Фала ви мамички Сега на последно цтг ми покажа болка од над 50.. и неколку помали и сите до една ги осеќам. Здравје само, ќе видиме утре што ќе кажат. Докт. како да сака да почекаме.. Ќе ве исвестам утре што ќе ми кажат. Иначе убав датум е 08.08.
Ti drzime site sreka tvoe e samo da opustis dusa i da mislis samo na ubavo kako ke se guskate so bebceto. Te cekame utre da ni pises. Odmori se ova vecer mila. Pozdrav pregratki i baknezi do tebe i znaj deka site sme so tebe mozebi fizicki ne ama psihicki da.
Ауууу ни Дијазепам од 2 мг не помага за несоницава Во 23:30 го испив, уште не сум заспана,а е 01:30 часот. Што организам ќе беше ова,"труп салата" Ај ко што ми е претопло,барем малку да поспијам. И малава вчера и денес не ја носам во градинка претопло е,но немам душа веќе. Денес ја почнав втората тура со Дексаметазон и инекции за зреење на плуќата и белите дробови. 3 дена ќе примам.
Ne si sama ti pravam i jas drustvo. Sekoja vecer zaspivam vo 6 ili 7 nautro a se budam vo 12h. Dali zosto sum sama navecer mm raboti nokna i jas taka kako nokna vampirka si priseduvam
Многу лошо со несоницава, и топлото плус не сотре. Ми се плаче секоја вечер исто дежурај ако немаш попаметна работа. Јас кај 4-5 заспивам и од 7 сум со аларм на нозе.
Jas prasav za inekcii za zreenje na pluka.Zasega nemalo potreba.Mi kaza Organgiski sledna kontrola kaj dr so planiram poragaj,pa da vidime dali ke ima potreba.
Се утепав од плачење и неможам да спијам, многу ми е тешко ми се дере ми иде од земја да се треснам. Се изначитав глупости по интернет.. многу се нафрлав лом сум од глава до пети, во коса, на интимен дел ептен, ме чеша и незнам што со себе. Утре ке си одиме, така одлучивме нема шанса да издржам тука... Бев и на гинеколог тука, добро е бебето и рече во оваа недела 2% шанса за нешто да се случи има, како што сум баксуз невиден тоа ми фали... нема да сум мирна додека не се породам и си ја видам здрава права. Уф плачам и ви пишувам...
Оф мила мн. добро те разбирам. Немам сипаница, но PUPPP и тоа е ужасно, ненормално чеша и е мн. непријатно... Ама тоа е, уште пред да ги родиме сме жртви за најмилите. Подобро штом сте одлучиле да одите.. Те гушкам и ти посакувам најбрзо заздравување.
И јас 100 пати се разбудив, денес ми е термин. Денес сум на контрола, одвај чекам. Ај ако можам да поспијам уште малку убаво ќе биде. @Seduction со лесно да ти биде, нема страшно веќе си 9 ти месец. @mariz ќе биде се во ред, немој да плачиш и лоши мисли да имаш.
Еве и јас будна од 4 ипол. Ако треба да се пораѓам во ваков ден кога сум ненаспана не знам како ќе соберам енергија...
Читнав колку толку.. паметов не ми е тука, фала и со лесно @Seduction и @orhideea дај боже за брзо да биде и кај тебе вака така дочека бебе и термин, лесно да се породите и брзо да се гушкате со бебушите Поспав саат време, малку посмирена сум. Одма уште денес ке одам кај еден приватен гинеколог да ме види, многу ме чеша доле, точка до точка споени ми се, страв ми е да не се инфицира... тука гинеколог ми даде некој спреј за вагинално плакнење и вагиналети, ама не ги почнав сакам да се консултирам со наш... ужасно чеша особено доле, другите некако ги трпам... У памет ми е да не и биде нешто на бебушкава, читав дека на кожа може да се одрази... и прочитав дека плодот доколку се фати од 28-36 вирусот го носи во себе, па после може да се роди со варичела... абе да не земе да чита по нет чоек @Capricorn Taurus јас првото го родив 40+8, едвај дочекав и од нервоза не спиев ич тие последни денови, дента кога раѓав станав во 7 сабајле, не преспав ич и се породив во 6:00 сабајле, скоро 23ч неспиена бев, после пораѓај ми се затвараа очи, ми паѓаа.. ама до пораѓај се држев..
@mariz колку можеш воздржи се од читање по нет. Пишува се и сешто. Штом доктор ти рекол не е страшно за бебе, не е.
Здраво мешиња. Јас вчера почнав со повраќање. Не можам да јадам неколку дена. Ама вируси има и се плашам да не ме фатил вирус бидејќи сабајлево и пролив имав. 10-та недела сум. Страшно е за бебе? Што можам да земам против вирусот? Стварно не знам дали ми е од бременоста или вирус сум закачила.
Можиш да земаш линекс.. Јас и без него издржав, ама вечерта фатив 38тт.. Само парацетамол се напив, чај со лимон, ладни тушеви и се напокрив. Испотив денес сум како нова фала богу ' http://bebeinfo.mk
Мајка. Немој да читаш глупости. Се ќе биде супер. Другаркава што ги лежеше во 7 на синко на ехо му видеа по некое исфрлано. Си дотера термин. си се породи и ене го здрав прав дечко. Понекогаш сами си правиме непотребни стресови. Ти гледај чешањето и нервозата само да си ги смириш. Ако треба домче под клима ќе си се долечиш. Другиве што не кажавте дека сте се журкале, ќе ве дружев тука. Цела ноќ по 15минути сврзував сон. Незнам колку пати станав за тоалет, па за пресоблакање. Сабајле таман нормално беше да подремам, ете ти една досадна мува. Од кожа ме извади.
Изгледа и јас ќе бидам таква ненаспана на пораѓај. Ќе го родам бебе и два дена кома не ќе можат да ме разбудат иако мислам дека возбудата дека сум мама ќе ми држи уште неколку дена несоница па дури потоа ќе ме стигне сон. Ти обиди се да бидеш посмирена. Ете ќе си дојдете дома. Не е безизлезна ситуација. Ќе одиш на доктор ќе ти даде лекови за десетина дена ќе помине, ќе биде добро
@Seduction како си денес имаш чи иште контракции, што кажа докторот,@orhideea како помина на преглед, @mariz нр се секирај ќе биде се во ред колку повеќе читаш се повеќе нервоза те фаќа ,пиши како помина на преглед.
Чим Др.рекол дека не е ништо страшно еве и кај нас Др.ќе одиш и тој ќе ти потврди.Ќе се мачкаш што ќе ти даде и ќе се повлечат веќе...а за на нет немој молимте се и сешто пишува јас што и да читам одма лоши филмови ми се вртат...Те гушкам и се ќе биде во ред