ми се гледа многу мачен. Сепак се трудам да функционирам сама си одам на прегледи со кола, вчера дури и помагав во кречење
Ќе се распрашам и ќе ви кажам како што разбрав од ко ќе се испиело по некое време олеснувало јас не ставам чепчиња си чекам ама вчера пукнав неможев веќе 4-5 дена не бев и сабајле одвајј ама знам дека пак ќе ме фати и ќе се мачам се пробав и млеко ладно и триста глупости
@Capricorn Taurus браво за тебе Многу ми недостасува возењето кола Маж ми не дава да седнам. Од 17та недела не возам
Чутии неможам ни да замислам каков проблем ќе имам до крајот јас чим уште сега 14 недела мака имам ..:/ немам уште хемороиди
Ај што не ми дава да возам, туку и не ме пушта сама никаде освен преку улица А јас сакам на тенане шопинг да си направам без да ми виси на врат и ако спомнам одење некаде ете ти го со мене
Па кога сме заедно мојов вози. Ама скоро по цел ден е на работа. Јас сама си одам со кола на прегледи, до клиника ако треба. Дома дека реновираме одам во салони разгледував гарнитури и еден куп ситни работи што можам сама да ги завршам. Тешко мене ако зависев од тоа некој да ме развозува. Ќе требаше цела бременост дома да ја преседам
Мене кога ми се скрати цервиксот лежев цело време и што и требаше на матичната да лупне дека не треба да возам, да се напрегам . И овој тоа си го зацрта како оче наш А првите 4 месеци возев мн активно , дури и на службен пат си одев.
Жива среќа одев на работа. Инаку да бев дома немаше како да ме контролира. ако неми ја оставаше колата, такси има - се качувам и си бркам работа. И така планирам сега. Само нека падне некој степен температурава надвор ќе си се фрлам на шеткање. Сега не ми се мрда и онака
Jas epten lesno pominav,da ne se zarecam.Ni ednas ne sum povrakala,zapek znae od vreme na vreme ama ne e strasno.Hemoroidi zasega nemam,se nadevam taka ke ostane do kraj.Ama od tezinava edvaj se dvizam.Nozete balon.Racete mi trpnat. Za vozenjeto,otkako se vrati mm pocnav da vozam.Dur ne bese ovde ne davase ni da spomnam. Za cesenje,gabicni infekcii mi kaza Trajkovski sinoka edna tecnost.Ako ima nekoja problem neka proba slobodno.Gentiana Violet se vika.Jas go prasav za candidata dali da primam nesto i mi go preporaca ova,za vaginalno odmivanje
@Ano таксистиве немаат осет. Еден ем ме гледа со толкав стомак и се качува по тротоари и ме треска. И му реков па се извинува. Друг возеше како ненормален ми викам да забави, аааа ама повеќе ќе си платиш така. Бог да чува се. После си најдов една женичка од ин такси ако ја најдам картичката ќе ти ја пуштам
Здраво женски ние сме 7+1 недела.Вчера сабајле отидовме со маж ми за Вљора,застанавме до Тирана малку да одморам во ресторан и да каснеме нешто.Многу гужва на патот и дур стигнавме во Вљора до плажа.Многу беше убаво пливав малку се сончав,потоа почна да ми се гади ауу одење во тоалет 5 пати ми се чинеше како километри да ме делат од него.Потоа седнавме во ресторан да јадеме леле кога ги видов шкампите на мм он дури почна да ме зеза демек шкампата ми збори и мирисот се отепав пак во тоалет од повраќање,а многу сакам шкампи ама сега не ги можам.Чистачката во тоалет ми збори јас си повраќам ми вика "Аиии пак ли ти,па цревата ќе ги извадиш од повраќање"кога испив две шишенца Кока Кола Жими се ама ми помина гадењето,мм не ми дава газирани сокови во бременост да пијам ама му реков дај ми или пак ќе одам во тоалет или тука ќе останам кома,одма ми даде ха ха ха.Потоа пак пливкав малку и време беше да одиме седнавме во центар на џус и заминавме.Патот на враќање ми беше тежок сите можни пози ги направив во колата кога спиев.Еден ден бевме ама убаво си поминавме.Многу ми беше мерак да го купам душечето за пливање имаше убави фламинго розев,златен,лебед,лубеница,пица ама следен пат можеби
A jas sabalje se slusnav so edna sestra na ginekologija i i kazav za iscedokot me ispanici mnogu mi vika ne e normalno toa dojdi odma da te vidi dr. A jas go imam toa veke podolgo vreme i normalno jas se isplasiv i pojdov eden doktor me gledase vaginalno so spekulum i rece ne e plodova voda se e vo red samo rece sum imala kandida pa me mackase so jod a jas sum polna vnatre od utrogestanot i site brisovi mi se vo red ama aj.
Млекото прави запек. Немој да го пиеш ако имаш проблеми со одење по голема нужда. Компот од суви сливи, или пак лажица ленено масло на гладно напиј се. Гадничко е, ама протерува. Како совет за понатаму, навечер пред спиење може да каснуваш по неколку суви сливи и суви смокви, не би требало да имаш проблеми со запек. Ама редовно јади секоја вечер.
Досега не ми се погодил некој ваков. Внимателни биле, ама не е лошо да имаме сигурна внимателна варијанта, така да пушти да имам. Инаку заборавив да ти кажам, на крај со иста торба ќе шетаме. Не најдов ништо што повеќе ми одговараше на мојана шарена количка