Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Јас сум преморена денеска...станав рано,ја примив последната инекција прогестерон и мислам дека е подобро...Рано сабајлечки се фатив за работа низ дома... и морам да кажам дека денеска јас конечно направив РУЧЕК (после подолго време :tmi: :D ) мммм се отепав од јадење на моето омилено лазање мхмхмх.... инаку докторката ми препиша фероглобин за крвта па ќе видиме како ќе биде...

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    koj mesec si bremena i zosto primase inekcii progesteron???

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    sonja1981, добредојде во трудничкото катче...имај убава и лесна ременост. :)

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро утро и од мене...јас ем легнав доцна, ем станав рано...и сега сум буквално зашеметена. А обврски еден куп... :geek:

5. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    263
    добро утро мешина? како сте денес? јас морав да станам рано од глад :lol: ако продолжам со ова темпо ќе се направам ко слон :$
    гледам има нови мамички - честитки за сите :inlove:
    а гледам и многу мешковци се жалите, ајде сите тука по едно пивце и се ќе биде во ред :lol:
    во Прилеп Ебаго

6. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    после една кутија фероглобин ми се нормализира железото, сега паузирам на следна контрола ќе видам ситуација изгледа се најефикасни, прав лек ти дале не се сеќирај ;)

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    се чув вчера со др, и ми кажа да одам др. недела да не ми се фателе мн. блиску прегледите, а следната да одам во 35 за брисеви, а јас сакав да видам дали бебушко е добар од малтретирањето по пат и од шетањето и бањањето, мн. беше мирно таму изгледа беше преморено :D , ама затоа сега надокнадува ми шета стомакот од една на др. страна. јас и 1 недела неможам да издржам а камоли повеќе ќе пукнамдо др. петок

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од мене феминки иако вчера кажи речи го преспав денот и синоќа рано легнав ееееве уште ми се спие.. а гладна сам ко кучка не знам шо да јадам немам апетит стварно не знам некако ко да ми е тешко и тоа шо ќе го јадам едвај на сила ќе го изедам.. а само кисело млеко и пржен компир др блакк... шо да праам да ми отвори апетитот... ајде вие со слично искуиство пишете поззз :hai:

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Ај и јас да прашам нешто. Чистите по дома со хемикалии, пример купатило со Доместос, средство за чистење рерни и такви појаки ствари? Постои ли опасност од вдишување и други несакани дејства?

10. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218

11. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    јас кога чистев ставав или марама околу устта и носот или поголемо марамче како каубојцине што ставааат кога пљачкаат банка :)

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    И јас го правам истото. Среќа мајка ми и сестра ми се нудат да помагаат па јас и не мора многу да фаќам, ама обавезно со марама на уста. Како бандит сум :lol:
    Иначе јас само што се вратив од доктор. Женско бебче носам :rofl: :rofl: :rofl:
    Пораснала, докторката вика како за 19 недела, а јас сега влегувам во 18.
    Ах, мешиња, знам дека знаете колку сум среќна.

На ddevojce, koritsaki, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Мешиња како сте денес?
    Кој е за палачинки нека каже :lol:
    Јас не дека имам некој апетит за јадење ама ок е,каснувам по нешто,но за овошје :tmi: ич...јадам но ако ми биде принесено...мм душава само ме нуди сакаш кајсии,лубеница,праски? Кога ќе му речам не дури почнува да вика по мене (што е во право) ама што да правам бреее ич не сум по тие работи.А од салати само шопска сакам...
    Се надевам дека ќе ми дојде памет :lol:

14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    aјде ионака денес сум во град одма идам :D
    иначе од овошје на сила што јадам,ама затоа шопска растурам :rofl:
    денес бев на контрола, курето пораснало машала ни мавна и среќни смее :inlove:
    ја не успеав ама мм му го видел гравчето :devil: сигурно е машко :clap:
    наредна недела одиме на првиот шопинг :rock:

На elena.mak и TSS им се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    здраво драги мои трудници :) добри сте ? Kако иде со бременоста?
    јас вчера си направив тест кој беше позитивен,па сега ми останува да си закажам за гинеколог ама денес докторката не беше на работно место и остана тоа за нареден ден.
    се надевам ке си помагаме со совети на темава :)

ви посакувам убав ден:)

На Perina, TSS, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    добредојде мамичке , имај лесна бременост :) уште едно мало срценце ни се придружи :D

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  17. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :( e прилеп мој а јас немозам да си дојдам на пивце и скарицка

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) јас имам слуснато дека је стетно и за првото и второти и за третово со крпце пред уста нос си цистам :x посигурно ми е исто како сто викат цадот од цигарите је стетен за бебето па така и од хемикали ( мислам) со си е сигурно сигурно си е :)

20. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131

Добар ден мешиња и од мене :hai: :*

Еден совет од мене-никако чистење со хемикалии,колку и да внимаваш и крпи и марами на уста и нос,сепак се вдишува...јас уште пред да останам бремена,на еден форум прочитав за ефикасен раствор кој е многу едноставен и ефикасен и испробан од моја страна,верувајте многу сум задоволна...во едно шишенце со пумпица мешам оцет(вински или алкохолен)малку вода,некогаш ставам и сода,ама не е морално и со тоа чистам се по дома и кујна,купатило-прскам прво санитариите,после десет минути со микро фибер крпа бришам и одма светнува и плочки и се во купатилото...кујната ми е медијапан,со ова само еднаш поминувам и никакви траги не останува,исто и купатилото,а најмногу ми беше за шпоретот на плотни имам,абе малку вода да прсне на него,одма траги остануваат,па со оваа смеса прскам и после 5,6 мин поминувам со крпата и одма светнува,и тоа трае со денови...и што е најважно и дезинфенција се прави,нарочито на кујната од каде се се носи на маса...пробајте нема да се покаете,никако со хемикалии,барем додека сте труднички ;) :*